Σμυρνιώτης: Μην κάνετε αυθαίρετες διαβάσεις για τους πεζούς, υπάρχει κίνδυνος

Σμυρνιώτης: Μην κάνετε αυθαίρετες διαβάσεις για τους πεζούς, υπάρχει κίνδυνος

Σεπτέμβριος 24, 2019 - 20:44
7 σχόλια

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Τρίπολης την Τρίτη ζήτησε από την δημοτική αρχή να μην κάνει αυθαίρετες διαβάσεις για τους πεζούς, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λαγό να αναφέρει ότι έχουν γίνει διαβάσεις πεζών εκεί που δεν υπήρχε πρόβλεψη τονίζοντας ότι έγινε λάθος και ότι θα διορθωθεί.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σμυρνιώτης στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο:

Γίνεται μία προσπάθεια ανανέωσης της κατακόρυφης σήμανσης, σε σημεία που δεν υπήρχαν διαβάσεις, κατασκευάσατε διαβάσεις. Ας τα προσέξουμε αυτά. Έχετε βάλει διαβάσεις και που δεν έπρεπε, όπως στην Παπαρρηγοπούλου

Αν γίνει κανένα ατύχημα, θα τρέχουμε. Εκεί που υπάρχει φανάρι, έχετε βάλει διάβαση πεζών τη στιγμή που δεν υπάρχει φανάρι για τους πεζούς.
Έχετε δίκιο, είπε ο κ. Λαγός, και πρόσθεσε: «Θα το δούμε, υπάρχουν και άλλα σημεία άλλα πρέπει να λειτουργήσει η πόλη».

Φωτογραφία αρχείου
 

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

και μην ξεχναμε ότι δεν πρέπει να παρκάρουμε δεξιά και αριστερά της διάβασης σε απόσταση 5 μέτρων. (Ούτε επάνω φυσικά). Είναι σημαντικό γιατί όταν είμαι με το αυτοκίνητο δεν μπορώ να δω από μακριά αν υπάρχει πεζός που θέλει να διασχίσει οπότε δεν προλαβαίνω να σταματήσω. Η μόνη λύση είναι να τεντώνω το κεφάλι υπερβολικά (μην ξεχνάμε και την κολόνα του αμαξώματος που εμποδίζει την θέα) και να πρέπει να πάω πολύ αργά, πράγμα ανέφικτο.

ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤHN ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΠΌ ΤΟ GRAND CHALET ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΒΑΣΗ ;;;;; Από εκεί διέρχονται μαθητές για σχολεία , ηλικιωμένοι , μικρά παιδιά με ποδήλατα , μαμάδες με νήπια , άνθρωποι με αναπηρία.Εκτός από τη διάβαση νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει και την κατάλληλη σήμανση.

Επίσης θα πρέπει να δείτε το θέμα με τα ΣΤΟΠ στις πλατείες...στις μισές όταν εισέρχεσαι έχει ΣΤΟΠ και στις άλλες μισές δεν έχει με αποτέλεσμα να έχει προτεραιότητα αυτός που είναι από δεξιά....Στην ανεξαρτησίας για παράδειγμα δεν έχει πουθενά ΣΤΟΠ και έχει προτεραιότητα αυτός που εισέρχεται και στην στην κεντρική το αντίθετο. Το ίδιο συμβαίνει σε πολλές διασταυρώσεις που ένας επισκέπτης θα πρέπει να μαντεύει τι θα κάνει και να είναι τυχερός να μην έρχεται απ την άλλη κατεύθυνση άλλο αυτοκίνητο... ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ...ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Οι διαβάσεις πεζών ειναι απλά ένα λευκό χρώμα πάνω στον δρόμο, οι οδηγοί δεν σταματάνε ποτέ (μερικές φορές πατάνε και γκάζι). Στην Άγιο βασίλη στο φαρμακείο πάντα είναι πάντα πάνω παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ποτέ δεν έχω δει κλήση απο αστυνομία για έναν λόγο. Οι οδηγοί ταξι στην πλατεία πάλι πάνω στις διαβάσεις αράζουν. Οι διαβάσεις δεν ειναι σε λάθος σημείο, να μάθουν οι οδηγοι να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και τα όρια ταχύτητας μέσα στην πόλη, και οι αστυνομικοί να γράφουν εκει που πρέπει, δεν καταλαβαίνω που αυτοι που καβαλάνε πεζοδρόμια και διαβάσεις να μην έχουν πρόστιμο.

Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να μαντεύουν τίποτα αν τηρούν τον ΚΟΚ. Αν σε μια πλατεία έχει στοπ παραχωρεις προτεραιότητα αλλιώς την έχεις εσύ. Απλό. Αυτό που συμβαίνει στα χωριά όπως η Τρίπολη είναι ότι κανείς δεν τηρεί τον ΚΟΚ. Η λύση που ζητάς είναι εκεί στην Τρίπολη να τηρείτε τον ΚΟΚ

@22:05 - Αν μπει τρίγωνο παραχώρησης προτεραιότητας πιστεύεις ότι αυτό θα το τηρούν; Εδώ αγνοούν το STOP. Επίσης η κάθε πλατεία δεν έχει τις ίδιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Τι σχέση έχει η Ανεξαρτησίας με την κεντρική πλατεία και την Κολοκοτρώνη; Καμία όμως; Για αυτό και έχουν διαφορετική σήμανση. Αλίμονο να βάλουμε παντού τις ίδιες πινακίδες για να μην μπερδεύονται οι οδηγοί. Το θέμα είναι απλό. Λόγω ανεπαρκούς συστήματος εκμάθησης οδήγησης, οι περισσότεροι αγνοούν ποιος έχει προτεραιότητα σε κυκλικό κόμβο. Απλή η απάντηση. Αυτός που έρχεται από δεξιά, εκτός και αν υπάρχει διαφορετική σήμανση.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.