Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Τρίπολη από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας (pics,vid)

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Τρίπολη από το ΠΑΜΕ Αρκαδίας (pics,vid)

Μάιος 08, 2016 - 12:40
1 σχόλια

«Δεν είναι αργία- αλλά απεργία» και " ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι, αντίσταση και πάλη" ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν τα μέλη του ΠΑΜΕ Αρκαδίας που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πετρινού για να γιορτάσουν την εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 8 Μαΐου.

Όπως ανέφεραν « η μείωση των συντάξεων, των παροχών υγείας και πρόνοιας, εξασφαλίζουν στο κεφάλαιο καλύτερους όρους χρηματοδότησης από το κράτος, ανοίγουν δρόμους κερδοφορίας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας. Αυτά τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία. Ανοίγουν το νέο κύκλο της επίθεσης, που είναι διαρκής. Οι ιδιωτικοποιήσεις, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, είναι οι επόμενοι σχεδιασμοί»

Μία εργατική Πρωτομαγιά που τα μηνύματά της είναι πιο επίκαιρα από ποτέ καθώς ότι πέτυχαν οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα το πέτυχαν με αγώνες και αίμα και δεν θα πρέπει τώρα να δειλιάσουν και να φοβηθούν στη λαίλαπα των νέων μέτρων που παίρνονται καθημερινά, αλλά να οργανωθούν και να αγωνιστούν για ανατροπή τους".

Φέτος συμπληρώνονται 130 χρόνια από το ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο για το 8ωρο, για καλύτερα μεροκάματα και συνθήκες δουλειάς.  Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου και σαν τέτοια σηματοδοτεί τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Οι συμμετέχοντες της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ μετέβησαν στο μνημείο εκτελεσθέντων κομμουνιστών, μαχητών του ΔΣΕ και άλλους αγωνιστές που καταδικάστηκαν από το έκτακτο στρατοδικείο Τρίπολης την περίοδο 1947 έως 1949 αλλά κατέθεσαν και στεφάνια όπως κάθε χρόνο στο μνημείο πεσόντων πατριωτών την Πρωτομαγιά του 1944 από τα Στρατεύματα Κατοχής και κατέθεσαν στεφάνια.

Video: 

ArcadiaPortal.gr ΠΑΜΕ: Εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Τρίπολη


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Τι λαοθάλασσα είναι αυτη βρε παιδιά.Του χρόνου να πάρετε στη συγκέντρωσή σας περισσότερους πακιστανούς.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.