Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο στα χέρια Δήμων και Περιφερειών για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες (pics,vid)

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο στα χέρια Δήμων και Περιφερειών για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες (pics,vid)

Ιούνιος 08, 2017 - 14:01
0 σχόλια

Συντονισμός δράσεων για την αντιπυρική περίοδο στην Πελοπόννησο

Ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό των δράσεων των υπηρεσιών και των φορέων με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην Τρίπολη.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του Συντονιστή της Α.Δ.Π.Δ.Ε.& Ι., Νικολάου Παπαθεοδώρου, παρουσία του Συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Υποστράτηγου Βασιλείου Ματθαιόπουλου του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρη Κατσαρού, του  Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Θ. Λαρέζου και του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Στρατηγάκου.

Στόχος της σύσκεψης είναι η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την προσεχή αντιπυρική περίοδο και η επίλυση σημαντικών ζητημάτων που προκύπτουν.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων σε περιπτώσεις πυρκαγιών, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η δυνατότητα διορθωτικών νομοθετικών παρεμβάσεων προς διευκόλυνση του σημαντικότατου έργου της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθεοδώρου θα γίνει μέγιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων όλων των υπηρεσιών και των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και η απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών.
 
Φέτος κατανεμήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό των 16,9 εκατομμυρίων ευρώ στους Ο.Τ.Α. της χώρας για έργα πυροπροστασίας, εκ των οποίων τα 2.157.900 ευρώ αφορούν τους ΟΤΑ της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου.  
Επίσης, έχουν δοθεί πιστώσεις ύψους 198.500 ευρώ (145.000 για τη Δυτική Ελλάδα και 53.500 για τα Ιόνια Νησιά) για την εκτέλεση προγραμμάτων δασοπροστασίας στις δασικές υπηρεσίες.
 
Θα πρέπει να υπάρχει βέλτιστη συνεργασία και στα πρακτικά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τον καθαρισμό.

Ο κ. Κατσαρός ανέφερε ότι θεσμοθετήθηκε το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο Δήμων και Περιφερειών για την αντιμετώπιση των ήδη επελθουσών ζημιών από θεομηνίες, όπως καταστροφές λόγω πυρκαγιών κλπ., αλλά και για δράσεις πρόληψης στο πλαίσιο του έργου «Πρόληψης & Αντιμετώπισης Ζημιών και Καταστροφών που Προκαλούνται από Θεομηνίες» που είναι ενταγμένο στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.
 

 Έφ.Κ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.