Σάρκα και οστά παίρνει το μουσείο μελισσοκομίας στη Βυτίνα

Σάρκα και οστά παίρνει το μουσείο μελισσοκομίας στη Βυτίνα

Ιούνιος 01, 2020 - 11:18
0 σχόλια

Στη Βυτίνα ο Μάκης Βορίδης για το Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα

Τη Βυτίνα θα επισκεφθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, προκειμένου να συναντηθεί με τους φορείς για την επίτευξη ενός στόχου που θα δώσει ανάσα στον πρωτογενή τομέα της Αρκαδίας, και συγκεκριμένα στη μελισσοκομία. Πρόκειται για το Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα στη Βυτίνα, όπου στόχος όλων είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο κέντρο μελισσοκομίας, αλλά και ένα μουσείο με το ίδιο αντικείμενο που θα λειτουργήσει ως πόλος επισκεπτών.

Ως προς το Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα, να θυμίσουμε ότι ουσιαστικά επανεγκαινιάστηκε το 2013 με ενέργειες του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ενημέρωσε ότι σε απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, ο υπουργός απάντησε ότι αρχές Ιουνίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα επισκεφθεί τη Βυτίνα όπου με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τους αρμόδιους φορείς θα έχει συνάντηση, προκειμένου τα 7,5 εκατ. ευρώ που υπάρχουν διαθέσιμα για το ίδρυμα να αξιοποιηθούν προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως ο κ. Βορίδης αναμένεται να έρθει στη Βυτίνα το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και το έργο του Τριανταφυλλιδείου Ιδρύματος να πάρει σάρκα και οστά. Να θυμίσουμε ότι τον Νοέμβριο του 2019 το Επιμελητήριο Αρκαδίας είχε συνάψει προς υπογραφή μνημόνιο συνεργασίας με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών Γορτυνίας για τη δημιουργία μουσείου μελισσοκομίας στον χώρο του Τριανταφυλλιδείου Ιδρύματος. Κατά καιρούς είχαν σχεδιαστεί, δίχως να υλοποιηθούν, προγράμματα κατάρτισης, φυτεύσεις φουντουκιών ώστε να αναπτυχθεί τρούφα, ενώ εκκρεμεί και ένα σύγχρονο σύστημα πυρόσβεσης στο αλσύλλιο.

Η αγροτική παραγωγή και ο αγροτικός κόσμος είναι επιτακτικό περισσότερο από κάθε άλλη φορά να στηριχθούν την περίοδο που διανύουμε και ας ελπίσουμε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες όλων θα φέρουν αποτέλεσμα.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.