Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός μίλησε για την πιστοποίηση του ΔΑΚ Τρίπολης και το κολυμβητήριο (vid)

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός μίλησε για την πιστοποίηση του ΔΑΚ Τρίπολης και το κολυμβητήριο (vid)

Μάιος 09, 2024 - 19:42
2 σχόλια

Σε ερωτήσεις αναφορικά με την πιστοποίηση, τα έργα αλλά και το κολυμβητήριο απάντησε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης Γιώργος Λαγός στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το Φεστιβάλ Ρίψεων Μανώλης Μανωλόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το θέμα της πιστοποίησης: Υπάρχει διαδικασία πιστοποίησης και υπάρχουν και ημερομηνίες που δίνουν παρατάσεις για όλα αυτά. Στην Διαύγεια έχει γίνει μια ανάρτηση που προχωρούν οι πιστοποιήσεις και οι παραλαβές των χώρων. Βέβαια θα ελεγχθεί και η αρτιότητά τους. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα φροντίσουμε να διορθωθεί. Τα προβλήματα είναι μεγάλα όπως και ο χώρος είναι μεγάλος. Προβλήματα υπάρχουν με το κλειστό, στον σχεδιασμό μας και ειδικά του Δήμαρχου είναι ένα κλειστό στίβου. Έχουμε συζητήσει και με τον κ. Μανδρώνη αν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις να προσπαθήσουμε να μπούμε μέσα. Εμείς προχωράμε την μελέτη για να είμαστε έτοιμοι. Επίσης, έχουμε συζητήσει και με τους ανθρώπους του μπάσκετ για ένα κλειστό τύπου μπαλονιού το οποίο θα προχωρήσει μετά το κολυμβητήριο για να καθαρίσει ο χώρος. Επιπλέον, έχουμε φέρει εργολάβο για να φτιάξουμε το κλειστό γήπεδο της πετοσφαίρισης και νομίζω θα προχωρήσουν αρκετά πράγματα στο ΔΑΚ Τρίπολης πάντα μαζί με την συνεργασία της Περιφέρειας.

Για το κολυμβητήριο: Παρότι δεν είναι δικό μου θέμα αλλά της τεχνικής υπηρεσίας ωστόσο επειδή το ΔΑΚ Τρίπολης άπτεται των αρμοδιοτήτων μου γνωρίζω ότι προχωράει πολύ καλά. Τελειώνει η αποκατάσταση των φθορών του σκελετού και σε λίγο θα αρχίσουν να μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως πάνελ κ.τλ. τα οποία έχουν αποθηκευτεί και είναι εδώ στην Τρίπολη. Όλα αυτά πολλές φορές κολλάνε από την χρηματοδότηση γιατί αυτά πληρώνονται μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ οπότε η μόνη περίπτωση να σταματήσει η διαδικασία είναι να σταματήσει και η χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο αν και ο Δήμαρχος λέει πολύ νωρίτερα εγώ νομίζω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο.

Για το αν είναι το κολυμβητήριο προς χρήση από τον Σεπτέμβριο: Άλλαξαν και οι διαδικασίες και πλέον υπάρχει κανονισμός λειτουργίας και στα χωριά που υπάρχουν αθλητικοί χώροι και φίλαθλοι θα έρθει στην Δημοτική Επιτροπή και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει συζήτηση από την αρχή για τους αθλητικούς χώρους με όλα τα σωματεία, με όλους πολίτες και με οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να χρησιμοποιεί τον χώρο. Βέβαια εμείς δεν φτιάξαμε κανονισμό για να τον κλείσουμε ή να αποξενώσουμε ανθρώπους αλλά θέλουμε να βάλουμε κανόνες που θα είναι για την προστασία των σωματείων και των αθλητών και των πολιτών για να γίνει πιο εύκολη η χρήση του Αθλητικού Δημοτικού Κέντρου.


2 Σχόλια

Προσοχή ! Οι δηλώσεις αρκετών υπευθύνων για το ΔΑΚ υπάρχουν στο διαδύκτιο . Να μου πείτε << και τι έγινε; , εμείς θα είμαστε για 5 χρόνια >> και δηλώνουμε όλοι αρμόδιοι και λέμε ότι θελουμε Έτσι και αλλοιώς λόγο δεν δίνουμε Μόνο υποσχέσεις .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.