21η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο

21η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στο Λεωνίδιο

Αύγουστος 07, 2019 - 14:13
0 σχόλια

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νότιας Κυνουρίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ο Άγιος Λεωνίδας», θα πραγματοποιήσει για ακόμα μία χρονιά την 21η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας», το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, στο λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου. 

Η γιορτή των αγροτών και του τσακώνικου κάμπου έχει πλέον καθιερωθεί ως μια από τις πιο σημαντικές γιορτές τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη δυναμική. Άλλωστε το ίδιο το προϊόν, η τσακώνικη μελιτζάνα, έχοντας τη μοναδική γλυκιά γεύση κα χαρακτηρισμένη ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) από το Μάρτη του 1996, έχει αγαπηθεί από το καταναλωτικό κοινό. 

Το Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: 

• Διαγωνισμό γευσιγνωσίας με φαγητά και γλυκά με βάση  την τσακώνικη μελιτζάνα. Σημαντικά δώρα για τους νικητές και αναμνηστικό δώρο για όλους τους συμμετέχοντες. 

• Σύντομη ομιλία εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λεωνιδίου. 

• Αφιέρωμα σε χορούς της Μικρά Ασίας από το Χορευτικό  Συγκρότημα Λεωνιδίου. 

• Ομιλία Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας και χαιρετισμοί επίσημων  προσκεκλημένων. 

• Συναυλία με τον συνθέτη και σολίστ στο μπουζούκι 

Θανάση Πολυκανδριώτη με την λαϊκή του ορχήστρα σε μια παράσταση - ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι από τη δεκατεία του 60' έως σήμερα. Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ένας από τους σημαντικότερους λαϊκούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς. 

Μαζί τους η Άννα Μελίτη και η Σταυρούλα Εσαμπαλίδη. 

• Κέρασμα μικρών εδεσμάτων με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα. 

• Λειτουργία υπαίθριας αγοράς με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. 

Σας προσκαλούμε  να τιμήσετε με την παρουσία σας την 27η Γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας Λεωνιδίου 

Ώρα έναρξης: 20:15 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ν. ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.