Οι απευθείας αναθέσεις ύψους 2,7 εκατ. ευρώ στο ΔΣ Τρίπολης

Οι απευθείας αναθέσεις ύψους 2,7 εκατ. ευρώ στο ΔΣ Τρίπολης

Φεβρουάριος 02, 2022 - 20:49
9 σχόλια

Φωτογραφία arcadiaportal.gr

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου συνεδρίασε στο Πνευματικό Κέντρο Τριπολης το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Νίκος Τσιαμούλος, αφού παραπονέθηκε ότι κανείς δεν έστειλε πρόσκληση από την παράταξή του για την έκθεση για τις τηλεπικοινωνίες που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στον Δήμο Τρίπολης, είπε:

«Επειδή κλείσαμε 2 χρόνια και έξι μήνες, χωρίς να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν και ιδιαίτερα με εσάς: Τη Δευτέρα μάς ήρθε στο μέιλ μας στις 12:00 ότι στις 13:30 θα συζητούσαμε ένα θέμα 25 σελίδων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για τα απόβλητα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, τελευταία στιγμή να στέλνετε ένα φυλλάδιο 25 σελίδων και να θέλετε να το ψηφίσουμε γρήγορα - γρήγορα. Βοηθάει η πανδημία τη διαχείρισή σας, αλλά είπαμε, ως ένα σημείο. Δεν ήταν πια τόσο κατεπείγον. 

»Πρέπει κάποια στιγμή σε αυτόν εδώ τον χώρο που είναι επί της ουσίας το κέντρο λήψης αποφάσεων, να μας απαντάτε στις ερωτήσεις μας. Επειδή μου έχετε πει εδώ ότι πετάω λάσπη στον ανεμιστήρα, τελικά όλα γυρίζουν πάνω σας. Όταν μιλούσα πέρυσι για ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, μου λέγατε ότι θα φέρετε τα στοιχεία. Δεν τα φέρατε. 2,7 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις; Πώς διοικείται πια ο Δήμος; Κι αυτή η τρομοκρατία; Δεν είναι πια υποχρεωτικό να συγχαίρουμε τον Δήμο επειδή αποχιονίστηκε ένας δρόμος! Καθαρίστηκε ο δρόμος του Χιονοδρομικού, και γίνονται οι αναρτήσεις. Δεν βγήκε κανένα site να πει το 2019 ότι ο δρόμος ήταν δύο μέρες κλειστός. Μπορεί να ελέγχετε και τα μέσα», είπε ο κ. Τσιαμούλος.

Ο κ. Τζιούμης χαρακτήρισε «παραμύθι» τα περί απευθείας αναθέσεων, και είπε: «Όλες οι δουλειές που κάνει ο Δήμος κάτω από 30.000 ευρώ γίνονται με απευθείας αναθέσεις, άρα σύμφωνα με τον Νόμο.

Μπορούμε να κάνουμε συγκριτικά ανά χρόνο όλα τα προηγούμενα χρόνια πόσες απευθείας αναθέσεις έγιναν. Κάτω από 30.000 ευρώ γίνονται τα έργα με απευθείας αναθέσεις. Για τα έργα ή τις μελέτες μπορείς να κάνεις απευθείας ανάθεση μέχρι το 10% του προϋπολογισμού, και εμείς είμαστε στο 3%».

Ειδήσεις: 

9 Σχόλια

Στα δυο χρόνια δημαρχίας σας επικράτησε ένα τσουνάμι απευθείας αναθέσεων χιλιάδων ευρω ακόμη και σε υποψήφιες του συνδυασμού, αυτά τα γεγονότα τα οποία παρεκκλίνουν από το ηθικά σωστό προκαλεί αγανάκτηση και έντονες επικρίσεις απο τους δημότες.

Ο Τζιούμης έχει δώσει τις λιγότερες απευθείας αναθέσεις και από τον Σμυρνιώτη και από τον Παυλή. Σας έδειξε τους αριθμούς πέρυσι θα σας τα δείξει και φέτος.

Τι λέτε ρε ρόμπες ; Αφού έχει δώσει πολλές απευθείας αναθέσεις γιατί στον προυπολογισμό είχε το μεγαλύτερο τραπεζικό απόθεμα από όλα τα χρόνια στο δήμο ; Πετάει μια μπαρούφα χωρίς στοιχεία ο Τσιαμούλος και γράφετε ότι σας καπνίσει

Αυτος ο Τσιαμούλος μόνιμα θα ξευτιλίζεται ρε παιδιά. Ο Τζιούμης , Νικολάκη έχει κάνει τις λιγότερες αναθέσεις από όλους. Θα σου ξαναδείξει τα στοιχεία όπως και πέρυσι

Nα τον ρωτήσετε γιατί έκανε απευθείας ανάθεση ξανά σε προμηθευτή ο οποίος καθυστέρησε να πληρωθεί 11 μήνες προφανώς λόγω προβλήματος στο παραδοτέο του. Μήπως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και κρυφός υπεργολάβος παλαιόθεν και ούτε φίδι στον κόρφο σας.....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΣΑΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟ. ΦΕΡΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΣΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ,ΠΟΣΕΣ Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ , ΠΟΣΕΣ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ. ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

18:38 @ Βρε φωνακλά που γράφεις και κεφαλαία, έχεις αποψη σχετικά με το θέμα; δλδ είσαι υπέρ των απευθειας αναθέσεων ή είσαι με τη διαφάνεια; Αυτό απάντησε πρώτα και άσε ποιος ξεφτιλίζεται ή το τι έκαναν οι άλλοι. Αλλοιώς πάρε το κουβαδακι σου και ... στο καλό.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.