Οι υπερωρίες στο υπουργείο Εξωτερικών και η απόφαση Κώστα Βλάση

Οι υπερωρίες στο υπουργείο Εξωτερικών και η απόφαση Κώστα Βλάση

Απρίλιος 23, 2020 - 11:36
6 σχόλια

Σύμφωνα με αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, υπερωρίες συνεχίζουν να καταβάλλονται για απογευματινή, νυχτερινή, κυριακάτικη εργασία και για τις εξαιρέσιμες ημέρες της εβδομάδας στα ιδιαίτερα γραφεία του υπουργείου Εξωτερικών, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον Τύπο.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για τα ιδιαίτερα γραφεία του υπουργού Εξωτερικών, Ν.Δένδια (15 άτομα), του αναπληρωτή υπουργού, Μ.Βαρβιτσιώτη (10 άτομα), του υφυπουργού, Κ.Φραγκογιάννη (8 άτομα και 4 αστυνομικοί) αλλά και τα διπλωματικά γραφεία του υπουργού (10 άτομα), του αναπληρωτή υπουργού (5 άτομα), του υφυπουργού (4 άτομα) (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι υπερωρίες καταβάλλονται κανονικά παρά το γεγονός ότι τα υπουργεία στο σύνολό τους υπολειτουργούν, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχει εφαρμοστεί εκ περιτροπής εργασία και εργασία με μειωμένο προσωπικό, επομένως οι υπερωρίες δεν δικαιολογούνται.

Το ζήτημα των υπερωριών στα υπουργεία και το αν και κατά πόσον θα καταβάλλονταν στους συνεργάτες των υπουργών και των υφυπουργών είχε διευθετηθεί με απόφαση Μητσοτάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με υπόμνημα προς όλους τους υπουργούς αναφέρεται στην απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία για τον χρόνο κατά τον οποίο διατηρείται η καραντίνα και η εκ περιτροπής εργασία δεν θα δίδονται υπερωρίες σε εργαζόμενους στην κυβέρνηση, παρά μόνον για συγκεκριμένα άτομα τα οποία αποδεδειγμένα έχουν εργαστεί πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης δεν είχε εγκρίνει την καταβολή υπερωριών ακόμα και πριν από την απόφαση του Πρωθυπουργού, ενώ ανταποκρίθηκε από τους πρώτους στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διάθεση του ήμισυ της αποζημίωσής του στο ταμείο κατά του κορωνοϊού.


6 Σχόλια

Κοροϊδίας το ανάγνωσμα...αφού πρώτα διορίσουν σε παχυλά αμοιβομενες θεσεις φίλους, κολλητούς και άλλους κομματικούς στο κράτος (γενικοί γραμματείς, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, μέλη ΔΣ ΔΕΚΟ και άλλων οργανισμών του Δημοσίου, διοικητές, υποδιοικητές νοσοκομείων κ άλλων φορέων του κράτους, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες και λοιποί μετακλητοί) μετά μας ανακοινώνουν πανηγυρικά για τις «τεράστιες θυσίες» που υφίστανται, κόβοντας απλά τις υπερωρίες για ένα μήνα (και μάλλον παίρνοντας διπλές τον επόμενο)...το τι σανό (διακομματικό) έχει καταναλώσει ο «εξυπνότερος» λαός του πλανήτη, δεν λέγεται...

Αν διαβάσετε καλά και ανοίξετε τα μάτια σας θα δείτε ότι σε ότι αφορά το υπ. Εξωτερικών αναφέρεται σε υπαλλήλους του διπλωματικούς σώματος άρα υπαλλήλους του δημοσίου και όχι "εκλεκτούς διορισμένους" όπως βιαστήκατε να συμπεράνετε. Επίσης το διπλωματικό σώμα αυτό το διάστημα δούλεψε υπερωριακά για τον επαναπατρισμό χιλιάδων Ελλήνων που είχαν ξεμείνει στο εξωτερικό. Πάλι βιαστήκατε χρυσά μου πάλι γαμώτο ...

@18:19 σκοτώθηκαν στην δουλειά για λίγο καιρό και κάτι έγινε. Τον υπόλοιπο καιρό οι διπλωμάτες είναι αραχτοί και τρώνε σοκολατάκια με σαμπάνια γι' αυτό μας παίζουν μονότερμα οι Τούρκοι στην εξωτερική πολιτική. Δεν φταίνε αυτοί όμως, ο εκάστοτε πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός τους φταίει που αποφασίζουν μόνοι τους και τους έχουν στο άραγμα. Και πάντα τρέχουμε τελευταίοι και καταιδρωμένοι για να σωθούν τα προσχήματα στα τετελεσμένα που μας φέρνουν φίλοι και εχθροί.

Το ρεπορταζ αναφέρεται και στα ιδαίτερα γραφεία των υπουργών-υφυπουργών και όχι μόνο στα διπλωματικά..και στα ιδιαίτερα γραφεία δεν υπηρετούν διπλωμάτες, αλλά διορίζονται μετακλητοί με απόφαση του εκάστοτε υπουργού-υφυπουργού και μόνο..με ότι σημαίνει αυτό.. στο DIAVGEIA πάντως αναρτώνται..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.