Ο Παυλής απαντά για τις απευθείας αναθέσεις στην ΔΕΥΑΤ

Ο Παυλής απαντά για τις απευθείας αναθέσεις στην ΔΕΥΑΤ

Μάρτιος 30, 2016 - 14:26
0 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο δήμαρχος Τρίπολης και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Δημήτρης Παυλής την Τετάρτη 30 Μαρτίου στα γραφεία της υπηρεσίας στην Τρίπολη. Μεταξύ των θεμάτων που ανέπτυξε, ήταν και οι απευθείας αναθέσεις της ΔΕΥΑΤ για τις οποίες πολύς λόγος έχει γίνει τόσο στην κοινωνία της Τρίπολης όσο και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων είχαν να κάνουν με τις διαμαρτυρίες επιχειρηματιών της πόλης οι οποίοι ανέφεραν ότι η ΔΕΥΑΤ δίνει έργα σε επιχειρήσεις εκτός νομού, όπως στα Ιωάννινα και στην Αττική.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι εργολαβίες έχουν δοθεί σύμφωνα με τον νόμο και όσα ορίζει αυτός τονίζοντας ότι τώρα που βρίσκεται ο ίδιος στη διοίκηση εδώ και 1,5 χρόνο υπάρχει μεγάλη διασπορά εργολαβιών.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η ΔΕΥΑΤ φωτογραφίζει εργολάβους με απευθείας αναθέσεις

Στο σύνολο των αναθέσεων για έργα στη ΔΕΥΑΤ είναι αυτονόητο ότι ένα μικρό ποσοστό της τάξεως του 3%-5% θα δίνονται και εκτός Δήμου, είπε ο κ. Παυλής αναφέροντας ότι υπάρχουν και έργα τα οποία χρειάζονται μεγάλη εμπειρία και ειδικές γνώσεις για να γίνουν σωστά.

Η αλήθεια, όπως είπε, είναι ότι επιλέγονται οι φθηνότερες προσφορές οι οποίες γίνονται πάντα προς όφελος των πολιτών, αλλά, όπως ανέφερε ο ίδιος, κοιτάζει και τις προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων έτσι ώστε αν υπάρχει μικρή διαφορά, να δίνονται οι εργασίες στις επιχειρήσεις του Δήμου.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχουν και προμήθειες οι οποίες πρέπει να γίνουν για τα έργα ύδρευσης οι οποίες δεν υπάρχουν στην περιοχή.

Τέλος, κάλεσε αυτούς που κάνουν τις καταγγελίες για τις απευθείας αναθέσεις να είναι πιο προσεκτικοί και να κάνουν έρευνα προτού μιλήσουν. Μεταξύ άλλων, μίλησε και για την αντιπολίτευση, αφήνοντας αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση και για το πώς αυτή δρούσε στην υπηρεσία, αλλά έκανε λόγο και για υπεράσπιση συμφερόντων.

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.