Ο Σόρος, ο Κοτζιάς και η ελληνική κυβέρνηση

Ο Σόρος, ο Κοτζιάς και η ελληνική κυβέρνηση

Οκτώβριος 19, 2018 - 11:14
2 σχόλια

Κοτζιάς: Να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου

Καθώς έρχονται στο φως πράγματα που ουδείς -πλην ενός- από τους παρόντες στο Υπουργικό Συμβούλιο που κατέληξε στην παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά θα ήθελε να ειπωθούν, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προκαλεί την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την εννέα σελίδων επιστολή του στην οποία εξηγεί τους λόγους της παράιτησής του.

Πράγμα δύσκολο να γίνει, βέβαια, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος φαίνεται να προωθεί την ιδέα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο κ. Κοτζιάς... δεν υπήρξε ποτέ.

«Δεν καταλαβαίνουμε γιατί παραιτήθηκε» λέει ο Σκουρλέτης, «είναι ακατανόητοι οι λόγοι της παραίτησής του», λέει ο Τζανακόπουλος. Ο ίδιος άνθρωπος, δηλαδή, που είχε πει τη φράση «όποιος δυσφορεί να κατεβεί από το τρένο», βρίσκει αδιανόητο τον λόγο για τον οποίον παραιτήθηκε ο Κοτζιάς...

Μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο λέγεται ότι ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε εναντίον του πρώην υπουργού, αναφερόμενος σε συνεργασία του με τον Τζορτζ Σόρος, τον Ούγγρο δισεκατομμυριούχο ο οποίος όλο και «ανακατεύεται» στα Βαλκάνια. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος αναφέρεται στον Σόρος. Το είχε πράξει και κατά την τελευταία του συνέντευξη στην ΕΡΤ, όπου ανέφερε ότι ο Σόρος έχει μοιράσει δισεκατομμύρια από την Αυστραλία ως την Αμερική και τα Βαλκάνια. Ο κ. Καμμένος λέγεται ότι κατηγόρησε ευθέως τον Κοτζιά ότι δέχθηκε 50 εκατ. ευρώ από τον Τζορτζ Σόρος για να προωθήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι κάνει κακή διαχείριση των μυστικών κονδυλίων για τις Πρέσπες, ακόμα και ότι εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων εκδόσεων βίζας.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «τέτοια πράγματα δεν είναι καλό να γίνονται», ενώ οι υπουργοί που βρίσκονταν εκεί, κοίταζαν το ταβάνι. Ο κ. Κοτζιάς αποχώρησε πρώτος από τη συνεδρίαση.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, παρά το γεγονός ότι είναι ένα βήμα προς τα εμπρός ένα τέτοιο αίτημα για όλα τα υπουργεία, πρακτικά ο έλεγχος των μυστικών κονδυλίων είναι αδύνατον να γίνει από τη Βουλή, και αυτό διότι τα μυστικά κονδύλια είναι στην ουσία «λάδι» που χρησιμοποιούν τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών και Άμυνας για να προωθούν τα εθνικά συμφέροντα.

Για αυτά τα κονδύλια κατηγόρησε ο Καμμένος τον Κοτζιά ή μήπως για προσωπικές απολαβές για την προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Βαλκάνια;

Η Κίνηση «Πράττω», στην οποία ανήκει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας και η βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων κυρία Γεωργία Γεννιά συνεδρίασε χθες το απόγευμα. Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η Κίνηση θα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, καθώς αποτελεί κομμάτι αυτού του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά, όπως είπε ο ίδιος. Σε ερώτηση που δέχθηκε κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση για τα μυστικά κονδύλια, είπε ότι είναι ο μόνος που επιμένει να ελέγχονται όλα τα κονδύλια όλων των υπουργείων από τη Βουλή των Ελλήνων.

«Η Συμφωνία να πάει καλά (γιατί) αν δεν πάει θα δουν πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα», επεσήμανε γαι τη Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ακόμη, κ. Κοτζιάς μίλησε και για τον πολιτικό σχεδιασμό της Κίνησης, με την προετοιμασία πανελλαδικής διάσκεψης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπενθυμίζοντας πως το «Πράττω» έχει 130 δημοτικές κινήσεις και θα συμμετάσχει σε συμμαχικά σχήματα στις επικείμενες εκλογές.

Ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να παραμείνει στη θέση του υπουργού Εξωτερικών ωσότου επικυρωθεί η Συμφωνία. Προς το παρόν η ελληνική κυβέρνηση αναμένει τις εξελίξεις στα Σκόπια, αν δηλαδή ο Ζάεφ θα εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, προκειμένου να προχωρήσει στην απαραίτητη συνταγματική αναθεώρηση.

Η ουσία είναι ότι για ακόμα μία φορά, μυστικά και ψέματα, πληροφορίες που ενδεχομένως ισχύουν είτε όχι, έρχονται στο φως ως απόηχος μιας αντιπαράθεσης που ανέδειξε τον Πάνο Καμμένο κυρίαρχο στα πολιτικά πράγματα.

Δεν ενδίδουμε σε θεωρίες συνωμοσίας, αλλά αν έχει δίκιο ο κ. Καμμένος σε όσα είπε ή άφησε να εννοηθούν, πάει να πει ότι κάποιος από πολύ ψηλά -και έξω από εδώ- τον πληροφορεί καλά.

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.