Οι Αρκάδες Ιλίου και Περιστερίου τίμησαν τα προεπαναστατικά γεγονότα της Φροξυλιάς (pics)

Οι Αρκάδες Ιλίου και Περιστερίου τίμησαν τα προεπαναστατικά γεγονότα της Φροξυλιάς (pics)

Μάρτιος 28, 2019 - 08:04
0 σχόλια

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ιλίου «Οι Προσέληνοι» αποδεχόμενος την τιμητική πρόσκληση του Συλλόγου των Απανταχού Τουρλαδαίων "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"  παραβρέθηκε με το χορευτικό του συγκρότημα και τίμησε τις Επετειακές Εκδηλώσεις, για την επέτειο των Ιστορικών προεπαναστατικών γεγονότων του 1821, που έγιναν στην "Φροξυλιά" της Τουρλάδας Καλαβρύτων καί πραγματοποιήθηκαν στον ομώνυμο χώρο του Μνημείου

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, μαζί με τούς συλλόγους, Αρκάδων Περιστερίου, ΕΛ.ΠΑ.Χ.Ο-Δικταίοι Καστρινοί και τους μαθητές τού Γυμνασίου Κλειτορίας, οι Αρκάδες του Ιλίου συμμετείχαν στον φετινό εορτασμό που τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα,  τιμώντας και φέτος τα προεπαναστατικά αυτά γεγονότα.
Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν χοροί από τα χορευτικά τμήματα της περιοχής Κλειτορίας. Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε γεύμα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας.

Για την ιστορική καταγραφή αξίζει να αναφερθεί πως στην τοποθεσία της Φροξυλιάς του χωριού Τουρλάδα των Καλαβρύτων, έγιναν στις 16 και 17 Μαρτίου του 1821 δύο ένοπλα, ομαδικώς οργανωμένα προεπαναστατικά επεισόδια κατά των Τούρκων κατακτητών και έχουν τεράστια σημασία για την έναρξη της Επανάστασης του 1821, διότι τους μεν Τούρκους πολύ θορύβησαν, τους δε Προκρίτους των Καλαβρύτων ενεθάρρυναν να άρουν την διστακτικότητά τους και να ξεκινήσουν την Επανάσταση.
Ο σύλλογος Αρκάδων Ιλίου ευχαριστεί πολύ όλα τα μέλη τού Συλλόγου των Απανταχού Τουρλαδαίων "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ" καί ιδιαίτερα τον αιδεσιμότατο π.Σπυρίδωνα Καζάνη, πρόεδρο τού συλλόγου και τον κ. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο για την πρόσκληση και για την υπέροχη φιλοξενία τους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.