Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 195η επέτειος της μάχης του Βαλτετσίου (pics,vid)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 195η επέτειος της μάχης του Βαλτετσίου (pics,vid)

Μάιος 15, 2016 - 14:06
2 σχόλια

Την Κυριακή 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν στο Βαλτέτσι εκδηλώσεις για την επέτειο της ιστορικής μάχης του Βαλτετσίου.

Η ιστορική μάχη του Βαλτετσίου, που διεξήχθη στις 12 και 13 Μαΐου 1821, αποτέλεσε μία από τις αποφασιστικότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης. Η νίκη των Ελλήνων εκεί, οδήγησε στην άλωση της Τριπολιτσάς, η οποία άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο προς την οριστική απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό.

Οι εφετινές εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησαν στις 10:30 με την τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης Βασιλική Συμπρούκου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο Τρίπολης και επίδειξη όπλων από τον Σκοπευτικό Όμιλο και Σύλλογο παραδοσιακών όπλων Πάτρας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο Πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Τάσος Κακλαμάνος, αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Γιορτάστηκε η ιστορική μάχη του Βαλτετσίου


2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.