Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 23 - 25 Μαρτίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 23 - 25 Μαρτίου

Μάρτιος 23, 2018 - 14:30
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Σαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Συναυλία στο Άστρος αφιερωμένη στην Ελευθερία

4ο Εσωτερικό τουρνουά tennis Junior

Επετειακή εκδήλωση των Αρκάδων Δάφνης - Υμηττού για την 25η Μαρτίου

Η 3η Αναπαράσταση Μάχης Καρύταινας

«Από το Μοριά ως τα νησιά…» στην Τρίπολη

Διοργάνωση Λαμπαδηδρομιών 2018 στην Δημητσάνα

4η Λαμπαδηφορία Βυτίνας

Χορός του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με την Έλλη Κοκκίνου

Κρητικό γλέντι του Συλλόγου Κρητών Φοιτητών Τρίπολης και Φίλων

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στο Λεωνίδιο

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου στην Τρίπολη

Πρόγραμμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Μεγαλόπολη

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Γορτυνίας

Ο χορός του ΓΣΜ Λύκαια και της Γ΄ ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης

Συνάντηση νέων στα Τρόπαια

Κινηματογράφος

ΜΟΥΣΑ

Ο Σάμουελ Σάλομον, ένας καθηγητής λογοτεχνίας που είναι άνεργος από τότε που η φίλη του βρήκε τραγικό θάνατο, υποφέρει από ένα συνεχόμενο εφιάλτη όπου μια γυναίκα δολοφονείται βάναυσα σε μια παράξενη τελετή. Όταν η γυναίκα που έχει στοιχειώσει τις νύχτες του, βρίσκεται νεκρή στην πραγματικότητα, ο Σάμουελ, ψάχνοντας απαντήσεις θα καταφέρει να βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Εκεί, θα συναντήσει την Ρέιτσελ, η οποία είχε τον ίδιο εφιάλτη με εκείνον και μαζί θα κάνουν τα πάντα να ανακαλύψουν την ταυτότητα της μυστηριώδους γυναίκας, μπαίνοντας σε έναν τρομακτικό κόσμο που ελέγχεται από φιγούρες που ενέπνευσαν τους καλλιτέχνες μέσα στο χρόνο: τις Μούσες!

(Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του CineVille ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (24/3)

Α2 Κατηγορία Ανδρών

-Αρκαδικός-Καστοριά

Γ' Εθνική Κατηγορία (5ος όμιλος)

-(14:00) Παναρκαδικός-Παλληξουριακός

-(15:00) Αστέρας Βλαχιώτη-Λεωνίδιο

Β' Αρκαδίας (16:00)

-Παγγορτυνιακός-Κανδήλα

-Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Νικηταράς

Κυριακή (25/3)

2ο All Star Game της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης

Δείτε ολόκληρη την αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Καρύταινα

Η Καρύταινα (γράφεται και Καρίταινα) είναι χωριό της Μεγαλόπολης του νομού Αρκαδίας. Είναι χτισμένη σε κορυφή λόφου γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο. Βρίσκεται στο χώρο της αρχαίας Βρένθης. O οικισμός διακρίνεται ιδιαίτερα για τον μεσαιωνικό της χαρακτήρα που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες. Έχει αναγνωριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.

Η γραφική και ιστορική Καρύταινα, λίγα χιλιόμετρα νότια της Στεμνίτσας, είναι από τους πιο εντυπωσιακούς διατηρητέους οικισμούς της Αρκαδίας και πλαισιώνεται από ένα επιβλητικό φράγκικο κάστρο που υπενθυμίζει τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στην περίοδο της Φραγκοκρατίας· αναδείχτηκε επίσης την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας ως κέντρο καπνού, μεταξωτών και κρασιού, χωρίς να παραβλέπουμε και την ενεργή συμμετοχής της στην Ελληνική Επανάσταση.

Στέρεα διώροφα πέτρινα σπίτια, πολλές αξιόλογες βυζαντινές εκκλησίες (π.χ. η Ζωοδόχος Πηγή, ο Άγιος Νικόλαος), τις οποίες συναντάς περπατώντας στα καλντερίμια ή και φτάνοντας μέχρι το Κάστρο –όπου η εκπληκτική πανοραμική θέα στον κάμπο–, αλλά και στην κορυφή του, όπου βρίσκεται η Παναγιά ή εκκλησία του Κολοκοτρώνη, θολωτές πέτρινες κρήνες, λείψανα από υδρόμυλους που λειτουργούσαν στην περιοχή, όλα συνθέτουν μια ιδιαίτερη άλλα και γνώριμη αρκαδική ομορφιά.

Η περιοχή περιτριγυρίζεται από παρθένα φύση και από τους ποταμούς Αλφειό και Λούσιο, ενώ δεν είναι μακριά από το πιο σημαντικό αρχαίο αρκαδικό ιερό, τη Λυκόσουρα. Εκεί, στην ιερή κορυφή των Αρκάδων, όπου η ιστορία συναντά τον μύθο, στο Λύκαιο όρος, στέκουν τα ερείπια της πιο ιερής πόλης των αρχαίων Αρκάδων και τα λείψανα του ιερού της Δέσποινας, κόρης του Ποσειδώνα και της Δήμητρας. Τα κολοσσιαία αγάλματα του ιερού, έργα του γλύπτη Δαμοφώντα (2ος π.Χ. αι.), φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Μια ερειπωμένη διώροφη πυργόσχημη κατοικία που χρονολογείται στον 15ο αιώνα, ένα πεντάτοξο πέτρινο γεφύρι της ίδιας εποχής και τα ερείπια στο κάστρο, που προσεγγίζονται από μονοπάτι που ξεκινά από την πλατεία του οικισμού, είναι οι μάρτυρες του λαμπρού παρελθόντος όταν η Καρύταινα δέσποζε στην αρκαδική ενδοχώρα.

Σήμερα τα πέτρινα διώροφα σπίτια, οι πολλές μεταβυζαντινές εκκλησίες, οι αλλοτινοί δραστήριοι υδρόμυλοι, οι κρήνες, τα καταπληκτικά πέτρινα γεφύρια αλλά και τα ερείπια του κάστρου δημιουργούν ένα μοναδικό αρκαδικό σκηνικό. Γύρω από την Καρύταινα στέκουν πολλά μικρά ορεινά χωριά:

  • Καλυβάκια, γνωστά για την «γιορτή της προβατίνας» κάθε Αύγουστο, Καρβουνιάρης
  • Κατσίμπαλης
  • Μαυριά
  • Κυπαρισσία
  • Κουρουνιός
  • Άνω και Κάτω Κωτίλιο στο ομώνυμο βουνό
  • Ατσίχολος, με το φημισμένο πέτρινο γεφύρι και τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού
  • Βλαχοράπτης, με την ιδιαίτερη γορτυνιακή αρχιτεκτονική και τις μεταβυζαντινές εκκλησίες
  • Σαρακίνι, ιδρυμένο από Κωνσταντινουπολίτες τον 17ο αιώνα
  • Παλαιόκαστρο, με μυκηναϊκά ευρήματα και ερείπια ισχυρού φράγκικου κάστρου, το καθένα με τις μοναδικές του ομορφιές.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.