Αραχωβίτης από Τρίπολη: Πολλά τα προβλήματα των παραγωγών και των κτηνοτρόφων της Αρκαδίας (pics,vid)

Αραχωβίτης από Τρίπολη: Πολλά τα προβλήματα των παραγωγών και των κτηνοτρόφων της Αρκαδίας (pics,vid)

Φεβρουάριος 28, 2020 - 14:30
1 σχόλια

Περιοδεία στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στην Κυνουρία πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ο πρώην υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την περιοδεία βρέθηκε στην Τρίπολη όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τους κτηνοτρόφους στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας μιλώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και είναι:

- Οι τιμές διάθεσης των προϊόντων.

- Δίκτυα διάθεσης της παραγωγής.

- Ασθένειες των καλλιεργειών.

- Μείωση του κόστους παραγωγής.

- Ασφαλιστικό και εισφορές των ασφαλισμένων Αγροτοκτηνοτρόφων.

- Αποζημιώσεις των κατεστραμμένων καλλιεργειών.

 Στη συνέντευξη που παραχώρησε πριν από τη συνάντηση μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αρκαδία, αφού είναι ένας παραγωγικός νομός που έχει ισχυρή κτηνοτροφία, ελαιοκομία, παραγωγή οπωροκηπευτικών και ευρύτατη γκάμα προϊόντων.

Είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τη νομαρχιακή και τους φορείς του νομού έτσι ώστε να έχουμε εικόνα και άμεση αντίδραση για το τι συμβαίνει.

Η αγορά στενάζει και όλη η οικονομία βρίσκεται σε μία ύφεση που μα γυρίζει χρόνια πίσω πριν το 2013. Ανεβαίνει πάλι η ανεργία και βλέπουμε μία κυβέρνηση που δεν θέλει να αντιδράσει.

Για την κτηνοτροφία στην Αρκαδία επεσήμανε ότι έχει ένα θέμα στην απορρόφηση του αιγοπρόβιου γάλακτος. Αυτό που χρειάζεται και λείπει είναι περισσότερη αυτό-οργάνωση έτσι ώστε το προϊόν που παράγεται να μην βγαίνει εκτός , αλλά να διαχειρίζεται από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Ως ΣΥΡΙΖΑ η όποια πρωτοβουλία προκύψει θα μας βρει υποστηρικτές

Η ίδρυση της Κτηνοτροφικής Σχολής Αρκαδίας στο Λεβίδι είναι ένα αίτημα που δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ελαφρά την καρδία, μπορεί να υπάρξει σύνδεση της επιστήμης με τον κτηνοτρόφο.

Ο κ. Αραχωβίτης στις 16.00  θα έχει συνάντηση και συζήτηση με παραγωγούς στα Κάτω Δολιανά στο καφενείο του κου Μεγκλή και στις 19.30 στο Λεωνίδιο στο καφενείο του κου Γολεγού.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνάντηση με τους παραγωγούς για τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αραχωβίτη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Όταν αποφασίζατε στην ΕΕ την αδασμολόγητη εισαγωγή λαδιού τυνησίας και αλγερίας στην ΕΕ για να ρίξετε τις τιμές του ελληνικού δεν τους σκεφτόσασταν τους αγρότες. Τώρα έχετε μούτρα και έρχεστε να τους δείτε; Είναι παχύ το θράσος σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.