Πλήθος πιστών στη λιτανεία της Παναγίας της Τριπολιτσάς (pics,vid)

Πλήθος πιστών στη λιτανεία της Παναγίας της Τριπολιτσάς (pics,vid)

Αύγουστος 01, 2017 - 20:36
0 σχόλια

O Αύγουστος, αναμφίβολα, είναι  μήνας αφιερωμένος στο πάνσεπτο πρόσωπο της Παναγίας μας, με κεντρικό γεγονός την Κοίμησή της.

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως έχει αποθησαυρισθεί η Iερά Eικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, η επονομαζόμενη «Παναγία της Τριπολιτσάς».

Tην Τρίτη 1 Αυγούστου κλήρος και λαός μετ’ ευλαβείας λιτάνευσε την Ιερά Εικόνα πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού και της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κk. Αλεξάνδρου.

Η εικόνα αυτή ήταν παραγγελία του Αναστασίου Γκυζάνη Ποριώτου και έμεινε για αρκετά χρόνια στα χέρια της οικογενείας αυτής και κατόπιν παραχωρήθηκε ευγενώς εκ των απογόνων της οικογενείας, στην Ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Η Αγία Εικόνα της Παναγίας έχει σωθεί δύο φορές από φωτιά με θαυματουργό τρόπο, μία φορά όταν την είχε η οικογένεια του κ. Γκυζάνη και μία φορά στην Εκκλησία του Αγίου Βασιλείου όταν είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά εντός του Ναού το 1995.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadia Portal.gr Λιτανεία της εικόνας Παναγίας Τριπολιτσάς


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.