Ψήφισμα για την Παλαιστίνη από τον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Ψήφισμα για την Παλαιστίνη από τον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Ιούλιος 25, 2014 - 08:46
18 σχόλια

Ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με έκκληση στην Ισραηλινή Κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στην Λωρίδα της Γάζας, παρέδωσε σήμερα στην επιτετραμμένη της Ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα, αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Νάντια Βαλαβάνη, Β΄ Αθηνών, Υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Σαμοίλη, Κέρκυρας, και Κώστα Ζαχαριά, Αρκαδίας.

Το κείμενο του ψηφίσματος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση να τερματίσει άμεσα όλες τις χερσαίες και αεροπορικές στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει στη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες καταδικάζει απερίφραστα. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν στοιχίσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ των άμαχων Παλαιστινίων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, ενώ έχουν οδηγήσει στην κλιμάκωση της βίας και την αύξηση των επιθέσεων με βλήματα στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα το θάνατο και τραυματισμό δεκάδων Ισραηλινών.

Είναι απαράδεκτο ένα κράτος που θέλει να εμφανίζεται ως «κράτος δικαίου», να απαντά στην αποτροπιαστική δολοφονία των 3 εφήβων παιδιών του εντείνοντας το φαύλο κύκλο της βίας με μία πολιτική συλλογικής τιμωρίας απέναντι σε έναν ολόκληρο πληθυσμό, αποκλεισμένο από εδάφους, θάλασσας και αέρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ισραηλινή κυβέρνηση, με αφετηρία τη σύναψη συμφωνίας εκεχειρίας υπό την εγγύηση μηχανισμού της διεθνούς κοινότητας που θα περιλαμβάνει και ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, να τερματίσει την πολιτική αποκλεισμού της Γάζας και εποικισμού των παλαιστινιακών περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία η άμεση απόλυση από τις φυλακές, των Παλαιστινίων που είχαν απελευθερωθεί κατόπιν συμφωνίας και συνελήφθησαν ξανά, και βέβαια των κρατούμενων βουλευτών της παλαιστινιακής Βουλής.

Καλεί, παράλληλα, την ισραηλινή κυβέρνηση να επανέλθει σε ουσιαστικές συνομιλίες, που θα καταλήξουν στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου, ενιαίου και δημοκρατικού παλαιστινιακού κράτους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ εντός διεθνώς αναγνωριζομένων συνόρων με βάση την προ του 1967 γραμμή και με πρωτεύουσα τα ανατολικά Ιεροσόλυμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη σύσφιγξη των σχέσεων του ελληνικού και ισραηλινού λαού. Ωστόσο, θεωρεί ότι η ανάπτυξη της συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ, όπως και με όλες τις χώρες της Μεσογείου, δεν μπορεί παρά να βασίζεται στην προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Η συνέχιση της αιματηρής κρίσης που συντελείται στη Γάζα υπονομεύει ευθέως αυτήν την προοπτική.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Ειδήσεις: 

18 Σχόλια

<<5 Ιουνίου 1967 το Ισραήλ εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον των αεροπορικών δυνάμεων της Αιγύπτου, φοβούμενο, όπως υποστήριξε, άμεση εισβολή από την Αίγυπτο. Η υπεροχή στον αέρα (κατέστρεψε τα περισσότερα αιγυπτιακά αεροσκάφη με απώλειες 19 από τα 197 δικά του), υπήρξε το καθοριστικό ισραηλινό όπλο. Σε απάντηση η Ιορδανία επιτέθηκε στην δυτική Ιερουσαλήμ και στη Νετάνια, αλλά η ισραηλινή απάντηση ήταν άμεση. Στο τέλος του πολέμου το Ισραήλ είχε κερδίσει τον έλεγχο της ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Λωρίδας της Γάζας, της Δυτικής Όχθης, των Υψιπέδων του Γκολάν και της Χερσονήσου του Σινά.>> ......................................................................... Απο τότε οι Παλαιστίνιοι διεκδικούν τα εδάφη τους..... Οι Ισραηλινοί σήμερα (ηγεσία)με τις ενέργειες αυτές δικαιώνουν τον χίτλερ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!

Πραγματικά έχει κουράσει η σιγή ιχθύος που επιδεικνύει η διεθνής κοινότητα στο ζήτημα της Παλαιστίνης.

Σιγή ιχθύος τηρούμε κι εμείς. Πλησιάζουν τους εννιακόσιους οι νεκροί παλαιστίνιοι, τους σαράντα οι ισραηλινοί, το ισραηλινό κράτος συνεχίζει τη γενοκτονία (διαφορά σε σχέση με το ναζιστικό καθεστώς, όπου η ύπαρξη των κρεματορίων έγινε γνωστή εκ των υστέρων) και η υπόλοιπη ανθρωπότητα αδιαφορεί (εκτός από τους συνήθεις ύποπτους που όμως δεν λαμβάνονται υπόψη, η εξουσία τους έχει εξουδετερώσει). Κάθε σημερινός άνθρωπος θα κουβαλάει το όνειδος.

Κρίτωνα, η τελευταία φράση σου εμπεριέχει ένα λογικό λάθος που δεν διορθώνεται με την παρένθεση. Το ναζιστικό ολοκαύτωμα είχε ιδεολογική βάση, το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ έχει άλλες αιτίες. Στην "Ιστορία του Ψυχρού Πολέμου" του Αντρέ Φονταίν (εκδόσεις Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αθήνα 1972) αναφέρεται η γέννηση του ισραηλινού κράτους και οι αγώνες των εβραίων προσφύγων που κατέφθαναν από όλα τα μέρη του κόσμου στη γη της επαγγελίας που κατοικείτω από Παλαιστίνιους. Η "γη της επαγγελίας" υπήρχε μόνο στο μυαλό των εβραίων προσφύγων. Στην πραγματικότητα η περιοχή ονομαζόταν Παλαιστίνη και αποτελούσε ένα είδος διοικητικής οντότητας υπό αγγλικό έλεγχο. (Το όνομα Παλαιστίνη αναβίωσε και καθιερώθηκε επίσημα ως ανεξάρτητο έδαφος από τον Ιορδάνη ποταμό μέχρι τις ακτές της Μεσογείου μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο όταν δημιουργήθηκε ως "κράτος κατ΄ εντολή και παραχωρήθηκε υπό την προστασία των Άγγλων. http://el.wikipedia.org/wiki/Κράτος_της_Παλαιστίνης). Με φρέσκο τον αποτροπιασμό από την "τελική λύση" του Τρίτου Ράιχ και με τη γνωστή αδιαφορία των κρατών για την τύχη των ντόπιων πληθυσμών, οι υπερδυνάμεις προώθησαν τη δημιουργία του ισραηλινού κράτους, παλαντζάρισε η κατάσταση ανάμεσα σε Σοβιετική Ένωση και ΗΠΑ και στο τέλος το παιχνίδι το κέρδισαν οι αμερικάνοι ρίχνοντας μια βάση στη Μέση Ανατολή, γεωπολιτικά μια τρομερή επιτυχία. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι απλώς η αλαζονεία μιας υπερδύναμης, καμιά σχέση με τη Γερμανία του Χίτλερ. Ό,τι έκαναν οι Ισπανοί του Κορτές και στη συνέχεια οι άποικοι κατά των γηγενών της αμερικανικής Ηπείρου. Φαίνεται ότι σήμερα η εξολόθρευση των ιθαγενών δεν περνάει εύκολα.

Anonymous Κυρ, 27 Ιουλ 2014 - 9:25 Τον πόλεμο των 6 ημερών που έκαμαν αναίτια(Καθαρά για επεκτατικούς λόγους, λόγω της τεράστιας στρατιωτικής υπεροχής τους και ΗΠΑ) τον πέρασες απο δίπλα...... <<Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι απλώς η αλαζονεία μιας υπερδύναμης, καμιά σχέση με τη Γερμανία του Χίτλερ.>> Όμως στο ίδιο αποτέλεσμα καταλήγουν ,(το εθνικό ιδεολόγημα των εβραίων),οι ίδιες πράξεις κατά της ανθρωπότητας(των παλαιστινίων) . Γιατί δεν οδηγούνται αυτοί στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων;;;;;;;; Ποιά η διαφορά με την Γιουγκοσλαβία, ας πούμε; << Φαίνεται ότι σήμερα η εξολόθρευση των ιθαγενών δεν περνάει εύκολα.>> Εδω συμφωνώ!!!Η αγωνία της ύπαρξής τους και ως έθνος τους κάνει να πολλαπλασιάζονται σαν τα μυρμήγκια..... Τα μυρμήγκια θα επιβιώνουν στα χαλάσματα,και το αίμα τους θα τους ακολουθεί πάντα.....Κρίμα γιατί η ΖΩΗ είναι τόσο όμορφη!!!!!!!

Ούτε καν τον ακούμπησα τον πόλεμο των 6 ημερών, όπως και τις επιθέσεις σιωνιστικών τρομοκρατικών ομάδων κατά του παλαιστινιακού πληθυσμού το 1948 που προηγήθηκαν της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ από τον Μπεν Γκουριόν. Η έκφρασή μου "εξολόθρευση των ιθαγενών" είναι ειρωνική (έπρεπε να βάλω από την αρχή εισαγωγικά) σχετικά με τη γενοκτονία των ινδιάνων της Αμερικής από τους λευκούς επιδρομείς. Αν εσύ πιστεύεις ότι οι Παλαιστίνιοι θα επιβιώσουν, αυτό δεν συνέβη ούτε στην Κεντρική ούτε στη Βόρεια Αμερική. Οι Παλαιστίνιοι δεν πολλαπλασιάζονται με ιδιαίτερη ζέση ("σαν τα μυρμήγκια"), απ' την άλλη όμως η τραγωδία που ζουν από τότε που κατέφθασαν οι εβραίοι είχε και ένα θετικό στοιχείο. Όσοι για λόγους σπουδών έζησαν μαζί με Παλαιστίνιους θα έχουν αντιληφθεί ότι ήταν η πρωτοπορία ανάμεσα στους άραβες. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αυτό.

Ερωτώ: αν η αγωνία της επιβίωσης ως έθνους προκαλεί αύξηση των γεννήσεων, εμείς οι έλληνες δεν αγωνιούμε;

Εδώ ασχολιόμαστε με το Άστρος που έγινε "Μύκονος", με τα γκολ του Αστέρα και τις ενστάσεις του ενός και του άλλου και δυόμισι ώρες νοτιοανατολικά με το αεροπλάνο κλείνουμε μάτια και αυτιά μπροστά στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Όχι μόνο εμείς, ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί αδιάφορα το μακελειό. Τώρα πια το κράτος του Ισραήλ, για να μπορέσει να αισθανθεί ασφαλές στο διηνεκές, έχει μία μόνο επιλογή: την ολοκληρωτική εξόντωση των Παλαιστινίων, να εφαρμόσει την Τελική Λύση χιτλερικής έμπνευσης (τι ειρωνεία). Οι σκηνές που προέρχονται από τη Γάζα δεν αφήνουν καμιά άλλη δυνατότητα, αν ήμουν στη θέση ενός Παλαιστινίου, ο μοναδικός σκοπός της ζωής μου θα ήταν η εξαφάνιση του ισραηλινού κράτους από προσώπου γης, η θανάτωση όλων εκείνων των εποίκων ισραηλινών που κάθε βράδυ ανεβαίνουν στα υψώματα με μπύρες και ποτά να δουν το θέαμα των βομβαρδισμών της αεροπορίας τους στα κατεχόμενα εδάφη. Έσπρωξαν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο που τώρα ή οι μεν ή οι δε.

Ρε άνθρωποι, μόνο σήμερα σκοτώθηκαν πάνω από 100 Παλαιστίνιοι, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1200, βομβαρδίστηκε το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Γάζα, βόμβες έπεσαν σε νοσοκομεία, παιδική χαρά, δομές του ΟΗΕ για πρόσφυγες, οι εικόνες θυμίζουν φονικό σεισμό σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, τι σας δείχνουν τα δικά σας ΜΜΕ, μόνο για τη διαμάχη ανάμεσα σε Σμυρνιώτη και Παυλή μιλάνε;

Αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και στο οποίο φέρεται να απεικονίζονται ακροδεξιοί ισραηλινοί να τραγουδούν στους δρόμους «Δεν έχει σχολείο αύριο, γιατί δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στην Γάζα». http://www.youtube.com/watch?v=h7qFACSfd_k

Χτες, τελευταία μέρα του μήνα σκοτώθηκαν 79 και τραυματίστηκαν 350 Παλαιστίνιοι. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα πλησιάζει τους 1500 νεκρούς. Σήμερα αρχίζει τριήμερη εκεχειρία. Άλλη είδηση της χτεσινής μέρας είναι η επιλεκτική χρεωκοπία της Αργεντινής, επειδή δεν δέχτηκε να πληρώσει τον Πολ Σίνγκερ που έχει στα χέρια του αργεντίνικα χαρτιά αγορασμένα κυριολεκτικά για ψίχουλα. Και στις δύο περιπτώσεις (αλλά και σε αναρίθμητες άλλες σήμερα όπως πάντα) συμμετέχουμε σε μια παρτίδα πόκερ, όχι σαν παίκτες, είμαστε το ποντάρισμα του παιχνιδιού, χαρτιά που καίγονται κατά το δοκούν.

Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος ατενίζουν τη σφαγή των νηπίων!!!!! Ανάρτηση - σοκ Ισραηλινού ελεύθερου σκοπευτή: "Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γαμ@@οι μουσουλμάνοι" Το μίσος δεν κρύβεται τελικά… Ένας από τους Ισραηλινούς που απολαμβάνουν να σκοτώνουν Παλαιστινίους και δη παιδιά στη Γάζα, αποφάσισε να δείξει πόσο έχει ξετρελαθεί με το «κατόρθωμα» του. Όπως αποκαλύπτει το "Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος" ο Ντέιβιντ Οβάντια είναι σκοπευτής του Ισραηλινού Στρατού και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο ανεβάζοντας στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία είναι ξαπλωμένος μπροστά από το όπλο του και το σχόλιο του αναφέρει: «Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γ@…οι μουσουλμάνοι, πηγαίνετε στο διάβολο σκύλες». Αμέσως προκλήθηκε σάλος με τη φωτογραφία, στην οποία ο στρατιώτης ομολογεί πόσο απολαμβάνει τα εγκλήματα του, να ανεβαίνει και στο tweeter. Πιθανολογείται ότι αυτές τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε ισραηλινές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας. Πάντως, ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι μετά από αυτό οι «Ανώνυμοι» χάκαραν τον λογαριασμό του στο Instagram και τον έσβησαν, ενώ μπήκαν και στα… άδυτα της Μοσάντ. <<Ο αγώνας τώρα(Χιτλερ)δικαιώνεται;;;;;>>Τι άλλο να πώ...........

Κρίτωνα, τι αγώνα έκανε ο Χίτλερ, ο οποίος τώρα δικαιώνεται; Πόσο παράλογος μπορείς να είσαι; Ο ανώνυμος Κυρ, 27 Ιουλ 2014 - 9:25, Κυρ, 27 Ιουλ 2014 - 16:06, Τρί, 29 Ιουλ 2014 - 10:49, Τρί, 29 Ιουλ 2014 - 22:39, Παρ, 1 Αυγ 2014 - 11:35

προς:Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 1 Αυγ 2014 - 15:29 Εσυ εβραιολάγνε που τά'χεις 400, πές μας την γνώμη σου......... Μόνον αυτή η φράση σε πείραξε ;;;; <<Ο αγώνας τώρα(Χιτλερ)δικαιώνεται;;;;;>> Στα άλλα συμφωνείς έ ;;;;;<<<"Σήμερα σκότωσα 13 παιδιά και εσείς είστε οι επόμενοι γαμ@@οι μουσουλμάνοι">>> Δεν μπόρεσες να ξεχωρίσεις την ειρωνεία ;;;;;;Δέρμα.......

Κρίτωνα, από τα προηγούμενα σχόλια που παράθεσα δείχνω ότι δεν χαρίζομαι καθόλου στους ισραηλινούς, αντίθετα θεωρώ τη συμπεριφορά του κράτους τους γενοκτονία και απάνθρωπη (δικό μου και το σχόλιο της Τετ, 30 Ιουλ 2014 - 13:06). Αν πρόσεχες θα έβλεπες επίσης ότι όταν αναφέρομαι στους Παλαιστίνιους χρησιμοποιώ το κεφαλαίο Π. Με την απάντησή σου έδειξες ότι δεν είσαι παράλογος, είσαι κακόπιστος. Δεν τα έχω με τους εβραίους, τα έχω με την επιθετική στρατηγική του ισραηλινού κράτους. Εσύ, με το τελευταίο σχόλιό σου δείχνεις ότι συγκυριακά ενοχλείσαι και εκφράζεις τον αποτροπιασμό σου για όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, χρησιμοποιείς δηλαδή την εξόντωση των Παλαιστινίων επειδή δεν πας τους εβραίους. Κλείνεις λοιπόν με τον αγώνα του Χίτλερ που δικαιώνεται. Δεν διακρίνω καμία ειρωνεία.

Διάβασα στο tvxs ένα ενδιαφέρον άρθρο του Θέμη Τζήμα για τις αιτίες της ισραηλινής συμπεριφοράς απέναντι στους "εχθρούς" (Παλαιστίνιους, άραβες εν γένει, διαμαρτυρόμενους κάθε είδους για τη γενοκτονία που εφαρμόζει στην Παλαιστίνη). Πέρα από τα συμφέροντα είναι ο φόβος. Σε ένα γεωπολιτικό ζήτημα παραξενεύει η χρήση ψυχαναλυτικών όρων, η ανθρωπότητα όμως δεν έχει ξεπεράσει τις εμμονές. Ο συλλογικός φόβος, έντεχνα καλλιεργημένος από τις εταιρείες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, δημιουργεί τη συναίνεση και ελαχιστοποιεί τις αντιδράσεις της ισραηλινής κοινωνίας που επιτρέπουν στους κρατούντες να δρουν ανεμπόδιστοι. (http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/fetos-se-mia-paralia-stin-palaistini) Ο ανώνυμος Κυρ, 27 Ιουλ 2014 - 9:25, Κυρ, 27 Ιουλ 2014 - 16:06, Τρί, 29 Ιουλ 2014 - 10:49, Τρί, 29 Ιουλ 2014 - 22:39, Τετ, 30 Ιουλ 2014 - 13:06, Παρ, 1 Αυγ 2014 - 11:35, Παρ, 1 Αυγ 2014 - 23:22

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.