«Όχι» στην «καραντίνα» εξαιτίας κορωνοϊού λένε οι μαθητές της Τρίπολης (pics)

«Όχι» στην «καραντίνα» εξαιτίας κορωνοϊού λένε οι μαθητές της Τρίπολης (pics)

Μάρτιος 12, 2020 - 11:53
43 σχόλια

Κλειστά σχολεία... ευκαιρία για γιορτή... Την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανώς προβληματισμένος απευθυνόταν στους πολίτες με διάγγελμα για τη σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με τον κορωνοϊό και εξηγούσε γιατί τα παιδιά πρέπει να μείνουν σπίτι, ή έστω να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους, οι έφηβοι της πόλης μας εκμεταλλεύτηκαν την αργία από τα σχολικά τους καθήκοντα για να βγουν έξω.

Κρούσμα στην Αρκαδία δεν έχουμε ακόμα. Και χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου των κλειστών σχολείων για δεκατέσσερις ημέρες, γεμάτες ήταν οι καφετέριες το απόγευμα από εφήβους και νέους.

Κάτι που διαπίστωσε μετά λύπης του και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος, αν και δεν το είπε ανοιχτά, μάλλον διαφωνεί ή τουλάχιστον διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων, αφού τα παιδιά μόνο κλεισμένα στο σπίτι δεν μένουν.

Το βραδάκι κατά... μπουλούκια είχαν βγει οι μαθητές για βόλτα στην πόλη. Πάντως, τα παιδιά πρέπει να περιοριστούν σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες, ή να βγαίνουν στον καθαρό αέρα, αε αθλοπαιδιές και σε ανοιχτούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, όχι σε κλειστούς χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα.

Αλλά, πότε τα νιάτα πήραν στα σοβαρά μια κατάσταση για να το κάνουν τώρα; Αυτός είναι και ο «ρόλος» τους, εξάλλου.

Ας μην πανικοβαλόμαστε, ας είμαστε ενημερωμένοι και ας τηρούμε τους κανόνες υγιεινής.

Θα περάσει κι αυτό.

Ειδήσεις: 

43 Σχόλια

Κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, όπως και οι Ιταλοί μέχρι πριν 10 ημέρες. Τραγικοί οι γονείς των παιδιών. Όταν στο Παναρκαδικό πάνω θα γίνεται πανηγύρι, τότε θα τα κυνηγάνε με την απόχη αλλά θα είναι αργά. Χώρα ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ. Για να περάσει και αυτό χρειάζεται να ΚΑΝΕΙΣ κάτι. Δεν περνάει μόνο του. Δεν είναι η απάντηση σε όλα ο φραπές και η φιλοσοφία. Στα δύσκολα χρειάζεται ζόρισμα, υπομονή, κόπο.

τι να πει κανεις,οταν θα ερθουν τα χειροτερα θα ειναι αργα,εδω στη πλατεια πετρινου και στα καφε γενικα οι ιδιοι οι γονεις βγαζουν τα παιδια τους εξω βολτα και τα αφηνουν να γυριζουν απο δω και απο κει !!!

Εννοείται ότι ένα μεγάλο μέρος από την νεολαία δεν δίνει δεκάρα για τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους αυτοί να κάνουν το κέφι τους και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν

Οι ίδιοι γονείς που τώρα τα αμολανε να βοσκήσουν στις καφετέριες, οι ίδιοι ακριβώς θα είναι κι αυτοί που αύριο θα κατηγορούν τους "υπευθύνους" που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από τον κορονοϊο.

Επειδή ο ιός αργεί να παρουσιάσει συμπτώματα, είναι πολύ πιθανό αυτή την στιγμή να μολύνονται άτομα στην Τρίπολη τα όποια θα εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα μετά από 5-10 μέρες. Αν πάρουμε το παράδειγμα της Ιταλίας, σε 10 μέρες θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα.

Οι έφηβοι της πόλης ήταν έξω έκαναν βόλτες δν έκατσαν τόσο στις καφετέριες όσο οι έφηβοι. Και τα πρωινα ή τα απογεύματα είναι στο στάδιο και στους εξωτερικούς χώρους και αθλούνται κάνουν βόλτες αλλά πλέον οι έφηβοι δν συνωστίζονται στους κλειστούς χώρους όσο οι μεγαλύτεροι (φοιτητές γονείς κλπ)

Και ποιος σας ρώτησε ;Θα καθίσετε σπίτι μαθητούδια μου και θα παίζεται όλη την ημέρα Xbox .Αλλα οι γονείς σας φταίνε γιατί αν διάβαζαν ότι μόνο εχθές στην Ιταλία πέθαναν 168 άτομα θα σας μάντρωναν στο σπίτι !!

10 βασικές συμβουλές για τον κορονοϊό από Έλληνα καθηγητή του ΜΙΤ που κάνουν τον γύρο του κόσμου... Μην γελάτε με τον ιό: α) ο ρυθμός μετάδοσής του είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον της γρίπης β) η θνησιμότητά του είναι πολύ μεγαλύτερη από της γρίπης γ) η φυσική ανοσία μας σε αυτόν είναι πολύ χειρότερη από της γρίπης δ) η εξάπλωσή του ενώ δεν υπάρχουν συμπτώματα σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τον περιορίσουμε ζητώντας από τους ανθρώπους να μείνουν στο σπίτι. Μικρές διαφορές μπορούν να μετατρέψουν 10.000 θανάτους σε 50 εκατομμύρια θανάτους, οπότε μην τις υποτιμάτε....

Μην φοράτε μάσκα στο πρόσωπο. Συσσωρεύονται μικρόβια τα οποία στη συνέχεια θα εξαπλωθούν στο πρόσωπό σας, στο σπίτι σας, στα αγαπημένα σας πρόσωπα, όταν τελικά βγάλετε τη μάσκα. Εάν είστε άρρωστος και «πρέπει» να βγείτε έξω, ναι, φορέστε ιατρική μάσκα για να προστατεύσετε τους άλλους. Αλλά στην περίπτωση που δεν είστε άρρωστος, αυτές οι μάσκες θα σας κάνουν να αρρωστήσετε ενώ θα λείψουν και από τα νοσοκομεία και το προσωπικό στο χώρο της υγείας. Άρα σας παρακαλώ μην τις αποθηκεύετε. Εάν είστε πράγματι άρρωστοι και έχετε μέτρια συμπτώματα γρίπης, μείνετε στο σπίτι αντί να πάτε στο νοσοκομείο το

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν άμεσα ο συνωστισμός έχει μεταφερθεί από όλα τα σχολεία στην πέτρινου τουλάχιστον να μην χάνονται μαθήματα

Μάλλον πρέπει να μας επιβάλουν τι πρέπει να κάνουμε γτ αλλιώς ίσως δε φιλοτιμηθουμε

Ανεύθυνοι μαθητές αλλά και ιδιαίτερα οι γονείς τους !!! Να τα χαιρόσαστε βρε τα καμάρια σας !!!!! Προσέξτε μόνο μην αρχίσετε τα κλαψουρίσματα αν συμβεί το κακό .......

15:40 και 15:41, μας εξηγείς σε παρακαλώ τους λόγους που ποστάρεις τις συμβουλές που έδωσε,ως άτομο και όχι ως επιστήμονας, ο διάσημος καθηγητής της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ στο ΜΙΤ κος Μανώλης Κέλλης; Γιατί πάνω απ' όλα, στην αρχή και στο τέλος του ποσταρίσματός του, ο κος.Κέλλης συμβουλεύει να ακούμε τις γνώμες των ειδικών, κάτι που δεν είναι ο ίδιος.

πρώτα φταίνε οι γονείς και οι μετά οι καθηγητές που δεν έχουν πείσει τους μαθητές για τον κίνδυνο.

Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν επιβάλλεται στρατιωτικός νόμος να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς έξω χωρίς λόγο, όπως γίνεται και στην Ιταλία. Να κάνουν διαρκώς περιπολίες η αστυνομία και ο στρατός. Μόνο έτσι θα βάλουν μυαλό μερικοί που το πάιζουν άνετοι και μάγκες. Δεν υπάρχει άλλη λύση

Από χθες εξήγησα στα παιδιά μου γιατί πρέπει να περιοριστούν στο σπίτι για λίγες μέρες, τη φασαρία που ακολούθησε την καταλαβαίνετε όσοι έχετε παιδιά εφήβους. Στο τέλος επεβαλα τον περιορισμό. Από εκείνη την ώρα δέχονται μηνύματα από φίλους "ρε σε εκλεισε μέσα η μάνα σου" κλπ. διότι η πλειοψηφία των φίλων κόβουν βόλτες στην πόλη. Εκτός από αυτούς που είναι σπίτι τους με πυρετό!!! Γονείς ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ !!! Προστατέψτε τα παιδιά μας, τους γονείς μας, την οικονομία μας, την κοινωνία μας. Έστω βρείτε το σαν αφορμή να περάσετε κανόνες στο σπίτι σας. Ακόμη γκρίνια ακούω δεν πειράζει θα περάσει...

@18.29 εννοοείς το υπουργείο παιδείας...μιας και δεν ήρθε καμια σχετική εγκύκλιος ενημέρωσης για τα παιδιά...(λες και τα παιδιά και οι γονείς του δεν ξέρουν να googlάρουν για τον υιό - λεμε τωρα....) η λες και εαν είχε ενημερώσει το σχολειο τους μαθητές, οι γονείς δεν είναι αυτοί που θα εχουν το τελυταίο λόγο στο να κρατήσουν τα παιδιά μεσα που σαν ενηλικές υποτίθεται γνωρίζουν και προβλεπουν παραπέρα απο τα 13 χρονα...

Ο γνωστός ωχαδελφισμος στην Ελλάδα. Ντροπή όταν η δίπλα χωρα έχει κάθε μέρα 200 νεκρούς. Μήπως τελικά να κλείσουν και οι καφετέριες και τα μπαράκια. Γιατί δηλαδή κλείσανε τα θέατρα. Τελικά υπάρχουν πολλά καρναβάλια της Πάτρας στην Ελλάδα.

πάψτε την κινδυνολογία και τη μπουρδολογία! Δεν χρειάζεται πανικός ούτε βέβαια επιστροφή στο νόμο 4000

Κάποιοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι γίνεται και είναι πολύ άνετοι. Δεν θα σας χαρακτηρίσει κανείς αν καθίστε και λίγο μέσα. Όχι μετακινήσεις, στην Ιταλία δεν είδατε τι έγινε; Λάθος η επιστροφή όλων των φοιτητών στα σπίτια τους. Λάθος και τώρα που αναπληρωτές λένε να γυρίσουν στον τόπο τους από τα σχολεία τους. Ενημερωθείτε και βοηθείστε το σύστημα να αντιμετωπίσει τον ιό. Οι γονείς μαζέψτε τα παιδιά σας, αλλά εδώ δεν το κάνετε σε άλλες περιπτώσεις.

Θα δούμε αυτούς τους ανεύθυνους γονείς σε λίγες μέρες που θα ψάχνουν φάρμακα και νοσοκομείο να πάνε τα περιστατικά που θα σημειωθούν. Αλλά τους βόλεψε και αυτούς πήραν άδεια από τις δουλειές τους και βγήκαν για καφέ και να λιαστουν. Δεν πειράζει η καφεδουπολη έτσι ήταν και έτσι θα μείνει με αν εγκεφάλους και παρτακηδες ΤΡΙΠΟΛΙΤΕΣ.

Θα τα ξαναπούμε σε 10 μέρες μακάρι τα παιδιά να μην αρρωστήσουν. Αλλά ποιος γονέας θα έχει τα κότσια να ζητήσει ευθύνη από το κράτος? Κρατήστε τα παιδιά όσο μπορείτε μέσα και να κλείσουν άμεσα οι καφετέριες όπως έγινε σε όλη την Ευρώπη. Εμείς τι είμαστε εδώ οι έξυπνοι της Ελλάδας?

Τα παιδιά να κάνουν ότι θέλουν τους γονεις τους και γονεις να μην μπορούν να επιβληθούν στα παιδιά τους...που ακούστηκε αυτό....πραγματικά είναι λυπηρό από όπου και να το πιάσεις... δεν μπορώ να καταλάβω τι σκατα έχουν στο κεφάλι τους....μάλλον δεν τα απασχολεί για τίποτα... λογικά νομίζουν πως βρίσκονται σε πενταήμερη ή ότι είναι σε καλοκαιρινές διακοπες...

Τα γραφεία τελετών πάντως θα χρειαστούν συμβάσεις μαθητείας εποχικών με μπράτσα και χωρίς ιδιαίτερες γραμματικές γνώσεις.

Η χώρα κατοικείται από αυτούς που με 62% πριν 5 χρόνια είχαν επιλέξει την αυτοκτονία. Μην το ξεχνάτε αυτό. Επειδή μερικοί αυτή τη φορά ψήφισαν διαφορετικά λόγω συγκυριών δε σημαίνει ότι άλλαξαν μυαλό. Το μυαλό είναι το ίδιο που έβγαλε μεν τη ΧΑ από τη Βουλή αλλά έβαλε τον Βαρουφάκη.

Αύριο οριακά προλαβαίνει η κυβέρνηση να παίξει το τελευταίο της χαρτί και να σώσει την παρτίδα στο παρά πέντε. LOCK DOWN. Μόνο Φαρμακεία, Σούπερ Μάρκετ ανοιχτά και όποιες δημόσιες υπηρεσίες είναι απαραίτητες. Αστυνομία στους δρόμους και επιβολή των μέτρων. Όχι παρότρυνση. ΕΠΙΒΟΛΗ. Δίπλα μας, σε μια περιοχή της Ιταλίας που είναι από τις πλουσιότερες περιοχές της Ευρώπης, μετράνε 200 νεκρούς ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ. Το να περιμένουμε από παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου να φερθούν υπεύθυνα = αυτοκτονία. Το ίδιο και για τους γονείς τους που πετάνε ακόμα αετό. Δεν θέλει παρακάλια, χρειάζεται επιβολή.

Αγαπητέ μου nobody αφού απάντησες τι έχουν στο κεφάλι τους κσι τα παιδιά και οι γονείς τους. Σκ@τ@ έχουν, τι λες πως δεν καταλαβαίνεις;

Ας αρρωστήσουν,λοιπόν,οι εκπαιδευτικοί,μιας και οι γονείς δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Έλεος..

Όλα αυτά τα λένε για να τρομαξουν τον κόσμο και να έρθει ο κοροναΐος στην Τρίπολη μόνο οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να φοβούνται περισσότερο... Ολα αυτά που κάνουν είναι οικονομικός πόλεμος και να ξεχάσουμε σιγά σιγά τους στρατιώτες πάνω στον Έβρο για να μην περάσουν οι "λαθρο"

Δεν είναι έτσι. Ζούμε πρωτόγνωρες οργουελιανές καταστάσεις χωρίς προηγούμενο εν καιρώ ειρήνης. Είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί και έναν έφηβο να καταλάβει και να προσαρμοστεί σε χρόνο μηδέν. Εδώ δεν μπορούμε εμείς οι μεγαλύτεροι. Τα νιάτα είναι ορμή, θάρρος, ελπίδα, κίνηση.

00.19@ Οταν θα αποφασιστεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο , θα είναι πολύ αργά ! Επρεπε από ΧΘΕΣ να ισχύσει, αλλά βλέπεις εμείς είμαστε οι ...έξυπνοι (επικίνδυνα κουτορνίθια λέω εγώ ) που πάντα νομίζουμε ότι τα όποια μέτρα που εξαγγέλονται αφορούν τους άλλους και όχι τον εαυτούλη μας ! Να βοηθήσει ο Θεός να μη γίνουμε Ιταλία .....

Μεγάλε @Κάπως, ο κορωνοϊός για να χτυπήσει τις ευπαθείς ομάδες, δεν θα προσγειωθεί απλά σε ένα ΚΑΠΗ, ή ένα γηροκομείο, τα παιδιά που πάνε σχολεία και φροντιστήρια, όλοι εμείς που εργαζόμαστε και κυκλοφορούμε είναι πολύ πιθανό να κολλήσουμε και να μεταδώσουμε τον ιό και το χειρότερο είναι ότι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ παρά μόνο όταν θα είναι αργά. Κάνε μας τη χάρη λοιπόν και άσε τις θεωρίες συνωμοσίας και κάτσε σπίτι σου.

Οι γονείς αυτοί ας διαβάσουν αυτό το άρθρο: https://www.kathimerini.gr/1068870/article/epikairothta/ellada/ellhnas-ka8hghths-oi-epomenoi-dyo-mhnes-einai-toso-krisimoi-poy-8a-toys-8ymomaste-gia-panta

Λοιπόν κύριε anonymous για να ξέρεις υπάρχουν και παιδιά τα οποία είναι στις ευπαθείς ομάδες μην το παίζεις τρέλα και τα παιδιά όπως και οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανόν να κολλήσουν γτ είναι πιο ευάλωτα.. Και όχι εγώ και εσύ που δουλεύουμε να πάθουμε κάτι αν τηρούμε τα κατάλληλα μέτρα... Και να σε ρωτήσω και για το άλλο γιατί από τότε που εμφανίστηκε στην Ελλάδα ο κορονοιος δεν έχουμε ακούσει ποτέ τίποτα για τους στρατιώτες πάνω στον Έβρο;; Γι αυτό κάτσε εσύ σπίτι σ και κλαψε την μοίρα σου... Αντε όλοι να βγάλετε γλώσσα...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.