Οι «μαϊντανοί» του Σκουρλέτη έφεραν την ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Μαξίμου

Οι «μαϊντανοί» του Σκουρλέτη έφεραν την ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Μαξίμου

Ιούνιος 27, 2017 - 08:31
1 σχόλια

Οι χειρισμοί του Πάνου Σκουρλέτη -ο οποίος υποδέχθηκε τους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ με μεγάλη δόση ειρωνίας, αποκαλώντας τους «μαϊντανούς των ΜΜΕ»- έφερε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα συναντηθεί μαζί τους στις 10:00 την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Στη συνάντηση θα επιχειρηθεί να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ της κατατεθείσας στη Βουλή τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών και της πρότασης της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η aftodioikisi.gr:

Η τροπολογία του ΥΠΕΣ αφήνει στους δήμους την απόφαση για των αριθμό των μόνιμων προσλήψεων (σ.σ. μέχρι σήμερα 2.500), ενώ εκείνη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναγκάζει τους δήμους να προσλάβουν ίσο αριθμό μόνιμων με όσους συμβασιούχους υπηρετούν σήμερα (σ.σ. 6.183 σύμφωνα με το υπουργείο, πάνω από 10.000, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ). Να σημειωθεί πάντως ότι κατά την σημερινή του τοποθέτηση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Γ. Πατούλης εξεφρασε την άποψη ότι “οι θέσεις που θα ζητηθούν τελικά από τους δήμους θα είναι πολύ περισσότερες από 2.500”.

Η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το ΥΠΕΣ:

α) Αυξάνει κατά πέντε έτη (από 45 σε 50) το όριο ηλικίας των που θέτει το ΑΣΕΠ σε τέτοιου είδους διαγωνισμούς.

β) Προβλέπει την μοριοδότηση με 17 μονάδες ανά μηνα και έως 24 μήνες προϋπηρεσίας σε ανταποδοτικές  υπηρεσίες ΟΤΑ.

Στον αντίποδα η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που προσομοιάζει σε κλειστό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, προβλέπει:

1.Πρόσληψη ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας: «Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται στο εν λόγω προσωπικό οι διατάξεις του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (Ν.3584/2007), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, με την εξαίρεση των διατάξεων, που αφορούν στην ηλικία των υποψηφίων», στην παράγραφο 5.

2α. Η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσεως σε Ο.Τ.Α. και Νομικών Προσώπων των Ο.Τ.Α.: 10 μόρια για κάθε μήνα, χωρίς περιορισμό,

2β.Η 12μηνη εμπειρία στο αντικείμενο της θέσεως στον συγκεκριμένο φορέα: 2 πρόσθετα μόρια ανά μήνα εμπειρίας.

2γ. Η εμπειρία στο αντικείμενο της θέσεως σε Ο.Τ.Α. και Νομικά Πρόσωπα των Ο.Τ.Α. εντός των τελευταίων πέντε ετών από την ημέρα έκδοση της ανακοίνωσης: 1 πρόσθετο μόριο, ανά μήνα εμπειρίας.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Οι ''μαιντανοι'' του Πατουλη κρύβονται πίσω απο το ανώνυμο αυτο σχολιο..Ολους αυτούς ο Μητσοτακης σε μια νυχτα θα τους έστελνε στο σπίτι τους όπως κλείσανε την ΕΡΤ. Ακουνε ΑΣΕΠ και τρελλενονται. Και τα δικά τους παιδια που τους ταζουν διορισμους τι θα γίνουν;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.