Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 23 - 25 Αυγούστου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 23 - 25 Αυγούστου

Αύγουστος 23, 2019 - 14:00
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Ελληνικό

«Toc Toc», μια παράσταση… ψυχοθεραπεία στην Τρίπολη

Παραδοσιακό πανηγύρι στη Σύρνα Μεγαλόπολης

21η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο

Πανηγύρι στο χωριό Μάρκου Γορτυνίας

Πανηγύρι στο Λεβίδι

Τελετή ονομασίας του κλειστού σταδίου Μεγαλόπολης

Η επίσημη πρόσκληση της ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Ώρα ορκωμοσίας για τη νέα δημοτική αρχή Βόρειας Κυνουρίας

Βραδιά αστρονομίας στο Ελληνικό Γορτυνίας

Μεγάλη βραδιά στο Παράλιο Άστρος με Ματθαίο Γιαννούλη και Νάσια Κονιτοπούλου

Πρόταση για φαγητό

Devero All Day Coffee and Lunch στην πλατεία Άρεως

Εξόρμηση

Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο ή Λενίδι, ιστορικός παραδοσιακός οικισμός, είναι η πρωτεύουσα της Κυνουρίας και θεωρείται η καρδιά της Τσακωνιάς και βρίσκεται 4 χλμ. από τη θάλασσα, σε μια εύφορη πεδιάδα –ή «Διονυσίου κήπος» κατά τον Παυσανία– του ποταμού Δαφνώνα, κάτω από εντυπωσιακούς κοκκινόβραχους.

Τρεις παλιοί ανεμόμυλοι χαιρετούν από τον βράχο ψηλά και τα πέτρινα επιβλητικά αρχοντόσπιτα που έχουν χτιστεί πριν από το 1800 σε καλούν με τις αυλόπορτες, με τις βοτσαλωτές αυλές, τις στέρνες και τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο (χαγιάτια, σκαλιστές ζωγραφιστές οροφές). Τα προεπαναστατικά αυτά καλοδιατηρημένα κτίρια, χαρακτηρισμένα διατηρητέα, ανήκουν στα στοιχεία που έλκουν τον επισκέπτη να γνωρίσει τον αστείρευτο πλούτο του τσακώνικου λαϊκού πολιτισμού (αρχιτεκτονική, γλώσσα, χορός, τραγούδι, ενδυμασία, υφαντουργία). Μοναδικά παραμένουν στο είδος τους τα πυργόσπιτα με τις τουφεκίστρες, ο πύργος του Τσικαλιώτη (1808), το αρχοντικό Πολυτίμου (1816), το αρχοντικό Κατσικογιάννη (1807) και το πυργόσπιτο Νούφρη.

Στο δυναμικό Αρχείο της Τσακωνιάς, σωματείο με τεράστια προσφορά στη συλλογή στοιχείων, μελετάται η πιο γνήσια αυτή επιβίωση της αρκαδικής ζωής και παράδοσης.

Αξίζει να γνωρίσειςτις όμορφες παραλίες Πλάκα –επίνειο με όμορφο λιμανάκι και αμμουδιά– και Λάκκος, τα Πούλιθρα, παραθαλάσσιο παραθεριστικό χωριό με τις Αρχαίες Βρασιές/Πρασιές εκεί κοντά, καθώς και τη Σαμπατική, όλα με όλες τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές και με τις όμορφες γωνιές τους για να γευτεί ο επισκέπτης τις λιχουδιές με την τοπική εκλεκτή μελιτζάνα.

Η πλούσια σε κειμήλια γνωστή Μονή Ελώνης και το όμορφο ορεινό χωριό Κοσμάς, με τα θεόρατα πλατάνια και την τραγική σύγχρονή του ιστορία, είναι μερικά από τα στοιχεία της περιοχής που την κάνουν μοναδική.

Εξόρμηση με πληρφορίες από την mythicalpeloponnese


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.