Σε ακροδεξιά στοιχεία καταλογίζει ο Πρωθυπουργός τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Σε ακροδεξιά στοιχεία καταλογίζει ο Πρωθυπουργός τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Ιανουάριος 20, 2019 - 17:14
3 σχόλια

Ένα «ντου» τριάντα και πλέον ατόμων στους άνδρες της μονάδας της ΥΜΕΤ στα σκαλιά της Βουλής είχε ως αποτέλεσμα την απάντηση της Αστυνομίας με «βροχή» χημικών κατά το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου. Αρκετοί πολίτες, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια» με δύσπνοια, έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ενώ ένα μωρό δύο ετών διακομίσθηκε αναίσθητο σε νοσοκομείο.

Ως προς αυτούς που προκάλεσαν τα επεισόδια, η κυβέρνηση θεωρεί ότι αυτοί είναι ακροδεξιοί, μάλιστα ο Πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του κατονομάζει τη Χρυσή Αυγή, ενώ ο αντικυβερνητικός Τύπος θεωρεί ότι όλο το σκηνικό ήταν μια προβοκάτσια για να διαλυθεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού:

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. 

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ο αντικυβερνητικός τύπος βλέπει προβοκάτσια, εγώ βλέπω αποτυχία στο αφήγημα περί προδοτών. Κανένα από τα κανάλια δεν εκμεταλλεύεται το συλλαλητήριο για να υπονομεύσει την κυβέρνηση, οι γνωστοί γραφικοί με λάβαρα και σημαίες, ελληνικές και της Βεργίνας, ούρλιαζαν στο πάλκο, ένας συμμετέχων στην εκπομπή του Χαρίτου διαμαρτυρόταν για το "ατομικό μανιτάρι" των δακρυγόνων στην πάνω πλατεία (όταν η αστυνομία επί Σαμαρά έριχνε δακρυγόνα στις σκάλες του μετρό στο Σύνταγμα έκανε το καθήκον της) και τώρα, 6 και 20, γύρισαν στις συνταγές μαγειρικής. Ο Κούλης χάνει τη στήριξη των ΜΜΕ.

"Την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα ζητά η ΝΔ με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο Σύνταγμα και την αντίδραση της αστυνομίας. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για κυβέρνηση - κουρελού του κ. Τσίπρα που, όπως λέει, έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο. Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών."

Οι αμερικανοτσολιάδες αριστεροί του παρακρατικών μηχανισμών και οι δυνάμεις καταστολής που έριχναν για πολλή ώρα χειροβομβίδες κρότου για εκφοβισμό από ταράτσες και στην κάτω πλατεία, σταμάτησαν την συνεχόμενη γιγάντωση του συλλαλητηρίου. Ο κόσμος πλημμύριζε σαν λαοθάλασσα το Σύνταγμα και δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να τον διαλύσει η κυβέρνηση παρά με τη χρήση των γνωστών μεθόδων. Δακρυγόνα έπεσαν και στο μέσον της πλατείας όπου δεν γίνονταν επεισόδια σκοπίμως για να καλύψουν όλη την έκταση της και να διώξουν τον φιλήσυχο κόσμο που διαδήλωνε στην κάτω πλατεία. @18:22 Τα ΜΜΕ είναι αργυρώνητα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.