Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μονοπάτια της Αρκαδίας στο προσκήνιο (pics,vid)

Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μονοπάτια της Αρκαδίας στο προσκήνιο (pics,vid)

Δεκέμβριος 08, 2016 - 14:26
0 σχόλια

Αναπτυξιακά έργα πνοής και ανάδειξης της περιοχής της Μεγαλόπολης

Tο πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της επιτροπής παρακολούθησης η οποία δουλεύει για το 4ο ΕΑΠ.  Πρόκειται για πόρους τους οποίους δίνει η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και σε ένα κομμάτι της Γορτυνίας, για την πραγματοποίηση έργων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας, έγινε ένταξη δεκατριών έργων ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και 300.000 ευρώ από τον Δήμο Μεγαλόπολης.
Ένα από τα έργα αυτά είναι η ασφαλτόστρωση της δημοτικής οδού προς Μάνα Νερού στην τοπική κοινότητα Στεμνίτσας, όπως επίσης και την δημιουργηθεί ένα γήπεδο 4Χ4 στην Στεμνίτσα.

Επίσης έγινε η ένταξη του έργου «Βελτίωση συνάντηση του δρόμου εντός οικισμού Καρύταινας - συμβολή με περιφερειακό δρόμο». Ακόμη, εντάχθηκαν τεχνικά έργα ασφαλτόστρωσης στον δρόμο της Μονής Καλαμίου. Σημειωτέον ότι δεν εντάχθηκε κάποιο μεγάλο έργο αλλά μικρότερα και άκρως σημαντικά για την περιοχή τα Μεγαλόπολης και της Νότιας Γορτυνίας.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, η ΔΕΗ δεν έχει καταβάλει τα χρήματα, ως όφειλε, από την εξόρυξη λιγνίτη στην Περιφέρεια και στον Δήμο, δυστυχώς  η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει επηρεάσει την επιχείρηση η οποία έχει φθάσει σε οριακό σημείο και χρωστάει χρήματα από το 2012, ύψους 11,5 εκατ. ευρώ, από τα οποία χάνονται οι τόκοι και δεν γίνεται να υλοποιηθούν μεγάλα έργα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος οι απαντήσεις δεν ήταν συγκεκριμένες, έτσι θα δρομολογηθεί κάποια συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Πιστεύουμε ότι θα πάρουμε κάποια χρήματα από τη ΔΕΗ προκειμένου να εκτελέσουμε τα μεγαλύτερα έργα στην Αρκαδία με οδηγό τα έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακούρας μίλησε για τους νέους στόχους οι οποίοι έχουν να κάνουν με ο Αρχαίο Θέατρο που βρίσκεται στην περιοχή της Μεγαλόπολης και τη μέριμνα ώστε να γίνει μια γέφυρα με το Θέατρο και το Βουλευτήριο και, όπως τόνισε, θα έρθει σε επαφή με την κυρία Καραπαναγιώτου της προϊσταμένη της ΛΘ Εφορείας αρχαιοτήτων και για αυτό το θέμα αλλά και για δράσεις ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου.

Να ρίξουμε το βάρος στα μονοπάτια και στον περιπατητικό τουρισμό προκειμένου να αξιοποιηθεί η περιοχή της Μεγαλόπολης.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έργα από το "λιγνιτόσημο" στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.