Πληρότητα που αγγίζει το 100% και στην Αρκαδία το Πάσχα (vid)

Πληρότητα που αγγίζει το 100% και στην Αρκαδία το Πάσχα (vid)

Απρίλιος 27, 2016 - 10:20
4 σχόλια

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική κρίνεται εφέτος η τουριστική κίνηση στην Πελοπόννησο καθώς ο καλός καιρός αλλά και η περίοδος των εορτών που έπεσε στις αρχές Μαΐου ενθάρρυναν τον κόσμο να προγραμματίσει μια ολιγοήμερη πασχαλινή απόδραση αφήνοντας πίσω τις μεγαλουπόλεις.

Την τιμητική τους έχουν οι παράκτιες περιοχές με την πληρότητα να αγγίζει το 100%, ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Η Τρίπολη, η Καλαμάτα και το Ναύπλιο είναι οι πιο ευνοημένες πόλεις αυτή την περίοδο. Στον αντίποδα η ορεινή Αρκαδία δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη κίνηση, καθώς λίγοι, όπως φαίνεται έως τώρα, είναι αυτοί που θα επιλέξουν τα όμορφα και γραφικά χωριά της Αρκαδίας για τις εορτές του Πάσχα.

Στο Λεωνίδιο γίνεται ένα ξεχωριστό Πάσχα και γενικότερα η Νότια Κυνουρία είναι γνώστη για τον εορτασμό του Πάσχα με φαντασμαγορικό τρόπο, με ήθη και έθιμα τα οποία μαγεύουν τους επισκέπτες. Με ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο και με λαμπρότητα γιορτάζεται στο Λεωνίδιο η Μεγάλη εβδομάδα και η Ανάσταση. Το βράδυ της Ανάστασης, μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», δεκάδες αναμμένα αερόστατα ελευθερώνονται στον ουρανό χαρίζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Η Τρίπολη επίσης παραδοσιακά θα εορτάσει το Πάσχα όπου πέραν των καθιερωμένων εκδηλώσεων που γίνονται τη Μεγάλη Εβδομάδα, εφέτος γίνονται ιδιαίτερες εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως η παρουσίαση του «Ρέκβιεμ» του Μότσαρτ.

Παράλληλα, η κατάνυξη που κυριεύει ολόκληρη την πόλη το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής με την περιφορά των επιταφίων στην κεντρική πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, η γιορτινή ατμόσφαιρα με τα πυροτεχνήματα το βράδυ της Ανάστασης και το σούβλισμα των αρνιών σε πλατείες σε ολόκληρη πόλη την Κυριακή του Πάσχα που κάνει όλη την πόλη μια παρέα εγγυώνται στους επισκέπτες κάθε χρόνο ότι θα περάσουν πραγματικά καλά, αλλά και ότι θα βιώσουν το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα οι εορτασμοί συνεχίζονται αμείωτα, με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Γεωργίου.

Οι κρατήσεις εφέτος έγιναν από νωρίς και ήδη μετά τις απόκριες φάνηκε ένα μικρό ενδιαφέρον, με τους Έλληνες να αποδεικνύουν ότι δεν είναι πλέον της τελευταίας στιγμής αλλά ερευνούν τις τιμές και τα καταλύματα περισσότερο σε σχέση με άλλες χρονιές. Η πληρότητα στην Νότια Κυνουρία ήδη από τη Μ. Δευτέρα βρισκόταν στο 100%, όπως και στη Βόρεια Κυνουρία τα πράγματα είναι πολύ ικανοποιητικά.

Στην Τρίπολη η πληρότητα κυμαίνεται περίπου στο 70%, ενώ στην ορεινή Αρκαδία κάποιες επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν καν γιατί δεν είχαν κρατήσεις.

Τέλος, ο κ. Μαρινάκος μίλησε για τις τιμές των καταλυμάτων της Τρίπολης οι οποίες έχουν μία μεγάλη διακύμανση ανάλογα με την περιοχή. Οι τιμές ξεκινούν από τα 40 ευρώ και μπορούν να φθάσουν στα 150 ευρώ.

Έφη Καστραντά
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενθαρρυντική η πληρότητα το Πάσχα στην Πελοπόννησο


4 Σχόλια

Αλλάξτε τον τίτλο γιατί εκτίθεστε. Γελάνε και τα ντουβάρια με το "100% πληρότητα στην Αρκαδία". Η πληρότητα ούτε με σφαίρες δεν πιάνει το 30% και όλοι οι ξενοδόχοι είναι σε άθλια κατάσταση. Το φετινό χάλι είναι ανευ προηγουμένου. Μπέιτε σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο της πόλης - θα αντιληφθείτε αμέσως του λόγου το αληθές

Κύριε Μαρινάκο επειδή είσαι αξιόλογος άνθρωπος και το παλεύεις πραγματικά,πιστεύω ότι άν η περιφέρεια πελοποννήσου προέβαλε πιοσυγκροτημένα τον τόπο μας τα πράγματα θα ήταν καλλίτερα.Βλέπεις όμως ότι δεν υπάρχει καθόλου συντονισμός.

Διαβαζει 100% ο κόσμος και δεν παιρνει να κλείσει δωμάτιο. Σου λέει αφού είναι φουλ η Αρκαδία , παμε αλλού τετραήμερο.......................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.