Πού πάνε τα τρένα και τι γίνεται στην Τρίπολη

Πού πάνε τα τρένα και τι γίνεται στην Τρίπολη

Δεκέμβριος 08, 2014 - 10:39
5 σχόλια

Το τρενάκι του Ναυπλίου το οποίο είναι για πενήντα άτομα και διαθέτει δέκα βαγόνια στην Τρίπολη

Οι γιορτές πλησιάζουν και οι πολίτες της Τρίπολης αδημονούν να στολιστεί η πόλη και να μυρίσουν Χριστούγεννα.

Το πεζοδρομημένο κέντρο βοηθά πολύ στο να γίνει έναν όμορφος, περίτεχνος στολισμός με πολλά λαμπιόνια και δεντράκια. Όπως όλα δείχνουν, εφέτος ο χριστουγεννιάτικος στολισμός θα περιλαμβάνει ένα τρένο, το οποίο θα κάνει τους πολίτες βόλτες στις πλατείες.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Δ. Παυλής έδωσε κάποιες διευκρινήσεις για το τι ακριβώς θα γίνει και για το ποσόν το οποίο θα δαπανηθεί για το τρένο.

Μετά από έρευνα αγοράς που έκανε ο δήμος για το «πού πάνε τα τρένα και το τι γίνεται», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παυλής, κατέληξαν «στο τρενάκι του Ναυπλίου το οποίο είναι για πενήντα άτομα και διαθέτει δέκα βαγόνια».

Στην ερώτηση για το αν ο κόσμος που θα θελήσει να κάνει τη βόλτα του με το τρένο θα πληρώσει εισιτήριο, ο δήμαρχος απάντησε: «Δεν θα ήθελα να πληρώνουν αντίτιμο τα παιδάκια, γιατί καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να πληρώνει έστω και ένα συμβολικό εισιτήριο ένα παιδάκι».

Ο κ. Βρέντας  μίλησε για ορισμένους χορηγούς την ενίσχυση των οποίων έχει εξασφαλίσει, επειδή, όπως ανέφερε, δεν γνωρίζει «πόσα χρήματα, παραδείγματος χάριν, θα πάνε στα χρώματα, για κάποιες παλέτες που θα καλύψουμε γύρω-γύρω τα σκουπίδια». Επίσης, αναφέρθηκε σε κάποιους χορηγούς οι οποίοι θα διαθέσουν αγιοβασιλιάτικη «κάλτσα», και παρακάλεσε όλους να συγκεντρωθούν παιχνίδια τα οποία θα δοθούν μετά τα Χριστούγεννα σε παιδιά που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να τα λάβουν τις ημέρες των Χριστουγέννων. «Αν κάποιοι έχουμε παιδιά, αντί να πάρουμε τρία δώρα ας πάρουμε τέσσερα και το ένα να το ρίξουμε στην κάλτσα, για παράδειγμα», προέτρεψε τον κόσμο.

Επίσης, ενημέρωσε και για τις εκδηλώσεις του δήμου, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όπερα με χριστουγεννιάτικη θεματολογία, δράσεις από τη χορωδία του Ορφέα και τις άλλες χορωδίες της πόλης, τις Φιλαρμονικές, τις χορωδίες του ΚΑΠΗ. Όλα αυτά θα είναι δωρεάν, θα υπάρχει παιδικό τσίρκο, θα υπάρχουν δράσεις κάθε μέρα και πρωί και απόγευμα, ενώ το τρενάκι θα είναι διαθέσιμο όλη τη μέρα και θα κάνει βόλτες τα παιδιά δωρεάν.

Για την πλατεία Άρεως και για τις δραστηριότητες εκεί, ο κ. Παυλής είπε χαρακτηριστικά: «Όλος ο στολισμός και ό,τι γίνει εκεί πέρα εκτός από τα τέσσερα-πέντε, το καρουζέλ, ας πούμε, ή το παγοδρόμιο –σε αυτά θα υπάρχει αντίτιμο για τα παιδάκια– το ξεκαθαρίζουμε, όλα τα υπόλοιπα είναι μηδέν δική τους ευθύνη. Δεν πλήρωσε μία ο Δήμος για την πλατεία του Άρεως. Δεν πληρώνει».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη δαπάνη για την ενοικίαση «χριστουγεννιάτικου τρένου για ξενάγηση», σύμφωνα με την 192/2014 μελέτη η δαπάνη προϋπολογίζεται (στο ποσόν των 8.000 ευρώ συν ΦΠΑ ήτοι 9.840 ευρώ)δεν θα υπερβεί το ποσόν των 3.000 ευρώ συν ΦΠΑ (ήτοι 3.690 ευρώ), ως εκ τούτου η τελική δαπάνη για την εκτέλεση της παραπάνω εργασίας δεν θα υπερβεί το συνολικό ποσόν των 41.314,31 ευρώ.

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Ελπίζω να μην είναι αυτό το πράγμα όλη την ώρα πέρα δώθεππέρα δώθε στους πεζόδρομοUσ γιατί θέλουμε να περπατάμε και όχι να κοιτάμε πότε θα περάσει αυτό να κάνουμε στην άκρη

τι θα κανετε στα χωρια για τα παιδια δημαρχε;;;;;;;;;;;;;;;; αλλα εταζες προεκλογικα και αλλα βλεπουμε , τις λυσεις τις ειχες στο τσεπακι αλλα φαινεται οτι αλλαξες κουστουμι. κοιτα λιγο και τις αναγκες των χωριων καλο το τρενακι αλλα ..............στα χωρια δεν ερχεται

Τι 41.314,31 ευρώ. μας λέτε ρε παιδιά , εδώ στο δημοτικό συμβούλιο φτάσανε οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κοντά τα 100.000€ Και τι δωρεάν μας λέτε πάλι? Αυτά δεν είναι χρήματα των δημοτών? Ποιός τα πληρώνει, εμείς δεν τα πληρώνουμε όλα αυτά?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.