«Οι Γορτύνιοι να δώσουμε απάντηση στην πολιτική των λουκέτων...»

«Οι Γορτύνιοι να δώσουμε απάντηση στην πολιτική των λουκέτων...»

Ιούλιος 10, 2023 - 11:29
1 σχόλια

Χρειάζεται να θυμηθεί κανείς λίγο γραμματική και συντακτικό για να μπορέσει να καταλάβει τι εννοούν πραγματικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γορτυνίας, όταν τοποθετούνται δημόσια ενόψει των εκλογών.

Όποιος παρακολουθεί τις συνεντεύξεις και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έχει διαπιστώσει ότι τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν στις εκφράσεις τους παθητική φωνή, χωρίς όμως το "ποιητικό αίτιο" (αν θυμάστε, στην παθητική σύνταξη το προθετικό σύνολο "από + αιτιατική" που φανερώνει από ποιον παθαίνει κάτι το Υποκείμενο, λέγεται "ποιητικό αίτιο").

Σίγουρα θα τους έχετε ακούσει να λένε φράσεις, όπως "η Γορτυνία ερημοποιήθηκε", "τα Κέντρα Υγείας υποστελεχώθηκαν", "οι δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν", "η Λίμνη του Λάδωνα εγκαταλείφθηκε" κλπ. Ξεχνάνε όμως, να μας πουν ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά (δηλ. το "ποιητικό αίτιο").

Δείτε για παράδειγμα τι ειπώθηκε για το λουκέτο στο ταχυδρομείο της Βυτίνας. Από τη μια ο δήμαρχος Γορτυνίας εκτέθηκε ο ίδιος ανεπανόρθωτα, αφού βιάστηκε να διαβεβαιώσει πριν λίγες μέρες το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν πρόκειται το ταχυδρομείο να κλείσει. Πήγε δε, να καλύψει το πρώτο φάουλ κάνοντας ένα δεύτερο με το περιεχόμενο της επιστολής του.

Η απάντηση όμως, στα λουκέτα δε δίνεται με άνευρες-εθιμοτυπικές επιστολές, με παρακαλητά ή με την επίκληση στη λεγόμενη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, όπως επιχείρησε να κάνει. Η απάντηση δίνεται οργανώνοντας δυναμικές κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή των δημοτών.

Από την άλλη υποψήφιοι δήμαρχοι που δήθεν αγανακτούν, στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στις πάλαι ποτέ δημόσιες υπηρεσίες και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Αποδέχονται τη λογική του κόστους - οφέλους που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις στερώντας την επαρχία και τη Γορτυνία από σημαντικές υπηρεσίες στο όνομα της οικονομικής τους βιωσιμότητας.

Ας μη χύνουν λοιπόν, κροκοδείλια δάκρυα για το ταχυδρομείο, γιατί επί της ουσίας όλοι τους βοήθησαν πολιτικά για να ξεπουληθούν τα πάντα, με αποτέλεσμα να μη μείνει τίποτα όρθιο και στη Γορτυνία. Το ταχυδρομείο στη Βυτίνα ανήκει στην ΕΛΤΑ Α.Ε.. Με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργούσε και γι 'αυτό σήμερα κλείνει παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη κοινωνική ανάγκη να παραμείνει ανοιχτό. Ας μην προσπαθούν να το κρύψουν αυτό από τους Γορτύνιους ο κ. Κούλης, ο κ. Μέγας, ο κ. Καπλάνης και ο κ. Θεοδωρακόπουλος, οι οποίοι δήθεν...ξαφνιάζονται από αυτή την εξέλιξη.

Το μέλλον της Γορτυνίας δεν είναι να συνεχίσει να μετράει λουκέτα. Ούτε να αποδέχεται πολιτικές που ξεθεμελιώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και τη δημόσια υγεία, φτάνοντας στο σημείο να απασχολούνται πυροσβέστες στη θέση των μόνιμων οδηγών ασθενοφόρων.

Στις δημοτικές εκλογές που έρχονται, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η πιο χρήσιμη ψήφος για να πάψει η Γορτυνία να έχει "παθητική φωνή" είναι ξεκάθαρα η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση με υποψήφια δήμαρχο τη Λένα Βούλγαρη.

Είναι η μοναδική ψήφος που τολμά με θάρρος και ειλικρίνεια να αποκαλύπτει το "ποιητικό αίτιο" και τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων. Κι αυτό είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα για να μπορέσει η Γορτυνία να βρει την περπατησιά της.

Δρ Βασίλης Σιοκορέλης
7/7/23


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.