Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Νοέμβριος 16, 2018 - 17:30
1 σχόλια

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με ομόφωνη απόφαση του εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα για την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το μήνυμα της οποίας παραμένει ζωντανό και επίκαιρο που μας εμπνέει και μας καθοδηγεί:

Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν κορυφαία στιγμή στην νεότερη ελληνική ιστορία. Η μάχη της νεολαίας και του Ελληνικού λαού ενάντια στην χούντα των Συνταγματαρχών, η μάχη ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό ακόμη και σήμερα εμπνέουν και δείχνουν τον δρόμο, τον ανυποχώρητο δρόμο και την εναντίωση σε κάθε μορφή φασισμού και ρατσισμού.

Αποτελεί παρακαταθήκη που περνάει από γενιά σε γενιά. Σήμερα που η ακροδεξιά στην Ευρώπη προσπαθεί να διευρύνει με δυναμικό τρόπο το ακροατήριο της υψώνοντας τείχη φόβου και μίσους ενάντια σε ανθρώπους, οφείλουμε να απαντήσουμε στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και στα ακραία φαινόμενα βίας. Παράλληλα το ίδιο επίκαιρα παραμένουν τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπέρ των κορυφαίων κοινωνικών αγαθών, της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας.

Η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη. Απαιτεί από όλους μας να την υπερασπιζόμαστε καθημερινά από οποιαδήποτε θέση βρισκόμαστε και να εμβαθύνουμε το περιεχόμενο της.

Για το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ο Πρόεδρος
Ηλίας Στρατηγάκος


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αξιοτιμο''Αrcadia Portal'' Eμεις οι Περιφερειακοι Συμβουλοι της ''Ελληνικης Αυγης για την Πελοποννησο'' ημασταν αποντες κατα την Συνεδριαση αυτη του ΠΣ ,λογω εκτακτων αναγκων εκαστος,οποτε και δεν λαβαμε μερος στο Ψηφισμα αυτο με το οποιο διαφωνουμε .Εχουμε διαφορετικη Αποψη για τα γεγονοτα του 1973 και ως εκ τουτου το Ομοφωνον αφορα τους υπολοιπους Αξιοτιμους Συναδελφους του ΠΣ. Δ.Δολτσινιαδης

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.