Οι κόκκινες κορδέλες... και τα κλειστά πάρκινγκ στην Τρίπολη

Οι κόκκινες κορδέλες... και τα κλειστά πάρκινγκ στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 15, 2017 - 10:24
5 σχόλια

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί οι μέχρι πρότινος χώροι στάθμευσης στην Τρίπολη είναι απομονωμένοι και τους περιβάλει κορδέλα η οποία απαγορεύει την είσοδό τους.

Έκπληκτοι οι οδηγοί της Τρίπολης βρήκαν κλειστούς τους χώρους στάθμευσης, οι οποίοι έως τώρα τους εξυπηρετούσαν, όταν εναγωνίως έψαχναν μία θέση για να αφήσουν το όχημά τους και να μεταβούν στην εργασίας τους ή στις υποχρεώσεις τους.

Το μέχρι πρότινος ανοιχτό πάρκινγκ στην Οδό Εθνικής Αντίστασης, το οποίο εξυπηρετούσε την αγορά , τις τράπεζες και γενικά το κέντρο της Τρίπολης πλέον περιβάλλεται από κορδέλες και σκαλωσιές οι οποίες απαγορεύουν την στάθμευση. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί και σε άλλους χώρους στάθμευσης όπως στην οδό Λαγοπάτη και την οδό Β. Οικονομίδου.

Οι πολίτες αναρωτούνται γιατί έχουν αποκλειστεί αυτοί οι χώροι καθώς το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης δεν έχει μπει σε λειτουργία. Οι οδηγοί έχουν την διάθεση να καταβάλουν κάποιο αντίτιμο προκειμένου να βρουν κάποιο χώρο για να σταθμεύσουν , αλλά αυτό δεν είναι εφικτό. Έτσι, οι πολίτες αναγκάζονται να ψάχνουν για αρκετά λεπτά την πολυπόθητη θέση για να αφήσουν το όχημά τους, συμβάλλοντας έτσι στην κυκλοφοριακή φόρτιση.

Πιθανότατα αυτοί οι χώροι έχουν επισημανθεί ως «ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ» δηλώνοντας ότι ο δήμος δεν επιθυμεί την μίσθωσή τους.

Το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης έχει τεθεί αρκετές φορές στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, με τους δημοτικούς συμβούλους να ρωτούν για τις μισθώσεις των πάρκινγκ, καθώς και για το αν οι ιδιοκτήτες αυτών των χώρων έχουν λάβει τα χρήματά τους.

Σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα ο δήμαρχος Δημήτρης Παυλής έχει αναφέρει:

«Οφείλουμε τα χρήματα στους ανθρώπους αλλά στον σχεδιασμό μας όσον αφορά στην ελεγχόμενη στάθμευση από τα 15 οικόπεδα που είχαμε, τα 8 είναι τα απαραίτητα. Οι επτά από τους ιδιοκτήτες με τους οποίους μιλήσαμε, είναι σύμφωνοι να συνεχιστεί η μίσθωση, με την ίδια τιμή. Ως εκ τούτου, η μίσθωση θα διαρκέσει όσο και θητεία μας στις 31-12-19 και από εκεί θα υπάρξουν άλλες»

Να αναφέρουμε ότι η δημοτική αρχή έχει δείξει την πρόθεση να μισθώσει τα ακόλουθα παρκινγκ καθώς αυτά δείχνουν να πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχτούν στην ελεγχόμενη στάθμευση.

Στην οδό Δημητσάνης, στην οδό Δήμητρος και Διοτίμας, στην Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εθνομαρτύρων και Φωτάκου, στην Β. Οικονομικού, στην οδό 28ης Οκτωβρίου και Σέκερη και, τέλος, στην οδό Διοτίμας 2.

Βάση του κώδικα Κώδικας βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας > Μέρος-ΙΙΙ > Κεφάλαιο-Δ > Αρθρον-321

(ΠΔ-350/96, ΠΔ-18/31-12-97) η Τρίπολη επιβάλλεται η εξασφάλιση χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων σύμφωνα με τα οριζόμενα από τις διατάξεις του παρόντος άρθρου.

Ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των κτιρίων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος κεφαλαίου μπορεί να είναι στεγασμένος υπέργειος ή υπόγειος ή και μή στεγασμένος υπαίθριος χώρος, όπως ορίζεται παρακάτω:
α) Ως στεγασμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί:
ι) υπογειος χώρος του κτιρίου
ιι) ο ελεύθερος ισόγειος χώρος του κτιρίου (PILOTIS) όπως αυτός ορίζεται στην περιπτ.1Βι του Αρθ-248 και
ιιι) υπέργειος χώρος του κτιρίου που κατασκευάζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί ποσοστού κάλυψης του οικοπέδου και της θέσης του κτιρίου στο οικόπεδο. 

Έφ.Κ

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Το πάρκινγκ το οποίο φαίνεται και στη φωτογραφία, φέρει σήμανση στο δάπεδο για ΜΟΤΟ και ΑΜΕΑ και με το που ξεκίνησε να λειτουργεί ως παρκινγ έφερε και πινακίδα που έλεγε ότι είναι μόνο για ΑΜΕΑ και ΜΟΤΟ. Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο οποισδήποτε πάρκαρε για οποιοδήποτε λόγο σε αυτό το πάρκινγκ κοιτώντας την πάρτυ του.

Μα γιατί απορείτε; τι έχει κάνει σωστό ο Δήμαρχος μέχριτώρα που παραξενεύεστε για τα πάρκινγκ; Εξήγησε στο τελευταίο Δ. Σ. του προηγ. έτους γιατί επέλεξε τη συνέχιση της μίσθωσης σε 7 πάρκινγκ; (μήπως επέλεξε τους φίλα προσκίμενους προς αυτόν;) με ποια αιτιολόγηση ή σχεδιασμό απέκλεισε τα υπόλοιπα; (σιγά μην είχε σχεδιασμό !!!!!!), Τα μισθώματα των πάρκινγκ ακόμα δεν έχουν καταβληθεί !!!! πότε ο Δήμος θα τηρήσει τα συμφωνιθέντα με τους πολίτες του; Πότε θα υπογράψει και κατά πόσο νόμιμη διαδικασία έχει ακολουθήσει σ' αυτούς που προτείνει παράταση; Αναζητήστε εσείς τις απαντήσεις !!

άσπρες κορδέλες τα κορίτσια φοράνε ...... τα οικόπεδα όμως φοράνε κόκκινες!!!! αυτός που τις έβαλε ( προφανώς ο Δήμος Τρίπολης, αφού είναι όλες ίδιες και μπήκαν ταυτόχρονα σε όλα τα οικόπεδα) φοβάται να γράψει τ' ονομά του; γιατί άραγε; μήπως δε θέλει να μάθουν οι πολίτες ότι αυτός ταέκλεισε; Τι λέει ο άρχων κ. Μήτσος επ' αυτού;

Oι κυβόλιθοι του εικονιζομένου χώρου με τα έξοδα τοποθέτησης, είναι δωρεά του Δήμου στον ιδιοκτήτη και θα αφαιρεθούν με τη λήξη της χρήσης ή αποτελούσαν αντάλλαγμα;

Ο ιδιοκτήτης του χώρου με τους κυβόλιθους το παρέχει δωρεάν στο Δήμο από το τέλος του 2013 και συνεπώς η δαπάνη των κυβολίθων έχει αποσβεστεί δύο και τρεις φορές. Τώρα γιατί ο αητός ο Μήτσος το έκλεισε ρωτήστε τον.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.