Πελεγρίνης από Βαλτέτσι: Είμαι σύμφωνος με τις αλλαγές στο Ολοήμερο Σχολείο

Πελεγρίνης από Βαλτέτσι: Είμαι σύμφωνος με τις αλλαγές στο Ολοήμερο Σχολείο

Μάιος 15, 2016 - 13:45
3 σχόλια

Στους εορτασμούς για την ιστορική μάχη του Βαλτετσίου παραβρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θ. Πελεγρίνης, ο οποίος ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με τις αλλαγές στο ολοήμερο σχολείο τις οποίες προωθεί το υπουργείο και οι οποίες έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο των γονέων όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο κ. Πελεγρίνης, αφού δήλωσε ότι συμφωνεί με τις αλλαγές και με την άποψη του υπουργού για το νέο ολοήμερο σχολείο, επεσήμανε ότι έως σήμερα τα 2/3 των σχολείων ολοκλήρωναν τα μαθήματα στις 12:15 και το 1/3 στις 14:15. Με τον νέο νόμο, όλα τα σχολεία θα ολοκληρώνουν τα μαθήματα στις 13:15.

Ο υπουργός θέτει το ολοήμερο σχολείο σε πιο στέρεες βάσεις

Μάλιστα, επεσήμανε ότι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας κινείται στη βάση της αντιμετώπισης της έλλειψης διδακτικού προσωπικού στα σχολεία και ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Στη συνέχεια, δέχτηκε ερώτηση ως προς τις προσλήψεις εκπαιδευτικών για τις οποίες το υπουργείο αποφάσισε κάποιες να γίνουν εκτός ΑΣΕΠ, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. Ο κ. Πελεγρίνης δεν απάντησε στην ερώτηση και αρκέστηκε να πει «δεν μπορώ να σας πω».

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Καλό θα είναι κύρις πελεγκρίνη να ασχολείσαι με το θέατρο.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.