Πρωταθλήτρια στη Θεσσαλονίκη η 124 ΠΒΕ Τρίπολης (pics, vid)

Πρωταθλήτρια στη Θεσσαλονίκη η 124 ΠΒΕ Τρίπολης (pics, vid)

Ιούνιος 08, 2017 - 15:18
2 σχόλια

Η 124 ΠΒΕ Τρίπολης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κατέκτησε το Παννελήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Αεροπορίας κάνοντας το back to back μετά και την περσινή επιτυχία και πλέον βάζει πλώρη για έναν ακόμα τίτλο αυτό του διακλαδικού κυπέλλου.

Η ομάδα του Παναγιώτη Μανούχου σήκωσε το πρωτάθλμα στο Εθνικό Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης επικρατώντας με σκορ 0-2 της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων Θεσσαλονίκης στην παράτση.

Η 124 ΠΒΕ Τρίπολης στον τελικό στις 26 Ιουνίου του διακλαδικού πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει μονάδα από το Πολεμικό Ναυτικό.

Αναλυτικά

Η παράταση έκρινε το νικητή και συνάμα τροπαιούχο του πανελληνίου τελικού κυπέλλου της αεροπορίας, με την 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης Τρίπολης να επικρατεί στο εθνικό καυτανζόγλειο στάδιο σήμερα το πρωί της 350 Πτέρυγας Κατευθυνόμενων Βλημάτων Θεσσαλονίκης με σκορ 0-2.

Μόλις στο 3' οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν ο Μπουρλάκης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέγραψε πορεία σχεδόν παράλληλη με την εστία και έφυγε άουτ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής απείλησε εκ νέου στο 29', με το τόπι να φτάνει στα πόδια του, ύστερα από εκτέλεση φάουλ και διώξιμο προς τα πίσω από αμυντικό, όμως το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον Γραμμένο. Στο 37' ο Ντινιωτάκης επιχείρησε σουτ, το οποίο πέρασε εκτός, ενώ η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 44' με σουτ του Στεφανόπουλου, που επίσης κατέληξε έξω. 

Η επόμενη φάση πραγματοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο (51'), με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στεφανόπουλου (άουτ). Έπειτα το συγκρότημα από την Τρίπολη απώλεσε άλλες τρεις σημαντικές ευκαιρίες, καθώς τα σουτ που έγιναν (53', 58', 73') αποκρούστηκαν από τον ικανότατο πορτιέρο των γηπεδούχων, Γραμμένο. Οι παίκτες της 124 Π.Β.Ε. δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν την παραγωγή φάσεων, ωστόσο ούτε στο 84' μήτε στο 86' με δύο νέα σουτ κατόρθωσαν να σκοράρουν, αφού αμφότερα κατευθύνθηκαν εκτός.  Οι Θεσσαλονικείς παραλίγο να κλέψουν τη νίκη στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζίμα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, με το σύνολο του Παναγιώτη Μανούχου να επιτίθεται και να χάνει ευκαιρίες σωρηδόν, όπως στο 96' και στο 100' με δύο πολύ καλά σουτ να καταλήγουν δίπλα από την αντίπαλη εστία. Εν τέλει οι προσπάθειες του απέφεραν καρπούς στο 102', όταν ο Αποστολόπουλος σε φάση διαρκείας έπιασε ένα ισχυρό σουτ, η μπάλα με μια κόντρα άλλαξε ελαφρώς πορεία και αναπαύτηκε στο βάθος των διχτύων, 0-1. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και ένα δεύτερο τέρμα στο 105' με τον Στεφανόπουλο να μην αστοχεί από κοντινή απόσταση και να γράφει το 0-2. Ακολούθησαν δύο ευκαιρίες έως το φινάλε, από μία για κάθε ομάδα, με τους φιλοξενούμενους στο 109' (σουτ και απόκρουση από τον Γραμμένο) και για τους γηπεδούχους στο 111' (σουτ από το ύψος του πέναλτι και ενστικτώδης απόκρουση του Παναγή). Τέλος, να σημειωθεί ότι προς το φινάλε (117'), οι "πράσινοι" έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές κατόπιν αποβολής του Ντινιωτάκη. 

350 Π.Κ.Β. (Σιώπης): Αλέξης, Τζαβέλας, Γραμμένος, Κουσιώρας, Μπούμπαρης, Χιονίδης, Τζίμας, Κουλιανός, Σάγγος, Λαγογιάννης, Βασιλειάδης

Επίσης αγωνίστηκαν οι Βασιλείου, Κοτσαμαρίκογλου, Παπάζογλου και Τριανταφυλλίδης 

124 Π.Β.Ε. (Μανούχος): Παναγής, Στεφανόπουλος, Αποστολόπουλος, Σπυρόπουλος, Μπουρλάκης, Μπαρούτας, Μπασιάκας, Κονίδης, Καράμπελας, Φέστας, Χρονόπουλος, Ντινιωτάκης

Επίσης αγωνίστηκαν οι Τσαρούχης, Καρτσακλίδης, Μπίμπας, Σταμούλιας, Ιατρόπουλος και Κιράνας

Διαιτησία: Κορέστης (Κακάνης - Καραθάνος) - 4ος Κουβαλάκης

Βίντεο και φωτογραφίες από: erasitexnika.gr

 

Video: 

350 Π.Κ.Β. - 124 Π.Β.Ε. 0-2 (06/06/2017)


2 Σχόλια

Οταν λέμε Ντινιωτάκης εννοούμε αυτόν που αναδείχθηκε στον Αστέρα και μετά πήγε στη Μπάγερν πριν τον απορρίψει ο Παναρκαδικός;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.