Οι ίδιες με πέρυσι οι καντίνες στο Άστρος

Οι ίδιες με πέρυσι οι καντίνες στο Άστρος

Απρίλιος 27, 2016 - 10:41
0 σχόλια

Το σταματημένο έργο της νέας Λαϊκής Αγοράς του Άστρους συζητήθηκε χθες στο ΔΣ. Οπως είπε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντάς, το έργο αν και έχει ενταχθεί στο ΠΔΕ με έγκριση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια, αυτή δεν το θεωρεί ως άμεσης προτεραιότητας.

Επειδή ο πρώτος λογαριασμός τρέχει (περίπου 20.000), ο Δήμαρχος πρότεινε το έργο να πληρώνεται από το Δήμο έτσι ώστε να αποφευχθεί η διακοπή του και να διευκολυνθεί η Περιφέρεια. Προφανώς τα χρήματα αυτά θα δοθούν στη συνέχεια από την Περιφέρεια. Πρόκειται δηλαδή για χρήση πιστώσεων άλλων έργων για την ασφάλεια των πληρωμών, ενώ στην ουσία δεν απεντάσσεται κανένα έργο.
Το έργο κρίνεται από τη δημοτική αρχή ως άμεσης προτεραιότητας, αφού όπως είπε ο κ. Μαντάς, εκτός από τη νέα Λαϊκή,  λύνει και το πρόβλημα στάθμευσης στο Αστρος.
Ο δ/σ κ. Αγγ. Καμπύλης πρότεινε να αναβληθεί το θέμα και να ξανάρθει όταν υπάρχει καλύτερη ενημέρωση, ενώ ο δ/σ Γ. Καμπύλης είπε πως κάτι δεν έγινε σωστά από την αρχή και το έργο σταμάτησε.

Ψηφίστηκε στη χθεισνή συνεδρίαση η εγκριση της μελέτης και η διενέργεια δημοπράτησης για την επισκευή της παιδικής χαράς Παραλίου Αστρους. Το έργο θα στοιχίσει περίπου 45.000, ενώ η δημοπρασία θα γίνει περίπου 15 μέρες μετά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα καθορίσει τους όρους.

Οι ίδιες με πέρσι σε αριθμό και σημεία θα είναι οι καντίνες που θα δοθούν και φέτος με δημοπρασία. Η δημοπράτηση θα γίνει για ένα έτος γιατί για τόσο παρατάθηκε η ΚΥΑ που δίνει το δικαίωμα στους Δήμους να ενοικιάζουν χώρους στις παραλίες.

Aπό το astrosnews

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.