Το πανόραμα της 18ης αγωνιστικής της Α Αρκαδίας

Το πανόραμα της 18ης αγωνιστικής της Α Αρκαδίας

Φεβρουάριος 20, 2017 - 09:40
1 σχόλια

Το Λεωνίδιο επέστρεψε πρωταθλητής στην έδρα του για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο τοπικό ντέρμπι, επικράτησε με 1-0 παίρνοντας μία ακόμα νίκη και διευρύνοντας το σερί του ωστόσο δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει αυτή του την επιτυχία καθώς είδε τον Λαμπρούση να αποχωρεί τραυματίας σε μια ανύποπτη φάση με την αγωνία για την χρονική διάρκεια του τραυματισμού του έμπειρου αμυντικού ενόψει και τον υποχρεώσεων της ομάδας στο κύπελλο να είναι μεγάλη.

Σε αυτή την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος είδαμε 12 τέρματα συνολικά σε πέντε αγώνες μερικά εκ των οποίων από τα καλύτερα του φετινού πρωταθλήματος. Εκτός του Λεωνιδίου που επικράτησε του Ολυμπιακού σημαντικές νίκες πήραν η Τεγέα επί της ΑΕΚ Τρίπολης, ο Πανθυρεατικός κόντρα στο Κορακοβούνι και ο Πανιώνιος Μεγαλόπολης επί του Ορχομενού. Στον Άγιο Ανδρέα στον αγώνα που έριξε την αυλαία Βρασιές και Μαντινειακός μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Πανιώνιος Μεγαλόπολης έκανε ίσως το μεγαλύτερο βήμα προς την παραμονή του με την νίκη του κόντρα στον Ορχομενό. Η ομάδα της Μεγαλόπολης εκμεταλλευομένη την ήττα του Ολυμπιακού πήγε την διαφορά στους +11 βαθμούς από την ζώνη και πάει στο Λεωνίδιο για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική με άλλη ψυχολογία και με ικανό πλεονέκτημα.

Η Τεγέα με την νίκη της κόντρα στην ΑΕΚ Τρίπολης βρίσκεται μόνη πια στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πίσω από το Λεωνίδιο όντας και η δεύτερη καλύτερη άμυνα και επίθεση της Α' Αρκαδίας με 44 γκολ υπέρ και 16 κατά με την επίθεση της Τεγέας να απειλεί αυτή των πρωταθλητών που έχουν 46 γκολ συνολικά.

Στον πίνακα των σκόρερ η μάχη για τον τίτλο του πρώτου ''κανονιού'' καλά κρατεί. Στην κορυφή πια ο Μπέκα Κιρβαλίντζε του Λεωνιδίου απέκτησε συγκάτοικο τον Μιχάλη Μήτση του Πανιωνίου Μεγαλόπολης που έφθασε και αυτός τα 10 ενώ ένα λιγότερο έχουν οι Πιτ Κυρίος επίσης του Λεωνιδίου και Νίκος Λάγγας της Τεγέας.

Η νίκη της αγωνιστικής: Ο Πανιώνιος λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Αρκαδίας από τον Ορχομενό έδειξε αποθέματα αντίδρασης και πήρε μια σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη για το πρωτάθλημα. Η νεανική ομάδα της Μεγαλόπολης είναι πια μια ανάσα από την επίτευξη του στόχου της παραμονής στην Α' Αρκαδίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Man of match της αγωνιστικής: Ο τίτλος του man of match της αγωνιστικής μοιράζεται στα τρία. Νίκος Λάγκας, Χάρης Τακλής και Μιχάλης Μήτσης πέτυχαν από δύο όμορφα γκολ ο καθένας οδηγώντας την Τεγέα, τον Πανθυρεατικό και τον Πανιώνιο Μεγαλόπολης στις επιτυχίες.

Τι μας άρεσε: Η έκρηξη της Τεγέας στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στην ΑΕΚ Τρίπολης δια ποδός Νίκου Λάγγα. Ο δυναμικός κεντρικός χαφ πέτυχε γκολ φάουλ στο 41' και στο 45' ένα από τα καλύτερα τέρματα της φετινής σεζόν στην Α' Αρκαδίας με μονοκόμματο σουτ  από το ύψος της περιοχής που συγκαταλέγεται στα highlights του πρωταθλήματος.

Σκόρερ

Κιρβαλίντζε, Πιτ Κυρίος (Λεωνίδιο), Μήτσης (Πανιώνιος Μεγαλόπολης) 10

Λάγγας (Τεγέα) 9

Καραμπέτσος, Τσαλγιτζόπουλος (Τεγέα), Αγγελόπουλος Τακλής (Πανθυρατικός), Αραχωβίτης (Βρασιές) 7

Α' Αρκαδίας

Πανιώνιος Μεγαλόπολης-Ορχομενός 4-0

Λεωνίδιο-Ολυμπιακός Λεωνιδίου 1-0

ΑΕΚ Τρίπολης-Τεγέα 0-3

Πανθυρεατικός-Κορακοβούνι 2-0

Βρασιές-Μαντινειακός 1-1

Βαθμολογία

1. Λεωνίδιο 50

2. Τεγέα 35

3. Ορχομενός  32

4. Βρασιές  31

5. Πανθυρεατικός 30

6. ΑΕΚ Τρίπολης 29

7. Μαντινειακός 28

8. Κορακοβούνι 22

9.  Απόλλων Τυρού 21

10. Πανιώνιος Μεγαλόπολης 20

11. Ολυμπιακός 9

12. Παγγορτυνιακός –

Επόμενη αγωνιστική

Παγγορτυνιακός-Πανθυρεατικός 0-3 α.α.

Ορχομενός-Μαντινειακός

Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Πανιώνιος Μεγαλόπολης

Τεγέα-Βρασιές

Κορακοβούνι-Λεωνίδιο

Απόλλων Τυρού-ΑΕΚ Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.