Παπασταματάκης: Και μόνο η σκέψη προκαλεί τρόμο...

Παπασταματάκης: Και μόνο η σκέψη προκαλεί τρόμο...

Φεβρουάριος 24, 2020 - 17:02
12 σχόλια

Τι θα γίνει εάν εμφανιστεί έστω και ένα κρούσμα κορονοϊού Covid-19 σε ένα η περισσότερα από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, πράγμα πολύ πιθανό. Υπάρχει έλεγχος; Υπάρχει σχέδιο; Πώς θα μπούν σε καραντίνα χιλιάδες μετανάστες; Θα πειθαρχήσουν; Υπάρχει προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα περιστατικά αυτά; Εφιαλτικό σενάριο αλλά δυστυχώς υπαρκτό. Θα μπορούσε κανείς να προτείνει κλείσιμο των ανατολικών συνόρων μας, αλλά ο  ιός δεν γνωρίζει σύνορα και περιορισμούς και οι τρόποι μετάδοσής του πολλοί.

Υπάρχουν «πολύ ανησυχητικές» εξελίξεις, κυρίως την δυσκολία εντοπισμού ενός ατόμου που αποτελεί κάθε φορά την πηγή των πρόσφατων εστιών της επιδημίας. Η ανθεκτικότητα του ιού στο περιβάλλον, ο χρόνος επώασης του, η μεταδοτικότητα  του, το καθιστούν το απόλυτο βιολογικό όπλο στο να διαλύσεις τον υγειονομικό και κοινωνικό ιστό μιας χώρας. Η ανεξέλεγκτος εισροή μεταναστών από χώρες με ανύπαρκτους υγειονομικούς δείκτες και πληροφόρηση είναι μια υγειονομική βόμβα όσο αφορά την επιδημία.

Υπάρχουν  78.000 περιστατικά του Covid-19 επιβεβαιωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Από χθές 11 πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, οι 10 στην περιοχή Lombardia και η μία στο γειτονικό Veneto, με 50.000 άνθρωποι  να είναι σε καραντίνα από την Παρασκευή το βράδυ, και με την αστυνομία να περιπολεί στους δρόμους. Γειτονικές χώρες με την Ιταλία επιβάλουν περιορισμούς στην μετακίνηση πολιτών από Ιταλία.

Το Πακιστάν και η Τουρκία αποφάσισαν το κλείσιμο των συνόρων τους με το Ιράν.

Είναι ώρα αποφάσεων. Αύριο θα είναι αργά.
Παπασταματάκης Γεώργιος

Χειρουργός

docmed.gr


12 Σχόλια

Οι μετανάστες κινδυνεύουν όπως ο ντόπιος πληθυσμός, εγώ ανησυχώ για το τι θα γίνει με τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα, που οι ελληνάρες θα επιτεθούν στα σουπερμάρκετ και θα ξεμείνουμε από κωλόχαρτο και αλεύρι. Γι' αυτό το ενδεχόμενο τι έχετε να πείτε κύριε Παπασταματακη;

MAD MAX!

Μέσα στη νύχτα ξεκινά η απόβαση μεγάλων δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού (βασικά από το Μηχανικό και το Τεχνική) και 14 διμοιριών ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων των οποίων οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή νέων «δομών φιλοξενίας» για τους παράνομους μετανάστες. Στο λιμάνι της Μυτιλήνης ο Δήμος έκλεισε με απορριματοφόρα την είσοδο προκειμένου να αποτραπεί η αποβίβαση των ΜΑΤ και του ειδικού οχήματος ρίψης νερού από το πλοίο «Πήγασος» το οποίο έχει ξεκινήσει από το μεσημέρι της Δευτέρας με κατεύθυνση Χίο και Λέσβο.(ποιο πολύ κινδυνεύουμε από την χούντα του Κουλη)

Πωλούνται χειρουργικές μάσκες Armani προς 5 μόνο ευρώ το κομμάτι και Vuitton 10 ( (οι τρεις μόνο 25). Σε άριστη κατάσταση, εκάστη έχει περάσει 100 τεστ σε ποικίλες επεμβάσεις με απόλυτη επιτυχία, η αστοχία υλικού είναι άγνωστη στην εταιρεία μας! "Φρικτόν λάθος!" Φίρμα απεριορίστου εμπιστοσύνης!!! Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.

Ακριβες. Εχει η benetton πιο φτηνες 20€ οι 5 .

Μεταξύ των μέτρων που σχεδιάζει η κυβέρνηση περιλαμβάνεται και ο περιορισμός των ΜΜΜ. Μα δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουν το αντίθετο; Ότι λιγότερα λεωφορεία στους δρόμους σημαίνει ότι θα είναι τίγκα στον κόσμο;

Μα τι λες τώρα, η Benetton δεν πιάνει μία μπροστά στις δικές μου. Άσε που παράγεται στην Κίνα!

Άλλο ένα οργανωμένο σχέδιο της Ανθελληνικής κυβέρνησης για να ξεκάνουν τον ελληνικό πληθυσμό και να γίνει εποικισμός με όλα τα καλούδια της μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής που μας έφεραν

Ανώνυμε 18:17 στείλε μου τη διεύθυνσή σου να σου κάνω δώρο μάσκες Vuitton, απ' τις καλές! Σου αξίζουν επειδή αποκάλυψες τη σκευωρία των ανθελλήνων.

00:06 Εσένα σίγουρα θα σου πουλάνε Vutton για Vuitton και μάλιστα θα είσαι και περήφανος για τις αγορές σου ότι τους κορόϊδεψες κιόλας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.