Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Αδυναμία στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής

Παναρκαδικό Νοσοκομείο: Αδυναμία στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής

Ιανουάριος 21, 2015 - 10:49
3 σχόλια

 Έκκληση στην πολιτική αρχή του τόπου η δημιουργία Χάρτη Υγείας

Πολύ συγκεκριμένες ελλείψεις υπάρχουν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης,ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογυιός, τόσο σε επιστημονικό προσωπικό όσο και σε φάρμακα. Το Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης είναι υποστελεχωμένο, καθώς, όπως είναι γνωστό, ελλείψεις υπάρχουν στην πλειονότητα των νοσοκομείων της χώρας.

Όλες οι ειδικότητες χρειάζονται ενίσχυση, τόνισε αλλά είναι άμεση ανάγκη, ίσως πιο άμεση από ποτέ, να στελεχωθούν η Παιδιατρική, η Ουρολογική και η Οφθαλμολογική Κλινική, όπου τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιεστικά.

Προφανώς, υπάρχει μια διαδικασίαπροκήρυξηςθέσεων όταν προκύπτουν προβλήματα αλλά δεν είναι πάντα εφικτή μια λύση, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουνπροκηρυχθείθέσεις και δεν υπάρχειανταπόκρισηέτσιώστε να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις.

Στην Τρίπολη το βασικότερο πρόβλημα το οποίο δείχνει να παγιώνεται είναι η αδυναμία στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώ είναι γνωστό ότι το παιδί και η διαχείρισή του είναι πολύ ευαίσθητοι τομείς.

Στην Παιδιατρική υπάρχουν δύο επιμελήτριες οι οποίες καταβάλλουνυπεράνθρωπεςπροσπάθειες, ανέφερε ο κ. Ψυχογυιός, και επίσης είναι υποχρεωμένες, βάσει της νομοθεσίας, να εφημερεύουν 6 ημέρες τον μήνα.Αυτό σημαίνει ότι η Παιδιατρική Κλινική καλύπτεται τις 12 ημέρες του μήνα και τις 18 μένει ακάλυπτη.

Για τα φάρμακα και για την πληρότητα του νοσοκομείου τόνισε ότι όσο μπορεί να γνωρίζει ελλείψεις παρουσιάζονται και στα φάρμακα, και κλείνοντας ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί.

Κατά καιρούς, βλέπουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο να εμφανίζει ελλείψεις και στον υλικό εξοπλισμό, με τα χειρουργεία να καθυστερούν να γίνονται και με τους ασθενείς να διαμαρτύρονται.

«Τα θέματα υγείας δυστυχώς δεν λύνονται με καλές προθέσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ,«αλλά με συγκεκριμένες κινήσεις και με πολιτική βούληση».

«Στον ιατρικό χώρο αν μπορούσαμε ένα κάνουμε μια έκκληση στην πολιτική αρχή του τόπου η οποία είναι ένα πάγιο αίτημα των ιατρών, είναι η δημιουργία ενός Χάρτη Υγείας, ο οποίος θα καταγράφει τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Υγείας», επεσήμανε.

Δεν γίνεται το 2015 να μην υπάρχει Χάρτης Υγείας, τη στιγμή που άλλα ευρωπαϊκά κράτη τον έχουν εισαγάγει στη Υγεία, βλέποντας θεαματικά αποτελέσματα

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Αγαπητέ κύριε Ψυχογιε, Η άμεση λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος παιδιατρικής κλινικής ειναι ο μηνιαίος προγραμματισμός εφημεριών απο τους εξωτερικούς ιδιώτες παιδιάτρους, ουρολόγους κ γυναικολόγους κ ΩΡΛ. Οι εφημερίες θα γίνονται στα ιατρεία τους και θα πληρώνονται απο τον ασθενή. Αυτός που δεν θα θέλει να παει στον ιδιώτη ιατρό αναγκάστηκα θα εξυπηρετείται στο Νοσοκομειο.

Πως θα εξυπηρετείται από το Νοσοκομείο, αφού εφημερία θα κάνει ιδιώτης ιατρός στο ιατρείο του? Και στην τελική όποιος θέλει να πληρώσει πάει από μόνος του στον ιδιώτη, δεν ασχολείται με το νοσοκομείο. Το θέμα είναι σε αυτούς που δεν θέλουν να πληρώσουν, είτε διότι δεν έχουν, είτε θέλουν να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην υγεία που πληρώνουν κάθε μήνα στις ασφαλιστικές εισφορές τους. Αυτοί τι θα κάνουν?

Αναφέρομαι στα Σαββατα και τις Κυριακές. Δυστυχώς αυτοί που πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές δεν πατούν στο νοσοκομείο. Έρχονται αλλοδαποί η αθίγγανοι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.