Όρους θέτουν βουλευτές της αντιπολίτευσης για την ψήφιση της συμφωνίας

Όρους θέτουν βουλευτές της αντιπολίτευσης για την ψήφιση της συμφωνίας

Αύγουστος 12, 2015 - 18:33
3 σχόλια

Με τη συμφωνία προ των πυλών, αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, παρά τη γραμμή των κομμάτων τους που είναι η στήριξη της συμφωνίας, θέτουν τους δικούς τους όρους για την υπερψήφισή της και δεν θεωρούν τίποτε δεδομένο.

Ο Ευ. Βενιζέλος σε άρθρο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, αναφέρει μια σειρά από συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να καλύψει ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να λάβει την ψήφο του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

- Ο κ. Τσίπρας οφείλει να παραδεχθεί ότι δημαγώγησε, εψεύσθη, συκοφάντησε, παραπλάνησε, έβλαψε.

- Ο κ. Τσίπρας οφείλει να συναινέσει στην άμεση αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ώστε να εναρμονισθεί ο εκλογικός νόμος με την ανάγκη κυβερνητικών σχημάτων ευρύτερης συνεργασίας που θα εφαρμόσουν τη μόνη υπαρκτή -όπως αποδείχθηκε- εθνική στρατηγική. Σκέψεις που είχαν λογική μέχρι το 2010 περί αυτοδυναμίας ή περιορισμένων συνεργασιών είναι πλέον ξεπερασμένες από την επιτακτική ανάγκη ευρύτατων συνεργασιών. Όχι για να βρεθούν σε θέσεις εξουσίας οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά για να βγει η χώρα από την περιδίνηση της κρίσης που τροφοδότησε η ψευδής τομή «μνημόνιο / αντιμνημόνιο».

- Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαλλάξει αμέσως τη Βουλή από τη δυσλειτουργία και την επιβάρυνση της προέδρου της για την οποία ο ίδιος ευθύνεται.

- Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποσαφηνίσει το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και συστράτευση. Όχι εκλογές, καθυστερήσεις και νέες εκκρεμότητες. Ούτε όμως μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση μιας κυβέρνησης μειοψηφίας που εκμεταλλεύεται αφενός μεν την υπευθυνότητα της αντιπολίτευσης, αφετέρου δε τη στάση αναμονής των συγκρουόμενων εσωκομματικών πτερύγων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και η πρόεδρος του ΠαΣοΚ κυρία Φώφη Γεννηματά έχει διαμηνύσει ότι δεν θα δώσει «λευκή επιταγή» στην κυβέρνηση, όπως και οι βουλευτές κκ. Κωνσταντινόπουλος και Γρηγοράκος. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος έχει σημειώσει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει ρητά να δεσμευτεί πως θα τηρήσει τη Συμφωνία. 

«Δεν έχει αξία να ψηφίζουμε πράγματα που σε έναν-δύο μήνες δεν πρόκειται να προχωρήσουν», ανέφερε.

Ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει αποστείλει επιστολή στη Φώφη Γεννηματά, στην οποία διαφαίνεται ότι ίσως δεν υπερψηφίσει τη συμφωνία. «Αν δεν υπάρξει ένα κοινό πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο με την κυβέρνηση, η στήριξή της εκ μέρους μας θα ισοδυναμούσε με εν λευκώ υποταγή στις προθέσεις της να εξακολουθεί να πολιτεύεται εκτός πολιτικής, οικονομικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας», αναφέρει συγκεκριμένα.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός σκέφτεται την αποχή από την ψηφοφορία της Πέμπτης, στην περίπτωση που δεν δεσμευτεί η κυβέρνηση για κατάργηση του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Ο κ. Ψαριανός σε ανάρτησή του στο Facebook δήλωσε:

«Αν δεν δεσμευτεί ο Τσίπρας για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών δεν ψηφίζω. Απέχω. Τελεία. Δεν θα παίζει Monopoly στις πλάτες των άλλων. Ούτε στα ζάρια τη χώρα, μονά-ζυγά δικά του».

(Η φωτογραφία, από το The TOC)


3 Σχόλια

«Αν δεν δεσμευτεί ο Τσίπρας για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών δεν ψηφίζω. Απέχω. Τελεία. Δεν θα παίζει Monopoly στις πλάτες των άλλων. Ούτε στα ζάρια τη χώρα, μονά-ζυγά δικά του». Ακριβώς αυτό!!!

Υπαρχει κανεις που εμπιστευεται ακομα τον τσιπρα;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.