Το ψυχιατρικό, το ψύχος και.. η απάντηση της Διοίκησης

Το ψυχιατρικό, το ψύχος και.. η απάντηση της Διοίκησης

Ιανουάριος 22, 2012 - 12:53
2 σχόλια

-Τα καλοριφέρ λειτουργούν υποστηρίζει η διοίκηση αν και το πρόβλημα που ετέθη δεν αφορά την λειτουργία τους ή μη αλλά το ωράριο αυτής το οποίο χαρακτηρίζεται ως "πολυκατοικίας"! παρ ότι μιλάμε για νοσηλευτικό ίδρυμα και η 24ωρη λειτουργία θα έπρεπε να είναι δεδομένη.

 

  Υπερβολές χαρακτηρίζει η Διοίκηση του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τη θέρμανση στο ίδρυμα. Κατά την Διοίκηση τα καλοριφέρ λειτουργούν κανονικά, πετρέλαιο υπάρχει, ενώ τις ημέρες που η θερμοκρασία έπεσε δραματικά δόθηκε εντολή να λειτουργήσουν ακόμα περισσότερες ώρες , κάποιες από τις οποίες στη διάρκεια της νύχτας.
Οι απαντήσεις που έρχονται από την Διοίκηση μέσα από το ΑΠΕ, αντιπαραβάλλονται με τις δηλώσεις και αναφορές του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας. Ο κύριος Τυροβολάς μίλησε για δραματική μείωση του προϋπολογισμού για θέρμανση και διατροφή (από 4,1 εκ ευρώ σε 2,8 εκ ευρώ) η οποία έχει επίπτωση στην θέρμανση και στην διατροφή και πως όχι , αφού όπως ο ίδιος υποστήριξε σε εκπομπή της ΝΕΤ , «και με τον περσινό προϋπολογισμό οι ασθενείς κρύωναν, φανταστείτε με τον φετινό». Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας δεν ανέφερε πως τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν, σημείωσε τις ώρες που ανάβουν χαρακτηρίζοντας τες ως λιγοστές αφού υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι λόγω της φαρμακευτικής τους αγωγής  και της πάθησής τους αισθάνονται πολύ περισσότερο το κρύο. Η Διοίκηση έσπευσε να αναφέρει τις ώρες λειτουργίας του καλοριφέρ αλλά και της αύξησής τους, πράγμα που και ο κύριος Τυροβολάς ανέφερε, χωρίς να μιλά ωστόσο για το ενδεχόμενο λειτουργίας της θέρμανσης όλο το 24ωρο, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα .
Κατά πόσον παίζει ρόλο στην κατάσταση του ψυχιατρικού το δρομολογούμενο λουκέτο; Προφανώς και μεγάλο, κανείς ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνά πως στο ίδρυμα σήμερα νοσηλεύονται σε μόνιμη βάση 107 ασθενείς, 100 διακινούνται ενώ στις 800 υπολογίζονται οι ετήσιες εισαγωγές.

Χ.Τ
 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

100% Αληθής ο κ. Τυροβολά.Εμεις που το ζουμε εκ των εσω το επιβεβαιωνουμε.

Τι λέει επ΄ αυτού η μεγάλη διοικήτρια των 2 Νοσοκομείων; Τίποτα. Σιγά μη χαλάσει την αραξοβολιά της κι ασχοληθεί με τους τρελούς. Σάμπως θα της ζητήσει κανένας το λόγο; Α ρε Ελλάδα που σε κατάντησε η χούντα του ΠΑΣΟΚ. Αντί για σύστημα Υγείας έχουμε μπλόκο απεργίας ακόμα και στη θέρμανση. Οικονομία στα καύσιμα, νάχουν να τρώνε οι καρχαρίες.