Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης: Μήνυμα προς τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες

Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης: Μήνυμα προς τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες

Φεβρουάριος 25, 2019 - 11:09
0 σχόλια

Στα πολλά χρόνια παρουσίας του ο «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ» ανάπτυξε μια πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, γεγονός που τον καταξίωσε στη συνείδηση των ανθρώπων του χωριού και της ευρύτερης περιοχής της ΑΡΚΑΔΙΑΣ .

Ο Σύλλογος μας παρά ταύτα πήγε κόντρα στην παράδοση όπου η κουλτούρα των μικρών χωριών συνθλίβεται κάτω από την κυριαρχία των μητροπόλεων και κυρίως του βιομηχανοποιημένου πολιτισμού.

Τα Μέλη του Συλλόγου μας εν καιρώ οικονομικής κρίσης δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν.
Η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα μεμονωμένα άτομα που πιστεύουν στο έργο μας υποστηρίζουν και συμβάλλουν στα σχέδιά μας ώστε ο Πολιτισμός και η εξέλιξη να μην πάψουν να προάγονται. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μεγαλύτερη επανάσταση δεν είναι η καταστροφολογία, αλλά η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Η χώρα μας ίσως είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου τα μέλη που, ασχολούνται με τους πολιτιστικούς συλλόγους το πράττουν αφιλοκερδώς. Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη κατάπληξη στο εξωτερικό και πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτήν την μοναδικότητα. Οι Πολιτιστικοί Φορείς, είναι αυτοί που συγκεντρώνουν στοιχεία του παρελθόντος και ξαναζωντανεύουν τις παραδόσεις. Μ΄ αυτά μεγάλωσαν γενεές και γενεές ως τώρα.

Η οικονομική δυσπραγία όμως , οδηγεί τους συλλόγους να εκλιπαρούν για τα αυτονόητα , τους οδηγεί σε «ελεημοσύνη», δηλαδή να τους δοθεί κάτι για να πληρώσουν ,τα λειτουργικά τους έξοδα. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται μία σχέση εξάρτησης μεταξύ πολιτιστικών συλλόγων και κοινότητας ή Δήμου. Εξαρτώνται από το ποιος Δήμαρχος είναι στην εξουσία, ποιος Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος για τα πολιτιστικά, ώστε να τους πλησιάσουν αφήνοντας να εννοηθεί υπόσχεση για προσωπική διαφήμιση και εκλογική υποστήριξη.

Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να προχωρήσουν στην εκπλήρωση αυτονόητων υποχρεώσεων πάνω σε ζητήματα πολιτιστικά και να ξεφύγουν από τις μέχρι τώρα περιορισμένες σχέσεις των χρηματοδοτήσεων μόνο των χορευτικών εκδηλώσεων, ή την πενιχρή βοήθεια να στηθεί ένα πανηγύρι όπως φαντάζει στο μυαλό κάποιων. Άρα το συμπέρασμα που βγαίνει είναι: Να υπάρξει θεσμική κατοχύρωση της χρηματοδότησης τους ώστε ο κάθε σύλλογος να λειτουργεί αυτόνομα αλλά και να δέχεται με καλή διάθεση την στήριξη των φορέων του τόπου και όλοι μαζί να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που είναι πολύ σημαντικές για την κάθε περιοχή. Απαιτείται να καλλιεργηθούν σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των Πολιτιστικών φορέων και της Κοινότητας ή του Δήμου. Γι’ αυτό λογικό είναι ο κάθε Σύλλογος πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Οι τυχόν δεσμεύσεις και εξαρτήσεις ,εμποδίζουν το έργο του Συλλόγου και κατ’ επέκταση την επίτευξη του σκοπού ύπαρξης του .

Φεβρουάριος 2019
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Π.Σ.Νεστάνης
Υ.Γ : ΈΧΟΥΝ ΓΝΏΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.