Προτάσεις για τη λειτουργία του κοιμητηρίου στη Μεγαλόπολη

Προτάσεις για τη λειτουργία του κοιμητηρίου στη Μεγαλόπολη

Μάιος 18, 2016 - 14:02
0 σχόλια

Η διατύπωση προτάσεων για την κατάρτιση κανονισμού λειτουργίας του κοιμητηρίου Δ.Κ. Μεγαλόπολης συζητήθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Μεγαλόπολης.

Ο Πρόεδρος και τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντή-ρηση και την ευταξία των κοιμητηρίων των Δημοτικών Κοινοτήτων. Κατόπιν των ανωτέρω απαιτείται η λήψη απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Μεγαλόπολης, για τη διατύπωση προτάσεων για τη λειτουργία του κοιμητηρίου Δ.Κ. Μεγαλόπολης και την εισήγηση αυτών στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μεγαλόπολης προκειμένου να καταρτίσει σχέδιο του Κανο-νισμού λειτουργίας των κοιμητηρίων του Δήμου, και κάλεσε τα μέλη ν΄ αποφασίσουν σχετικά.

Η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης ομόφωνα αποφάσισε και διατυπώνει τις προτάσεις του για τη λειτουργία του κοιμητηρίου Δ.Κ. Μεγαλόπολης, τις οποίες και εισηγείται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μεγαλόπολης, προκειμένου αυτή να καταρτίσει σχέδιο του Κανονισμού λειτουργίας των κοιμητηρίων του Δήμου, ήτοι:

-Η εσωτερική λειτουργία των Υπηρεσιών του Δημοτικού Κοιμητηρίου ρυθμίζεται με τον παρόντα Κανονισμό και τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

-Ο Κανονισμός αφορά στην λειτουργία του δημοτικού κοιμητηρίου Μεγαλόπολης.

-Ενταφιασμός νεκρών
α) Η ταφή των νεκρών ενεργείται υποχρεωτικά μέσα στο Κοιμητήριο και στους χώρους που παραχωρο-ύνται γι' αυτό το σκοπό.
β) Η ταφή των νεκρών επιτρέπεται τουλάχιστον μετά από δώδεκα (12) ώρες από τη νόμιμη πιστοποίηση του θανάτου και σε περίπτωση νεκροτομής αμέσως μετά από αυτή.
γ) Κανένας νεκρός δεν ενταφιάζεται αν δεν προσκομισθεί στην υπηρεσία του Κοιμητηρίου άδεια ενταφιασμού.
δ) Οι εργολάβοι κηδειών υποχρεούνται όπως προ οκτώ ωρών το λιγότερο από την ώρα που επιθυμούν οι οικείοι του νεκρού να γίνει η κηδεία, να ειδοποιήσουν την Υπηρεσία του Δημοτικού Κοιμητηρίου και να συνεννοούνται για τον ακριβή καθορισμό της ώρας για την τελετή αυτή.

Επίσης θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του υπευθύνου της υπηρεσίας του Κοιμητηρίου σχετικά με τη θέση τάφου που θα τους υποδεικνύει, καθώς και να παρέχουν πλήρη στοιχεία των θανόντων (τηλ. συγγενών) κ.λ.π.
ε) Η ταφή των νεκρών θα γίνεται υποχρεωτικά εντός ξύλινων φέρετρων για την αποτελεσματικότερη διάλυση τους, εκτός των περιπτώσεων ταφής νεκρών εκ του εξωτερικού σε μεταλλικό φέρετρο.
ζ) Καμία κηδεία δε θα γίνεται πριν τις 10.30΄ π.μ.
η) Η δήλωση των κηδειών τηλεφωνικά, όπως και η καταβολή των δικαιωμάτων ταφής, γίνεται από τα γραφεία τελετών χωρίς εμπλοκή των συγγενών.
θ) Καθορίζεται ως χώρος ταφής ακρωτηριασμένων μελών, τα οποία προέρχονται από χειρουργικές επεμβάσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σε εφαρμογή της ΚΥΑ 37591/2031/2003 (ΦΕΚ 1419/2003), ο χώρος του κοινοταφείου. Πριν την πράξη του ενταφιασμού ακρωτηριασμένων μελών εκδίδεται από την υπηρεσία πρωτόκολλο παραλαβής.

Δείτε όλες τις προτάσεις ΕΔΩ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.