Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη (pics,vid)

Ο εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη (pics,vid)

Νοέμβριος 25, 2018 - 12:45
7 σχόλια

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 στην Τρίπολη.

Τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και αργότερα έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε συλλογικό έργο όλων των Ελλήνων, που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη


7 Σχόλια

Για να μην ξεχναμε τις πολιτικες τομες στην Ελλαδα,η αναγνωριση και καθιερωση της εθνικης αντιστασης ειναι εργο ΠΑΣΟΚ του 1982.

Πιο μικροαστικά δεν μπορούσε να γίνει ο "εορτασμός" για τις φιέστες λεφτά και βέβαια υπάρχουν για να κάνουμε μια αξιοπρεπή εκδήλωση για τους αγωνιστές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ φαίνεται πως τα κονδύλια του δήμου στέρεψαν...

Ποιο ΕΑΜ και ΕΛΑΣ ρε κολημένε αριστερόστοκε; Σιγά μην γιορτάσουμε και τα γεννέθλια του Άρη Βελουχιώτη. Εθνική Αντίσταση είναι αυτή εναντίων των γερμανών και όχι αυτή των αδελφοκτόνων ταγμάτων της αριστεράς.

χαχαχα... τα ελληνικά στρατά! διμοιρία με 15 σμηνίτες και μπάντα με 6 μουσικούς... να σας χαιρόμαστε ***

Σου εφερε η Πασοκαρα ,τον σφαγεα που αποκεφαλιζε στον Γραμμο και το Βιτσι ,ηρωα και εισεπρατε και συνταξη εθνικης αντιστασης.

Τότε ήταν τα πρακτοράκια των Άγγλων (S.O.E.) οι αριστεροί. Τσίμπαγαν και κάτι κάνιστρα ''λιράτα'' που έριχναν οι Άγγλοι με τα αλεξίπτωτα και έγιναν νομάτοι. Σήμερα είναι αμερικανοτσολιάδες. Πάντα ανθέλληνες και προδότες. Πούλησαν την Μακεδονία τότε και σήμερα.

Αλήθεια, όπως γράφετε και διαβάζουμε αλλά και ακούμε από παλιούς, πολλές χρυσές λίρες αλλά και χάρτινες λίρες έπεφταν ...... εξ ουρανού από τα <<συμμαχικά>> αεροπλάνα σε διάφορες περιοχές, γιατί άραγε; ποιοι τις έπαιρναν; ποιοι τις έθαβαν για να τις βρουν μετά; αριστεροί ή δεξιοί; ξεπουλημένοι όλοι αυτοί που δημιούργησαν την αδελφοκτόνο φαγωμάρα....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.