Οκτώ ημέρες έως τις εκλογές

Οκτώ ημέρες έως τις εκλογές

Σεπτέμβριος 12, 2015 - 17:30
0 σχόλια

Μία εβδομάδα και μία ημέρα απέμεινε έως τις εκλογές. Και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου τα δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται περισσότερο με τον μεγάλο γιο του Αλέξη Τσίπρα που θα φοιτήσει σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Πλάκας και όχι με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει επικείμενων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας έγραψε τον μεγάλο του γιο σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ και ο μικρότερος πηγαίνει σε ιδιωτικό προνήπιο, μια κίνηση που πυροδότησε αντιδράσεις και πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, η σχολή Χιλλ στην Πλάκα, που φημίζεται για την ποιότητα εκπαίδευσης που προσφέρει στους μικρούς μαθητές, θα φοιτά ο Φοίβος-Παύλος, ο οποίος πήγε χθες πρώτη φορά νηπιαγωγείο, όπως χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα. Το γεγονός σχολιάζεται αρνητικά, καθώς, την ώρα που η δημόσια παιδεία πάσχει από τρομακτικές ελλείψεις, ο πρώην πρωθυπουργός στρέφεται στην ιδιωτική εκπαίδευση για τα παιδιά του και μάλιστα ένας αριστερός. Είναι, βέβαια, ο ίδιος αριστερός που φορολόγησε με 23% την ιδιωτική εκπαίδευση...

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ

Στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, όπου καμία εντύπωση δεν θα προκαλούσε αν ο κ. Μεϊμαράκης είχε γιο σε ιδιωτικό σχολείο, επιμένουν συναινετικά. Ο κ. Μεϊμαράκης επιμένει σε κυβέρνηση ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης, είτε επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο». Και προσκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα σε συζήτηση για ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας.

Ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται υπέρ της ένωσης των δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου, στο οποίο εντάσσει και τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν κλέινει την πόρτα ούτε στον Πάνο Καμμένο.

Παράλληλα, στη συνέντευξη ανέφερε ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ είναι ακόμα υπαρκτός -κάτι που ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ είχε πει με τον τρόπο του, πριν από μια-δυο μέρες...

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

Από το Ηράκλειο, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης δήλωσε: «Όσο υπάρχουν μνημόνια υπάρχει μια μνημονιακή χούντα που καθορίζει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την πορεία της χώρας». Και χαρακτήρισε αυτές τις εκλογε΄ς τις σημαντικότερες της μεταπολεμικής Ελλάδας, ενώ ανέφερε ότι οι εκλογές έγιναν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για δύο λόγους:

«Για να αποφύγει (σ.σ. ο Τσίπρας) να δει ο κόσμος τις τρομακτικές συνέπειες του τρίτου μνημονίου υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών» και «για να αιφνιδιάσει όλους εμάς που είπαμε "όχι" στο μνημόνιο και δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς».

«Τα μνημόνια καταστρέφουν τον τόπο και τον λαό», είπε, και πρόσθεσε για το κόμμα του: «Μπήκαμε με αποφασιστικότητα και τόλμη στη μάχη και θα τη δώσουμε θετικά για τον λαό και τον τόπο».

Και καταφέρθηκε εναντίον των δημοσκοπήσεων που θέλουν το κόμμα του εκτός Βουλής ή οριακά να μπαίνει στη Βουλή, λέγοντας: «Να μην τις ακούτε και να μην τις πιστεύετε» σημειώνοντας ότι θέλουν να δημιουργήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και όχι να το αποτυπώσουν. Αν δείχνουν για μας ποσοστά που τείνουν ή είναι στο διπλάσιο νούμερο τότε τα μνημόνια τέλειωσαν» υποστήριξε και μίλησε για στημένο διπολισμό.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΛΑΕ αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματός του περί εθνικού νομίσματος, εξηγώντας: «Αυτή την ώρα η ανάγκη επιτάσσει να έχουμε εναλλακτική λύση ρεαλιστική και γι αυτό εμείς λέμε ότι υπάρχει διέξοδος αν χρειασθεί με εργαλείο το εθνικό νόμισμα, που μπορεί να είναι απόλυτα βιώσιμη και θα μπορέσει να προσφέρει ελπίδα και προοπτική».

ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Στα «τρελά νερά» του Ευρίπου ξεχύθηκαν οι δυνάμεις του Ποταμιού. Ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράης βρέθηκε στη Χαλκίδα το πρωί του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου.

«Το Ποτάμι προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ότι τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τους έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά. Τους έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά γιατί η χώρα έμεινε πίσω. Θα μπορούσε να πάει μπροστά αλλά τα παλιά κόμματα αντί να κοιτούν τους πολίτες, την αληθινή κοινωνία, κοιτούσαν κυρίως τα κομματικά τους στελέχη. Τα κόμματα λοιπόν πήγαν καλά, η χώρα πήγε άσχημα. Αυτό που προσπαθούμε να πούμε στους Έλληνες πολίτες είναι ότι ήρθε η στιγμή να πουν ότι το Ποτάμι, μια καινούρια δύναμη με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους μπορεί να λύσει πολλά από τα προβλήματα της χώρας. Είδατε ότι η καμπάνια μας αναφέρεται στα πρόσωπα. Εμείς έχουμε και τα πρόσωπα και έχουμε τις λύσεις», δήλωσε από τη Χαλκίδα ο κ. Θεοδωράκης.

Και ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα του, δήλωσε αισιόδοξος, αλλά, όπως είπε, αυτό πρέπει να το αποδείξουν οι πολίτες. «Πρέπει να αποδειχθεί όμως ότι και ο κόσμος ακούει τη φωνή μας. Μπορεί εγώ να πέρασα σήμερα πολύ όμορφα εδώ στη Χαλκίδα, συναντώντας εκατοντάδες φίλους αλλά αυτό πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα. Δεν προλαβαίνω να πάω παντού, ελπίζω οι Έλληνες πολίτες όμως να συνειδητοποιήσουν ότι το Ποτάμι είναι η χρήσιμη δύναμη για την επόμενη μέρα».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.