Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας: Προγραμματισμός Προσλήψεων έκτακτου προσωπικού

Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας: Προγραμματισμός Προσλήψεων έκτακτου προσωπικού

Φεβρουάριος 27, 2019 - 14:31
0 σχόλια

Τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2019 στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και τα ΝΠΙΔ αυτών, εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου μετά από εισήγηση της Δ/νσης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην εισήγηση της Δ/νσης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ άλλων αναφερόταν:

Επειδή τα τελευταία χρόνια:
1) Δεν έχουν πραγματοποιηθεί προσλήψεις τακτικού προσωπικού.
2) Η στελέχωση των Υπηρεσιών μας (κυρίως της έδρας) φθίνει συνεχώς δραματικά (συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων μας, εθελούσιες και υποχρεωτικές μετατάξεις – μεταφορές προσωπικού μας σε άλλους φορείς, κινητικότητα υπαλλήλων μας, μακροχρόνιες άδειες (ανατροφής κλπ), αποσπάσεις), παρατηρείται δυσλειτουργία και αδυναμία των Υπηρεσιών της Π.Ε. Αρκαδίας και ιδιαίτερα των Υπηρεσιών της έδρας που φέρουν και την κύρια ευθύνη του σχεδιασμού και του συντονισμού των δράσεων για το σύνολο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά πλέον στις αυξημένες ανάγκες τους λόγω ελλείψεως εξειδικευμένου προσωπικού.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι οι Διευθύνσεις της Π.Ε. Αρκαδίας και κυρίως οι Διευθύνσεις της έδρας, έχουν αυξημένες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις λόγω των αυτοδιοικητικών αλλαγών, των σύγχρονων απαιτήσεων και κυρίως του ρόλου που επιτελούν καθόσον φέρουν την κύρια ευθύνη του σχεδιασμού και του συντονισμού των δράσεων για το σύνολο των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επιπλέον, οι τροποποιήσεις σε πολλά σημεία του τρέχοντος νομοθετικού πλαισίου, η μεταφορά αρμοδιοτήτων σε πολλές οργανικές μας μονάδες (όπως η αρμοδιότητα της αστυνόμευσης ποταμών και υδατορεμάτων, η αρμοδιότητα επί θεμάτων εγγειοβελτιωτικών έργων και Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, κλπ), καθιστούν επιβεβλημένη την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι σοβαρές ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού στις οργανικές μας μονάδες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εισηγούμαι την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. για την κάλυψη άμεσων και επιτακτικών αναγκών της Περιφέρειας Πελοποννήσου (έδρας και Π.Ε. Αρκαδίας) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν κατά περίπτωση στις Υπηρεσίες μας, ως κατωτέρω, καθόσον οι αιτούμενες θέσεις κρίνονται απολύτως αναγκαίες για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών μας:

Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

1. ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1

2. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1

3. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ / ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1

4. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1

5. ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1

6. ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1

7. ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ/ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1

ΣΥΝΟΛΟ: 7

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε Προγραμματισμός Προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2019 στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και τα ΝΠΙΔ αυτών.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.