Οι «Δημοσιογράφοι» του 3ου Γυμνασίου ρωτούν το Σμυρνιώτη για την ανακύκλωση (photos&video)

Οι «Δημοσιογράφοι» του 3ου Γυμνασίου ρωτούν το Σμυρνιώτη για την ανακύκλωση (photos&video)

Ιανουάριος 30, 2014 - 13:18
6 σχόλια

Οι μικροί Δημοσιογράφοι του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης επισκέφθηκαν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου το γραφείο του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, με σκοπό να του θέσουν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την ανακύκλωση.

Οι μαθητές της πρώτης Γυμνασίου καθόλα προετοιμασμένοι με τις ερωτήσεις τους, την κάμερα τους, αλλά και την φωτογραφική τους μηχανή, πήραν μια συνέντευξη από το Δήμαρχο, ο οποίος τους  απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν και είχαν να κάνουν με τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών αλλά και το σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

Μία από τις ερωτήσεις που απάντησε ο Δήμαρχος είχε να κάνει με την ποσότητα που ανακυκλώνει ο Δήμος Τρίπολης, η οποία με μία εκτίμηση φτάνει τους 5 τόνους την ημέρα και σε ποσοστό η ανακύκλωση των μπλε κάδων είναι στο 10% του συνόλου των απορριμμάτων του Δήμου και στόχος είναι να φτάσει το 45%.

Ο κ. Σμυρνιώτης ενημέρωσε τους μαθητές για τα νέα δεδομένα ανακύκλωσης στο  Δήμο Τρίπολης και τους ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ένα σύστημα διαλογής προδιαλεγμένου οργανικού, δηλαδή θα μπει ένας επιπλέον κάδος χρώματος καφέ, όπου θα δέχεται προϊόντα που προέρχονται από το μαγείρεμα.

Το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης έχει τη δική του μονάδα κομποστοποίησης, η οποία αποφέρει φυτικό λίπασμα και έχει μια μεγάλη ομάδα στην οποία συμμετέχουν 100 μαθητές που ασχολούνται με την ανακύκλωση. Οι μαθητές έχουν φτιάξει έναν χάρτη της πόλης, στον οποίο αναγράφονται οι περιοχές που γίνεται ανακύκλωση στην πόλη έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο στις οικογένειες να προβούν σε παντός είδους ανακύκλωση.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/QBVBqze4Rac


6 Σχόλια

Γιάννηηηηηη....Πές αλεύριιιι!!! Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Τρίπολης σε γυρεύουν.Να τους πείς όλη την αλήθεια για το τι πρόκειται να γίνει στη Παλαιόχουνη του Δήμου μας!!!

Μπράβο στα παιδιά! Να μαθαίνουν και τα μεγάλα παιδιά πως οργανώνεται μια συνέντευξη! Δημοσιογράφοι με κεφαλαίο?? Χώρες- κράτη είναι?? Μήπως Μητροπολίτες?? Και κάτι άλλο η εκτίμηση του Δημάρχου, δεν είναι η μια και μόνη εκδοχή για την ποσότητα των ανακυκλώσιμων, οπότε αυτή είναι η απάντηση του Δημάρχου....κοινώς δεν ξερετε τι γραφετε, χωρίς καμια ερευνα!!

Αγαπητέ ξερΌλα Anonymous « Ένωση Δημοσιογράφων» Δημοσιογράφος από το γνωστό wikip… Tα πιτσιρίκια είναι δημοσιογραφάρες με ΄΄Κ΄΄

Εμείς ξερόλες και στον καναπέ μας, εσείς αδιάβαστοι και ανορθόγραφοι, μήπως πρέπει να πάτε για ύπνο?? Η βλακεία είναι ανίκητη τελικά... Συγχαρητήρια λοιπόν εξαιρετικό γράψιμο...δεν πρόκειται να ξεστραβωθείτε ποτέ απο Ελληνικά...γράψτε Αγγλικά μπας και το σώσετε!!

Η επιλογή Παλαιόχουνης δεν είναι του Δημάρχου , αλλά του αναδόχου της Περιφέρειας. Οσο για τις ποσότητες που αναφέρει ο Δήμαρχος σαφώς και είναι σωστές. Θα υποψιαζόμασταν μάλλον εάν έλεγε ότι το ποσοστό ανακύκλωσης είναι 50%.