Παραγωγοί στην Τρίπολη: Για χόμπι ερχόμαστε στη λαϊκή... (pics,vid)

Παραγωγοί στην Τρίπολη: Για χόμπι ερχόμαστε στη λαϊκή... (pics,vid)

Νοέμβριος 16, 2016 - 13:22
4 σχόλια

« Δεν βγαίνει το μεροκάματο πλέον στη λαϊκή αγορά»

Μειωμένη ήταν η αγοραστική κίνηση στην πλατεία Μπασιάκου στην Τρίπολη την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, με τους περισσότερους παραγωγούς να μην έχουν ξεπουλήσει και να περιμένουν να περάσει η ώρα για να κατεβάσουν τις τιμές, προκειμένου να μην γυρίσουν πίσω τα προϊόντα, όπως μας ανέφεραν.

Οι χαμηλές συντάξεις και οι μειωμένοι μισθοί δεν επιτρέπουν στους καταναλωτές, να προμηθευτούν τα φρούτα και τα λαχανικά τους, οδηγώντας σε απόγνωση τους παραγωγούς οι οποίοι κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να συντηρήσουν την παραγωγή μιας και τα λειτουργικά έξοδα έχουν ανεβεί κατακόρυφα.

Άνθρωποι της γης, της παραγωγής και της αγοράς ταυτόχρονα, ξέρουν ότι ο κόσμος είναι προβληματισμένος με την έλλειψη ρευστού και δυσκολεύεται πλέον να ψωνίσει με τον τρόπο που το έκανε παλαιότερα. Έτσι, κατεβάζουν περισσότερο τις τιμές.

Σε λίγο θα σβήσουν οι λαϊκές αγορές

«Για χόμπι ερχόμαστε, δεν βγαίνει μεροκάματο, δεν υπάρχει κόσμος, μόνο οι παραγωγοί είμαστε», αναφέρουν. Αυτή η αγορά έχει χαλάσει από καιρό και ο κόσμος πηγαίνει στη λαϊκή αγορά της Μαινάλου, είπε παραγωγός που βρίσκεται και στις δύο λαϊκές.

Οι παραγωγοί της Αρκαδίας έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από τις χαλαζοπτώσεις και τις πλημμύρες και τα προϊόντα τους είναι μειωμένα ακόμα και πλήρως κατεστραμμένα, ενώ οι αποζημιώσεις ακόμα αχνοφαίνονται στο ορίζοντα. 
Ό,τι μας επιτρέπουν ο καιρός και οι χαμηλές θερμοκρασίες παράγουμε εμείς εδώ στην Αρκαδία, λένε οι ντόπιοι παραγωγοί. «Τα χόρτα τα έχω στα 3 ευρώ το κιλό και θα τα κατεβάσω», αναφέρει παραγωγός από τα Λιθοβούνια.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Τα κέρδη λιγοστά, και οι παραγωγοί δυσκολεύονται να ανανεώσουν τις καλλιέργειές τους. «Το αγγούρι για να μεγαλώσει χρειάζεται θέρμανση και καίνε και πυρήνα για αυτά. Οι σπόροι είναι ακριβοί», αναφέρουν σε άλλο πάγκο.

Οι τιμές είναι χαμηλές, αλλά ο κόσμος δεν ψωνίζει, επειδή οι μισθοί δεν επαρκούν για τα ψώνια στη λαϊκή. Δυστυχώς η λαϊκή της Τρίπολης δεν έχει πολλή κίνηση, ενώ αντίθετα στη Μεγαλόπολη υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση, λένε οι παραγωγοί, τονίζοντας ότι μερικοί προτιμούν τα σουπερμάρκετ για να ψωνίσουν τα φρούτα κι τα λαχανικά τους.

Ο κόσμος τα βγάζει δύσκολα πέρα, οι μισθοί έχουν μειωθεί πολύ.

Η καλή ποιότητα των προϊόντων έχει σταθερούς πελάτες στη λαϊκή αγορά στην πλατεία Μπασιάκου στην Τρίπολη, αλλά οι μειώσεις μισθών και συντάξεων αναγκάζουν τους καταναλωτές να μειώσουν τις ποσότητες που αγοράζουν.

«Ετοιμαζόμαστε να τα εγκαταλείψουμε», αναφέρουν οι παραγωγοί, «ο κόσμος δεν ψωνίζει, προσπαθούμε να κρατήσουμε καλλιέργειες, τα μεροκάματα είναι πανάκριβα». Οι καταναλωτές που βρέθηκαν στην λαϊκή αγορά αναφέρουν ότι οι τιμές είναι χαμηλές αλλά δεν υπάρχουν τα «αγοραστικά». Πρώτα κάνουν έναν έλεγχο τιμών και στη συνέχεια προχωρούν στις αγορές.

Έφη Καστραντά

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Παραγωγοί στην Τρίπολη: Δεν βγαίνει το μεροκάματο πλέον στη λαϊκή αγορά


4 Σχόλια

Οι τιμές είναι οι ίδιες με αυτές πριν την κρίση, ενώ σε κάποια προϊόντα είναι πολύ ανεβασμένες, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 50% το λιγότερο. Αν θέλουν οι παραγωγοί να πουλούν τα προϊόντα τους ας κατεβάσουν τις τιμές τους από την αρχή της ημέρας που προσέρχεται ο κόσμος στην αγορά και όχι στο τέλος αυτής. Παράδειγμα: Η τιμή στο σπανάκι ήταν πριν κρίσης και συνεχίζει να είναι 1.50€/κιλό. Σήμερα παραγωγός πουλούσε σπανάκι με 1,20€/κιλό, από το οποίο μετά το καθάρισμα έμεινε το μισό και αυτό οφείλεται ότι είχε κοπεί την προηγούμενη εβδομάδα και δεν είχε πουληθεί.

παιδια οι ανθρωποι απο χομπι το κανουν ,μεσα μπαινουν .......δεν το κανουν για επαγγελμα,αληθεια λενε δεν τους πιστευετε? συγκρινετε τιμες προ ευρω και τορινες ,ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ,ακομα και με το ευρω οπως λεει ο πρωτος,εχουν πεσει οι τιμες? ΕΛΑΧΙΣΤΑ κι αν ........................

Τώρα εξηγείται η μη έκδοση αποδείξεων. Από το χόμπι σου να φορολογηθείς;

πολλα τα γελια,ερχεται λεει ο αλλος και κανει 100 χλμ και καει 40-50 ευρω !!!!!!!!με τι ερχεσαι ρε μεγαλε με καγιεν? και καιει πυρινα 200-300 κιλα (αυτα σε καμια βδομαδα τα καιει ) οχι το βραδυ μη λεμε και λακαμιες.και θελει 50 ευρω το βραδυ οταν με ενα γρηγορο γκουγκλαρισμα ο πυρινας πουλιεται 90-100 ο τονος !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!τι ειναι αυτοι ρε .....................

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.