Ψυχραιμία και επαγρύπνηση για τον κορωνοϊό στον δήμο Τρίπολης (vid)

Ψυχραιμία και επαγρύπνηση για τον κορωνοϊό στον δήμο Τρίπολης (vid)

Φεβρουάριος 28, 2020 - 14:17
6 σχόλια

Έτοιμος είναι ο δήμος Τρίπολης να συνεισφέρει στην ενημέρωση και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού , ανέφερε ο δήμαρχος Τρίπολης σε συνέντευξη την οποία έδωσε ύστερα από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο δημαρχείο Τρίπολης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Τζιούμης Κώστας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση και την αντιμετώπιση κρούσματος στην περιοχή μας.

Ο κ. Τζιούμης δήλωσε ότι ο δήμος είναι έτοιμος, όταν του δοθούν οδηγίες να δράσει και να συνεισφέρει όπου του ζητηθεί, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προφύλαξη του πληθυσμού από τον κορωνοϊό.

Οι φορείς που κλήθηκαν στην σύσκεψη ήταν ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Φαρμακευτικός, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Εμπορικός Σύλλογος καθώς και εκπρόσωποι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Τρίπολης.

Αν κάποιος νοσήσει και είναι με πυρετό πρέπει να λαμβάνει τα μέτρα όπως να μην έρχεται σε επαφή με άλλους, είπε ο δήμαρχος, καλώντας όσους έχουν ταξιδέψει σε χώρες που έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα να απευθυνθούν άμεσα στις δομές υγείας.

Όπως ανέφερε, ο δήμος Τρίπολης και οι υπηρεσίες του είναι έτοιμοι σε περίπτωση κάποιου κρούσματος να επέμβουν και να κάνουν τις όποιες παρεμβάσεις και τις απολυμάνσεις.

Είμαστε έτοιμοι και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες που έχουν δοθεί, όπως και το κλείσιμο των σχολείων, είπε,  επισημαίνοντας ότι δεν έχουν  έρθει συγκεκριμένες οδηγίες αλλά όταν έρθουν είναι έτοιμοι για να αντιδράσουν άμεσα.

Επίσης στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών που κάνει ο δήμος.

Αυτό που αποφασίστηκε, είπε ο κ. Τζιούμης, είναι οι πολίτες να μην παρασύρονται από φήμες και να ακολουθούν τις οδηγίες από τους αρμόδιους.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι.  Να ακολουθούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών. Δεν σημαίνει ότι κάθε σύμπτωμα είναι κορωνοϊός

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Ψυχραιμία και επαγρύπνηση για τον κορωναϊό στον δήμο Τρίπολης


6 Σχόλια

Δήμαρχε είσαι γιατρός, μη γίνεσαι πολιτικός. Σταμάτα τις δηλώσεις προκειμένου να συντηρείς την επικοινωνία. Η αντιφατικότητα!! Από την μία βγαίνει ο Τρουπής[Ο Γιαννάκης] και μιλά για δράσεις και προτάσεις,προβάλλοντας το επιχειρηματικό γιγνεσθαι και σε καλεί σε συνάντηση και από την άλλη βγαίνεις εσύ και λες για τον ιό! Έλεος δεν χρειάζεται τόση επικοινωνία. Το κλίμα δεν αναστρέφεται

Τι κλίμα είναι φάουλ υπέρ του Τζιούμη γιατί να θέλει ο Τζιούμης να το ανατρέψει ; Χαζός είσαι;

δυστυχώς, φίλε το κλίμα είναι κατά του Τζιούμη, γιατί ο κόσμος δεν τρώει πλέον κουτόχορτο, απλά αντί να βλέπει τηλεόραση βλέπει τους διοικούντες και γελάει!!!

Δυστυχώς Δήμαρχε, οι οδηγίες που δίνεις δεν είναι σωστές στο 3:08. Αν κάποιος έχει εμφανίσει συμπτώματα θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό του ή τον ΕΟΔΥ στο 2105212054 και ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. Να σας θυμίσω πως η γυναίκα, πρώτο κρούσμα της Αθήνας, πήγε στο Σωτηρία και περίμενε δυο ώρες στην ουρά και μετά στο Metropolitan χωρίς να καλέσει τον γιατρό της ή τον ΕΟΔΥ θέτοντας έτσι σε κίνδυνο να μολυνθεί πολύ περισσότερος κόσμος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.