Πώς σχεδιάζει ο Δήμος Τρίπολης να αξιοποιήσει τον χώρο του ΟΣΕ

Πώς σχεδιάζει ο Δήμος Τρίπολης να αξιοποιήσει τον χώρο του ΟΣΕ

Δεκέμβριος 08, 2016 - 14:37
2 σχόλια

Παυλής: Στα σχέδιά μας ο ΟΣΕ Τρίπολης να γίνει θεματικός χώρος εκδηλώσεων

Στόχος του Δήμου Τρίπολης είναι η Τρίπολη να γίνει ο προορισμός των Χριστουγέννων, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, με σκοπό να καλέσει τον κόσμο να παραβρεθεί στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που ξεκινούν με το άναμμα του δέντρου στην πλατεία Πετρινού.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι στα σχέδια του Δήμου να δημιουργήσει έναν θεματικό χώρο. Επεσήμανε ότι ακόμη και στα Τρίκαλα που λειτουργεί ο «Μύλος των ξωτικών» εργάζονται ήδη δύο μήνες νωρίτερα και οι εγκαταστάσεις είναι μόνιμες. Στην Τρίπολη τέτοιος χώρος δεν υπάρχει αλλά γίνονται προσπάθειες για κάτι πιο μόνιμο και διαφορετικό, αλλά απαιτείται μία δαπάνη που θα είναι σε ετήσια βάση και όχι σε δημόσιο χώρο, αφού δεν υπάρχει τέτοιος χώρος αντίστοιχου εύρους.

Αυτό θα πετύχει εφόσον βρεθεί ένας χώρος που θα μισθώσουν σε ετήσια βάση, ένας χώρος που στόχο έχουν να εκμεταλλευτούν όλο τον χρόνο πραγματοποιώντας εκδηλώσεις. Ο κ. Παυλής αποκάλυψε ότι στα σχέδιά τους για το λόγο αυτό είναι ο χώρος του ΟΣΕ, και ανέφερε ότι έχουν κάνει ήδη τις πρώτες επαφές με την ΕΡΓΟΣΕ και είναι σε καλό σημείο, αλλά θα πρέπει να πετύχουν μία δαπάνη που να τη «σηκώνει» ο Δήμος.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είπε, ότι αν γίνει αυτό δνε σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η πόλη εσωτερικά.


2 Σχόλια

Κάτω τα χέρια από τον ιστορικό χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Τρίπολης. Άνθρωπος από τον κομματικό σας χώρο <<έκλεισε>> τον σιδηρόδρομο Πελοποννήσου κ. Δήμαρχε, μακρυά λοιπόν εσείς,κάντε μας την χάρη.

Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο δεν δουλεύει το τρένο; Χαϊδευόμαστε σε αυτή την πόλη να κάνουμε αντί να κάνουμε κάτι πιο παραγωγικό από "θεματικούς χώρους" ; Καλοπροαίρετα το λέω αλλά εκεί είναι σιδηροδρομικός σταθμός και όχι αίθουσα τέχνης! Κάντε κάτι και προσπαθήστε να ξαναλειτουργήσει. Δείτε έναν ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό χάρτη και δείτε της πελοποννήσου... μιλάμε για χάλι... Πόσο σκοτάδι (παρά τα φωτάκια των χριστουγέννων) σε αυτή την μικρή πόλη πια;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.