Παραπλανητικά email για τα προγράμματα στις περιοχές των εδαφικών σχεδίων δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης

Παραπλανητικά email για τα προγράμματα στις περιοχές των εδαφικών σχεδίων δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης

Οκτώβριος 14, 2023 - 20:14
0 σχόλια

Τις προηγούμενες ημέρες  διαπιστώσαμε ότι έχουν σταλεί ενημερωτικά email  από γραφεία μελετών  – συμβούλων  από διάφορες πόλεις ( Αθήνα Θεσσαλονίκη) κλπ. ενημερώνοντας τις  επιχειρήσεις  ανεξαρτήτου αντικειμένου για τα δυο  προγράμματα που πρόκειται να προκηρυχθούν (προδημοσίευση)  στις περιοχές των εδαφικών σχεδίων δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης .

Το ένα  πρόγραμμα  αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις με προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη )  μόνο για τον Δήμο Μεγαλόπολης  4.500.000  ευρώ και για τους υπόλοιπους Δήμους (Τρίπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας  ) 4.500,000  ευρώ .

Επίσης  για νέες και υπό ίδρυση επιχειρήσεις  στον Δήμο Μεγαλόπολης  αντιστοιχούν 3.000.000 ευρώ και για τους υπόλοιπους τρεις  Δήμους άλλα 3.000.000 ευρώ .

Οι επιστολές (email ) που στέλνουν τα γραφεία συμβούλων αναφέρουν τον συνολικό προϋπολογισμό των δυο δράσεων που είναι αθροιστικά και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  50.000.000 ευρώ , χωρίς να κάνουν διαχωρισμό ανά Περιφέρεια  δημιουργώντας σύγχυση   στους εν δυνάμει επενδυτές  ότι μπορούν να συμμετέχουν στον συνολικό προϋπολογισμό των 50.000.000  ευρώ . Οι συγκεκριμένες  δυο δράσεις  για τον Δήμο Μεγαλόπολης έχουν προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη ) μόνο  7.500.000 (επτά εκατομμύρια πεντακόσιες  χιλιάδες  ευρώ) .

Εφιστούμε την προσοχή των επιχειρηματιών , διότι ενώ είναι προδημοσίευση των προγραμμάτων , δεν έχουν ανακοινωθεί  ακόμη οι κωδικοί δραστηριότητας ΚΑΔ  για το ποιες  Επιχειρήσεις μπορούν να συμμετέχουν στην επικείμενη προκήρυξη .

Επίσης  θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι επιχειρηματίες  και να μην καταβάλλουν  κανένα χρηματικό ποσό  ως προκαταβολή με την πρώτη επικοινωνία με τα γραφεία συμβούλων τα οποία τους  είναι άγνωστα , γιατί στο παρελθόν  κάποιοι έχασαν τα χρήματά τους  επειδή τους υποσχέθηκαν  να τους εγκρίνουν τις μελέτες τους  και τελικά τίποτα από αυτά δεν έγινε  . Καλό είναι να εμπιστευόμαστε επαγγελματίες που γνωρίζουμε και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή μας .

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης

Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.