Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αρχίζει το «σκληρό πόκερ» - Τι θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ;

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Αρχίζει το «σκληρό πόκερ» - Τι θα κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ;

Ιούλιος 14, 2023 - 12:25
22 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν τις 13 περιφέρειες της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «παιδεύτηκε» αρκετά με την επιλογή του υποψηφίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αν και, όπως φαίνεται, μάλλον είχε καταλήξει στην επιλογή του στενού συνεργάτη του πρώην προέδρου της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πριν από τις βουλευτικές εκλογές. Στο μεσοδιάστημα, ο νυν περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε δηλώσει την υποψηφιότητά του, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις 21 Μαΐου, αφού, όπως είχε πει και ο ίδιος, σε παλαιότερο χρόνο είχε διατυπωθεί από το κόμμα ότι θα στηρίζονταν οι εν ενεργεία περιφερειάρχες.

Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα άνοιγε προεκλογικά τα χαρτιά του, προκειμένου το κόμμα στην Πελοπόννησο να δουλέψει για την εκλογική νίκη χωρίς εντάσεις. Αυτό, φυσικά, βγήκε σε καλό. Διότι ο νυν περιφερειάρχης αντέδρασε όταν του ανακοινώθηκε από το κόμμα η απόφαση να μην τον στηρίξουν ως υποψήφιο, όπως αντέδρασαν και οι αντιπεριφερειάρχες.

Οι αντιδράσεις αυτές, όμως, τώρα δεν θα στοιχίσουν όσο θα στοίχιζαν αν οι προθέσεις του Μαξίμου είχαν φανερωθεί νωρίτερα.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του ονόματος του νέου υποψήφιου περιφερειάρχη, αξίζει να αναφέρουμε ότι σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις η Νέα Δημοκρατία έχει κατεβάσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τέσσερις διαφορετικούς υποψηφίους.

Το 2010 επέλεξε τον Δημήτρη Δράκο, ο οποίος έχασε από τον Πέτρο Τατούλη, τον οποίο τότε είχε στηρίξει το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής. Στον δεύτερο γύρο δε, τη δεύτερη Κυριακή, όλοι στήριξαν τον Τατούλη. Το 2014 ο Αντώνης Σαμαράς είχε στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος κέρδισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου με μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 2019, η Νέα Δημοκρατία «κατέβασε» τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος κέρδισε μεν την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά ήρθε στα... ίσα σε επίπεδο εδρών με τη «Νέα Πελοπόννησο» του Πέτρου Τατούλη, ενώ στον δεύτεροι γύρο ο Νίκας πήρε ψήφους ακόμα και από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ο κ. Τατούλης έχασε στον δεύτερο γύρο, ουσιαστικά.

Το 2023, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίζει να κατεβάσει υποψήφιο περιφερειάρχη τον Δημήτρη Πτωχό, στενό φίλο και συνεργάτη του Σαμαρά, μάλλον τεχνοκράτη και όχι πολιτικό. Δεν έχει δώσει ποτέ μάχη στα αυτοδιοικητικά πράγματα και θα χρειαστεί πολλή καθοδήγηση από το κόμμα στην περιφέρεια.

Πέρα από την απειρία του συγκεκριμένου στελέχους της ΝΔ περί τις εκλογές, τίθεται εύλογα και το εξής ζήτημα: Αν ο Πέτρος Τατούλης συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (σ.σ. δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το κόμμα είναι μεταξύ Τατούλη και Αραχωβίτη) ή αν το ΠαΣοΚ - Κίνημα Αλλαγής δεν κατεβάσει δικό του υποψήφιο, τι θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή αν όλες αυτές οι δυνάμεις συσπειρωθούν γύρω από τη «Νέα Πελοπόννησο»; Μετά τη συντριπτική ήττα του στις βουλευτικές, ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να στραφεί στον Πέτρο Τατούλη, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

Οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις θα ποντάρουν στην πολιτική εμπειρία του Τατούλη ή θα αναζητήσουν νέο υποψήφιο;

Η τράπουλα ανακατεύεται και οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές, μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων από το κυβερνών κόμμα.

Οι δυνάμεις συντάσσονται και... ανασυντάσσονται, με στόχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


22 Σχόλια

Πιστεύω ότι ο πλέον κατάλληλος, είναι ο κ. Τατουλης Πέτρος. Απλώς θα καθυστερήσει λίγο η ανακοίνωση.

ΠΕΤΡΟ ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΩ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥς ΔΗΜΟΥΣ?

Το διακύβευμα είναι Τατουλης ή Σαμαρας.... Να τα λέμε ξεκάθαρα τα πράγματα και με το πραγματικό τους όνομα.

Τώρα είναι που θα ψηφίσω Τατουλης, επίτηδες, κόντρα στον κουμανταδορο το Σαμαρά.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΝΕΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΘΗΚΑΜΕ....Ο ΠΤΩΧΟΣ ΘΑ ΠΤΩΧΥΝΕΙ ΝΩΡΙΣ.....ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑΤΟΥΛΗΔΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ.....Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ........

Ο κ. Πτωχός αποτελεί εισήγηση του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που αποστάτησε από την κυβέρνηση πατέρα ΜΗτσοτάκη, κυριολεκτικά την έριξε και έφτιαξε την ΠΟΛΑ, ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που έριξε μαύρο στην κρατική τηλεόραση. Αυτός είναι ο κ. Σαμαράς και αυτές είναι οι επιλογές του. Ο δήθεν Μπέης του Μωριά. Ο απόφοιτος των αμερικάνικων κολεγίων!

Απ' ότι φαίνεται ο Πετρανς θα κάνει πάρτι.Ξεκινησαν τα εσωκομματικά στη Νέα "Τρομοκρατία" όπως κάθε αυτοδιοικητικές εκλογές και το ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν θα κατεβάσει το δικό του κορίτσι απ' ότι δείχνει στη Κορινθία.Αρα το κουτάβι που κατέβασε ο Σαμαράς και με το σύντροφό Γόντικα στο πλάι του (λόγω έχθρας με το Πέτρο) την δεύτερη Κυριακή (αν υπάρξει) θα φάει τα μούτρα του.

ολη η Αρκαδία με τον Πέτρο τον Τατούλη. Ο κ. Σκαντζός τι θα κάνει; ο κ. Λαμπρόπουλος που θα πάει; Καλά περάσατε τέσσερα χρόνια με τον Μπαμρπα Πάνο. Δεν φαντάζομαι Χρηστάκη να τολμήσεις να κατέβεις, γιατί δεν θα βρεις ούτε τον δικό σου ψήφο. Αρκετά τα τέσσερα χρόνια. Καλά πήγε το **

Το είπε ανοιχτά ""χωρίς να μασάει τα λόγια του"" Η Αγαπημένη Μεσσηνία. Την ίδια κασέτα θα παίξει και ο Μεσσήνιος επίσης μας Πτωχος. Στην αρχή λουμοχτά. Όσο θα προχωράει η τετραετία, τόσο θα φαίνεται πιο Αγαπημένη η Μεσσηνία. Η δε Αρκαδία τότε δεν ξέρω αν υφίσταται ως νομός, ή ως παράρτημα της Αγαπημένης...

Σαμαρας, ο Μπέης. Να μας κάνει κουμάντο ο Μπέης. Κοιταχτειτε στον καθρέπτη και σκεφτείτε αν θεωρείτε τον εαυτό σας κατευθυνομενο ψηφοφόρο.

Σαμαράς ο προδότης της παράταξης το 1993 έριξε τον Μητσοτάκη, μετά έριξε μαύρο στην ΕΡΤ. Ελεος με δαύτον! Όλοι ψήφο στον Πέτρο Τατούλη για την Αρκαδία και μακριά από Σκαντζούς και Λαμπρόπουλους. Καλά περάσανε αυτοί μια τετραετία. Ευτυχώς που έφυγε και εκείνη Η κλειώ από το ψηφοδέλτιο Τατούλη

17:03 εσένα που είσαι μαζόχα να σου κάνει ο Σαμαράς. Κοίτα μην είναι μεσημέρι όμως γιατί έχει προτιμήσεις εκείνες τις ώρες...

ΤΈΤΟΙΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΈΤΑΙ. ΘΑ ΣΑΣ ΠΆΜΕ ΚΌΝΤΡΑ ΜΈΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΉ ΠΌΣΟ ΠΙΆΝΕΤΕ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.