Πνίγηκε στα απορρίμματα ο Ατσίγγανος - Όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές, δείξτε ατομική ευθύνη (pics)

Πνίγηκε στα απορρίμματα ο Ατσίγγανος - Όχι σκουπίδια σε θάλασσες και ακτές, δείξτε ατομική ευθύνη (pics)

Ιούνιος 01, 2020 - 10:44
4 σχόλια

Εκατοντάδες χιλιάδες απορρίμματα, όπως αποτσίγαρα, κομμάτια πλαστικού, καπάκια μπουκαλιών, πλαστικές σακούλες, χάρτινες συσκευασίες κείτονται κάθε χρόνο στις ελληνικές παραλίες.

Τα απορρίμματα κατακλύζουν τις ελληνικές παραλίες και, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, από τον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2019, που έγινε την περασμένη χρονιά από μέλη της HELMEPA και πολλούς εθελοντές συγκεντρώθηκαν 13 τόνοι απορριμμάτων από παραλίες σε 73 χλμ. ακτογραμμής αλλά και στον βυθό.

Η εικόνα που παρουσιάζει η γνωστή παραλία στη Βόρεια Κυνουρία μαρτυρεί το μέγεθος του προβλήματος, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκινήσει για τα καλά το καλοκαίρι και ήδη τα απορρίμματα έχουν ξεχειλίσει τους κάδους και είναι σφηνωμένα ανάμεσα στα δεντράκια της παραλίας.

Όπως μας καταγγέλλει και αναρωτιέται αναγνώστης του AstrosNews.gr αποστέλλοντάς μας τις ακόλουθες φωτογραφίες, αυτής της παραλίας της αξίζει «Γαλάζια Σημαία»;

Να αναφέρουμε ότι ο «Ατσίγγανος» έχει λάβει από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος Γαλάζια Σημαία, βράβευση.

Ευκόλως εννοούμενο είναι ότι τα απορρίμματα που δεν μπορέσαμε, παρά τις προσπάθειες, να απομακρύνουμε από την παραλία στην οποίαν διασκεδάσαμε, παίξαμε και κολυμπήσαμε, θα καταλήξουν στην θάλασσα με το πρώτο αεράκι και την επόμενη φορά θα κολυμπήσουμε μαζί τους, εμείς και τα παιδιά μας.

Να θυμάστε όταν ο κάδος απορριμμάτων είναι γεμάτος, μπορούμε μεταφέρουμε κατά την αποχώρησή μας από την παραλία τα απορρίμματά μας σε άλλον πλησιέστερο κάδο, αφήνοντας την παραλία καθαρή όπως ήταν και πριν από την επίσκεψή μας.

Δεν μπορεί πάντα ένας δημοτικός υπάλληλος να τρέχει από πίσω μας, δεν είναι δύσκολο να δείξουμε ατομική ευθύνη, τους προηγούμενες μήνες φάνηκε ότι μπορούμε!

Όχι Σκουπίδια, όχι Πλαστικά σε Θάλασσες και Ακτές, μας τα έλεγε και ο γλάρος...

Πηγή: astrosnews.gr

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Γιατί δεν κάνετε ρεπορτάζ για τους ανεπαρκείς, μικρούς και λίγους κάδους τους Δήμου; Δεν έχει ευθύνη ο Δήμος; Αφού ξέρει ότι έχει παραλίες που τις επισκέπτεται ένα σωρό κόσμος. Ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου;

Αφού ο Δήμος έβγαζε δελτία τύπου ότι καθάρισε το Άστρος. Αυτή ήταν η καθαριότητα; Θα το ρίξουν πάλι στην ατομική ευθύνη που είναι της μόδας... Το δούλεμα πάει σύννεφο...

Ένας άλλος τίτλος του άρθρου, θα μπορούσε να είναι "Στον Ατσίγγανο πλάκωσαν οι γύφτοι". Όσο για σένα πανύβλακα 11:37, όταν έβγαλε τα δελτία τύπου ο δήμος, τις είχε καθαρίσει τις παραλίες. Σαφώς και είναι υποχρέωση του δήμου η καθαριότητα, αλλά δεν μπορεί να κυνηγάει τον κάθε βρωμύλο με ένα φαράσι και να του μαζεύει τα σκουπίδια που αφήνει. Προφανώς και η ατομική ευθύνη παίζει τον πρωτεύοντα και κυρίαρχο ρόλο και δεν είναι μόδα, ζωντόβολο, είναι υποχρέωση του καθενός να διατηρεί το χώρο που πηγαίνει καθαρό. Για μπίχλα σε κόβω εσένα πάντως μ' αυτό που γράφεις

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.