Παπαηλιού: Να δημιουργηθεί η ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη

Παπαηλιού: Να δημιουργηθεί η ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη

Σεπτέμβριος 14, 2023 - 17:03
1 σχόλια

Κατά την παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Μάκαρη και των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού «Πρώτα η Πελοπόννησος» στην Τρίπολη

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η διοίκηση του κράτους οργανώνεται αποκεντρωτικά και η διάρθρωση-η διαίρεση σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο διαμορφώνεται βάσει γεωγραφικών, κοινωνικών και συγκοινωνιακών κριτηρίων.

Οι περιφέρειες, εκτός του ότι «συνομιλούν» άμεσα με τις τοπικές κοινωνίες, ασκούν σημαντικές αρμοδιότητες, σχεδιάζουν, διαπραγματεύονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την κεντρική εξουσία, διαχειρίζονται πόρους, και αποφασίζουν.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου και η περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας είναι ο τόπος μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι περιφερειακές εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία, αφού τα περιφερειακά όργανα έχουν τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μία «κολοβή» περιφέρεια, αφού απ΄ αυτήν έχουν αποκοπεί οι περιφερειακές ενότητες Αχαϊας και Ηλείας, που υπάγονται στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Επιβάλλεται να ενοποιηθεί και να δημιουργηθεί η ενιαία περιφέρεια Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη.

Η Πελοπόννησος, μία από τις φτωχότερες περιφέρειες, χρειάζεται να αντιμετωπίσει την ερήμωση και την εγκατάλειψη που την οδηγούν στο περιθώριο. Διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και αναξιοποίητες δυνατότητες (ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό, πλούσιους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και μακραίωνη ιστορία).

Η περιφερειακή διοίκηση, θέτοντας προτεραιότητες και διαθέτοντας κονδύλια οφείλει να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση όλων των τομέων της δημόσιας σφαίρας (της εκπαίδευσης και της υγείας, της πρωτογενούς παραγωγής, της μεταποίησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, της ήπιας και θεματικής τουριστικής δραστηριότητας, της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, της διαχείρισης του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης κλπ) σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. με κριτήριο τη δίκαιη ανάπτυξη για όλους και την κοινωνική και την (ενδο)περιφερειακή συνοχή,

Ο υποψήφιος και εν δυνάμει περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης, ο συνδυασμός «Πρώτα η Πελοπόννησος», όλες και όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας εγγυώνται, ότι, με την ψήφο των Πελοποννησίων-των Αρκάδων, θα αγωνιστούν για να επιτύχουν ένα βιώσιμο μέλλον για την Πελοπόννησο-την Αρκαδία.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Γιωργάκη δεν έχεις βαρεθεί να λες τις ίδιες ασυναρτησίες τα τελευταία 35 χρόνια μόνο και μόνο για να αγοράζεις μια πολιτική καρέκλα ;; πιάνεις τα 80 ,σε 3-4 χρόνακια και ο ΑΛΕ6Ξ ΤΣΙΠΡΟΦΣΚΥ τα 55, και οι δυο σας δεν έχετε δουλέψει ποτέ στην ζωή σας γιατί δεν ανοίγετε ένα μεγάλο καφενείο στο Πειραιά με το όνομα ,CUBA CAFE και να οργανώνετε εκεί όλα τα σεμινάρια για όλους του ηλίθιους και ηλίθιες της Ελληνικής Μπανανιας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.