Σαβούρδος: «Υπάρχει ταλέντο στην περιοχή μας και θα δούμε παίκτες σε πιο υψηλό επίπεδο»

Σαβούρδος: «Υπάρχει ταλέντο στην περιοχή μας και θα δούμε παίκτες σε πιο υψηλό επίπεδο»

Μάρτιος 02, 2017 - 15:14
0 σχόλια

Για το τοπικό, πρωτάθλημα, τις ακαδημίες ποδοσφαίου, την φετινή πορεία του Πανθυρεατικού κ.ά μιλά σε συνέντευξή του στο astrosnews.gr ο προπονητής της ομάδα του Αστρους κ. Αρης Σαβούρδος. Δείτε τι μας είπε.

Με τίτλο και υποβιβασμούς να έχουν κριθεί στο Α’ Τοπικό, ουσιαστικά ακόμα μια αγωνιστική χρονιά τελείωσε. Πως κρίνετε τη φετινή πορεία του  Πανθυρεατικού;

Αρχικά θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Λεωνιδίου για την δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος .Ένα πρωτάθλημα που δεν θα έλεγα πως ήταν και πολύ ανταγωνιστικό ούτε και πολύ ποιοτικό .Οι λιγότερες ομάδες ,η παρουσία 2 ομάδων στη Γ’ εθνική και οι δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που δεν αφήνουν πολλούς να ασχοληθούν με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι ίσως οι λόγοι που είχαμε  αυτό το θέαμα στο Α΄ τοπικό .Όσο αφορά τη δικιά μου ομάδα τον  Πανθυρεατικό δεν μπορούμε να λέμε ποτέ πως η ομάδα έκανε επιτυχημένη χρονιά από τη στιγμή που έμεινε χωρίς τίτλο από πολύ νωρίς .Η δυναμική που έχει σαν ομάδα και η ιστορία που κουβαλάει κάνει μονόδρομο το να στοχεύει κάθε χρόνο και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα .Φέτος οι συνθήκες ήταν λίγο διαφορετικές οι αποχωρήσεις (και άλλων ) ποδοσφαιριστών όπως και η επιθυμία του συλλόγου να στραφεί στα νέα παιδιά για να δημιουργήσουμε  ουσιαστικά τους επόμενους επίδοξους πρωταθλητές δώσανε προτεραιότητες για άλλους στόχους στην ομάδα. Βέβαια θα έπρεπε να δείξουμε πιο πολλή ενέργεια και διάθεση σε πολλά σημεία της φετινής χρονιάς, ας γίνει όμως ένα καλό μάθημα για όλους μας η φετινή μας εικόνα.  

Ομολογουμένως η παρουσία πολλών νέων παιδιών στη μεγάλη ομάδα είναι από μόνο του κάτι ενθαρρυντικό. Αρκεί όμως για να γυρίσει ο  Πανθυρεατικός  στους τίτλους;

Όπως είπες από μόνο του η παρουσία τόσο νέων παιδιών είναι σημαντικό. Εγώ θα έλεγα πως δίνει όραμα και προοπτική στην ομάδα. Μεγαλώνει την αισιοδοξία πως η ομάδα εκτός από παρελθόν και παρόν έχει και λαμπρό μέλλον . Αυτά τα παιδιά θέλουν τη συμπαράστασή μας την εμπιστοσύνη μας και με την παρουσία των παικτών που έχουν γευτεί τη χαρά των τίτλων και είναι πιο έμπειροι αργά ή γρήγορα ,άποψή μου πολύ γρήγορα ,θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ομάδας και να πάρουν πολλούς τίτλους . Πιστεύω πως αυτό δείχνει υγεία, συνέχεια και όμορφη εικόνα να βλέπεις νέα παιδιά να κάνουν αυτό που αγαπούν ,άλλωστε αυτό είναι για μένα και ο ρόλος των ερασιτεχνικών σωματείων.  

Υπάρχουν σκέψεις για επιστροφές παλιών παικτών που ουσιαστικά είναι σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία;

Κοιτάξτε η ομάδα επιθυμεί να έχει στις τάξεις της παίκτες ικανούς με ποιότητα που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο γι’αυτήν σε κατάλληλες και ιδανικές συνθήκες. Και υπάρχουν πολλοί από αυτούς . Αλλά συγχρόνως κανείς δε θα πρέπει να θεωρείται αναντικατάστατος από τους παίκτες ,τους προπονητές μέχρι  τη διοίκηση και όλους όσους ανήκουν σε ένα κλάμπ.Η διοίκηση έχει προσπαθήσει τα τελευταία χρόνια να ανεβάσει το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει στους αθλητές της με τη διαμόρφωση των αποδυτηρίων του χώρου κλειστής αίθουσας γυμναστικής και με την τοποθέτηση του καινούργιου χλοοτάπητα που γίνεται τώρα .Σίγουρα το επίπεδο των υλικών υποδομών είναι πολύ πάνω από τα στάνταρ ενός ερασιτεχνικού σωματείου και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει κίνητρο σε πολλούς ποδοσφαιριστές να έρθουν ή να επιστρέψουν στην ομάδα.   

Πέρα από την πρώτη ομάδα υπάρχουν και οι μικρές ηλικίες με τη δράση των Ακαδημιών του Πανθυρεατικού και της Βόρειας Κυνουρίας να είναι πλούσια

Ναι ακριβώς έχουμε πολύ δράση με πολλά τουρνουά που θέλουμε να διοργανώσουμε συμμετείχαμε στο φεστιβάλ του ΟΠΑΠ στο οποίο είμαστε μέλη πήραμε μέρος και στο καρναβάλι του Άστρους ,κόψαμε τη πίτα μας με τη λαμπρή παρουσία του προέδρου του ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης και ποδοσφαιριστών του και προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε . Έχουμε βέβαια πάντα μαζί μας συμπαραστάτες μας τους γονείς των παιδιών που μας ακολουθούν παντού και τους ευχαριστούμε γιαυτό.  Από την αρχή που οργανώσαμε τις ακαδημίες Βόρειας Κυνουρίας θέλαμε να απευθυνθούμε σε όλα τα παιδιά της περιοχής εφαρμόζοντας ένα μοντέλο που ακολουθούν πολλές ακαδημίες στην Ελλάδα .Στηριζόμενο σε κλίμακες ανάλογα την ηλικία και το επίπεδο όπως και το σύστημα εκπαίδευσης -Πρωτοβάθμια  1ο στάδιο –Δευτεροβάθμια 2ο στάδιο –Ανώτερη 3ο στάδιο .Εμείς στις ακαδημίας μας αναλαμβάνουμε το 1ο στάδιο όπου τα παιδιά εως τα 12 χρόνια τους ΠΑΙΖΟΥΝ-ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ-ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ-ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ το ποδόσφαιρο .Από εκεί και πέρα τα παιδιά παίζουν στις παιδικές –εφηβικές ομάδες που θα αποφασίσουν αυτά και οι γονείς τους που είναι και οι μοναδικοί υπεύθυνοι και στις ανδρικές μετά .Εμείς μετά και με τη συνεργασία που κάναμε με τον Αστέρα Τρίπολης μπορούμε παιδιά που ξεχωρίζουν να τα βοηθήσουμε να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους και σε ανώτερο επίπεδο .Έτσι κάναμε και έτσι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με γνώμονα τα παιδιά.

Υπάρχει περιθώριο για τα νέα παιδιά της περιοχής μας να υλοποιήσουν τα όνειρά τους ή φαινόμενα σαν τον Κουρμπέλη επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως είναι απλά ελάχιστες εξαιρέσεις;

Υπάρχει πολύ ταλέντο στη περιοχή μας και κατά τη γνώμη μου είναι ζήτημα χρόνου να δούμε παίκτες σε πιο υψηλό επίπεδο. Η συνεργασία που έχουμε σαν ακαδημίες με τον Αστέρα αυτό ακριβώς προσδοκά θέλει όμως από τα παιδιά πολλή δουλεία  αφοσίωση και θυσίες για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και από εμάς τους μεγαλύτερους υπομονή και εμπιστοσύνη.Τροχοπέδη βέβαια είναι τα μαθήματα, το σχολείο, οι λίγες ώρες που μένουν κενές πλέον από τα παιδιά, αλλά με μια καλή οργάνωση χρόνου όλα μπορούν να γίνουν.   

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.