Σπηλιωτόπουλος: Αποδέχομαι πλήρως τους όρους του ΔΣ Γορτυνίας για την επένδυση στη Δημητσάνα

Σπηλιωτόπουλος: Αποδέχομαι πλήρως τους όρους του ΔΣ Γορτυνίας για την επένδυση στη Δημητσάνα

Νοέμβριος 07, 2017 - 10:10
2 σχόλια

Αποκλειστική συνέντευξη του πρώην υπουργού στο Arcadia Portal για την επένδυση του 1 εκατ. ευρώ στη Γορτυνία

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την επένδυση που πραγματοποιεί ο πρώην υπουργός και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος στη Δημητσάνα από την πλευρά του, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος σε αποκλειστική στο συνέντευξη στο Arcadia Portal. Οι όποιες καθυστερήσεις έχουν παρουσιαστεί, δεν οφείλονται, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ που αναπαράγονται στον Τύπο, στη δική του κωλυσιεργία, αλλά σε μια παρερμηνεία των συμφωνηθέντων ανάμεσα στον ίδιο και στον Δήμο Γορτυνίας, όπως μας είπε.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος συμμετείχε σε διαγωνισμό του Δήμου Γορτυνίας για την εκμίσθωση του δημοτικού ξενοδοχείου Δημητσάνας για 21 χρόνια τον οποίον κέρδισε τον Απρίλιο του 2017 με απόφαση του ΔΣ. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, εκφράστηκαν παράπονα και η άποψη ότι ο Δήμος θα έπρεπε να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό, εφόσον δεν έχει προχωρήσει η επένδυση.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι μάλλον διαφορετικά.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας, ο κ. Σπηλιωτόπουλος εξήγησε το όλο ζήτημα με τις εγγυητικές επιστολές που έχει προκύψει. Όπως μας είπε, ο ίδιος δέχθηκε να εμπλακεί στην υπόθεση για να βοηθήσει την τοπική κοινωνία, εξάλλου είναι ο τόπος καταγωγής του. Το ξενοδοχείο ρήμαζε όταν ο ίδιος αποφάσισε να συμμετάσχει στις διαδικασίες ενεργά. Στην πορεία, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και από άλλους επενδυτές, ωστόσο, τελικώς, οι προσφορές τους ήταν λόγο «πρόχειρες».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έπρεπε να εκπληρώσει δύο προϋποθέσεις για να προχωρήσει η επένδυση: Πρώτον, να καταθέσει εγγυητική επιστολή δύο ετών και, δεύτερον, να καταθέσει εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης εργασιών.

Από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκα πλήρως τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Ο ίδιος λοιπόν, πρότεινε να υπογραφεί προσύμφωνο και να καταβάλλει κανονικά το ενοίκιο κάθε μήνα, ούτως ώστε να μην χάνει ο Δήμος Γορτυνίας χρήματα από την εκμίσθωση του ακινήτου, και, δεύτερον, προκειμένου να καταθέσει εγγυητική καλής εκτέλεσης εργασιών θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης και να έχει δοθεί άδεια από την Πολεοδομία, να έχει γίνει μια σειρά ενεργειών από τον Δήμο, από την Αρχαιολογία.

Ως πρώην υπουργός, αυτά τα γνωρίζω πολύ καλά.

Επομένως, όπως μας ξεκαθάρισε, δεν υπάρχει προϋπόθεση να κατατεθούν οι δύο εγγυητικές επιστολές μαζί, καθώς η δεύτερη εγγυητική θα δοθεί μαζί με την άδεια που θα δοθεί από τον Δήμο.

Σε κάθε περίπτωση, σε τρεις μήνες, όπως αποφασίστηκε ομοφώνως στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα δοθεί η άδεια και θα υπογραφεί το προσύμφωνο.

Το συμφέρον του Δήμου είναι να μην χάνει χρήματα από την προκαταβολή και τα μισθώματα δύο ετών.

 

Ρήτρα αναστροφής

 

Ο πρώην υπουργός μας είπε, ακόμα, ότι ο ίδιος πρότεινε την υπογραφή ρήτρας αναστροφής ανάμεσα στον ίδιο και στον Δήμο Γορτυνίας, δικαιούχο του ακινήτου. Σε  αυτή την περίπτωση, εάν δεν προχωρήσουν οι εργασίες και δεν γίνει η ανακαίνιση στο ξενοδοχείο, όπως έχει δεσμευθεί ο πρώην υπουργός, ο Δήμος θα έχει κέρδος από τα μισθώματα δύο ετών.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος απέδωσε τα δημοσιεύματα στην κακή ερμηνεία όλων όσα έχουν συμφωνηθεί. Και επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να υπογραφεί το οτιδήποτε εάν δεν έχει γίνει έρευνα και δεν αποδειχθεί ότι το ακίνητο είναι ελεύθερο υποχρεώσεων.

Αποδέχομαι πλήρως και συμμορφώνομαι με τους όρους που θέτει ο Δήμος Γορτυνίας.

Ζητήσαμε από τον κ. Σπηλιωτόπουλο, τέλος, να κάνει ένα σχόλιο για την πολιτική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.

«Τίποτε δεν με εκπλήσσει. Θεωρώ ότι η κατάσταση είναι προδιαγεγραμμένη. Θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη ωριμότητα από όλες τις πλευρές για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη συγκυρία με σύνεση και συναίνεση», απάντησε ο πρώην υπουργός.

Γαλανιάδη Εύα


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.