Νικολάου: Οι φοιτητές δεν υπάρχουν μόνο για να δουλεύουν οι καφετέριες στην Τρίπολη

Νικολάου: Οι φοιτητές δεν υπάρχουν μόνο για να δουλεύουν οι καφετέριες στην Τρίπολη

Νοέμβριος 07, 2018 - 10:43
3 σχόλια

Ένα σοβαρότατο ζήτημα το οποίο έχουμε θίξει πολλάκις και έχει τεθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης –χωρίς αποτέλεσμα- έφερε στο ΔΣ Τρίπολης ο Δημήτρης Νικολάου, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 6 Νοεμβρίου.

Ο λόγος, για την πρόσβαση των φοιτητών στις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργούν στην Τρίπολη. Ως γνωστόν, ο δρόμος που οδηγεί στις σχολές είναι γεμάτος λακκούβες, δεν φωτίζεται και δεν έχει πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να κινδυνεύουν καθημερινά από τα διερχόμενα οχήματα και να μην μπορούν να κινηθούν στον δρόμο από και προς τις σχολές με ασφάλεια.

«Είναι γνωστά τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα κυβερνήσεων που στηρίζετε κι εσείς εδώ τώρα, πολιτικές υποβάθμισης και που βάζουν ταξικούς φραγμούς στις σπουδές των φοιτητών. Επίσης, υπάρχει και ένα κομμάτι από εσάς που ενδιαφέρεται για την επισκεψιμότητα και την οικονομία της πόλης, να έρχονται οι φοιτητές για να δουλεύουν οι καφετέριες», υπογράμμισε ο κ. Νικολάου.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν έχει φοιτητικές εστίες. Ως Δήμος έχουμε διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τον ηλεκτροφωτισμό , αλλά ο δρόμος προς το πανεπιστήμιο δεν φωτίζεται καθόλου. Οι περισσότεροι φοιτητές μετακινούνται με τα πόδια, αφού η συγκοινωνία είναι ακριβή και ανεπαρκής. Δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια, με λακκούβες, με ανεπαρκή φωτισμό, άρα επικίνδυνο, τώρα που νυχτώνει και νωρίς. Σε αυτά, να προσθέσουμε και τις αγέλες των αδέσποτων.

«Ζητάμε από τον Δήμο να επιδιορθώσει τις λακκούβες και άμεσα να φροντίσει για την ασφαλτόστρωση και για τον ηλεκτροφωτισμό. Θα έπρεπε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για απαλλοτριώσεις, για να φτιάξουμε έναν αξιοπρεπή δρόμο» είπε, τέλος, ο κ. Νικολάου.


3 Σχόλια

Σύντροφε και ο ένα τσιγάρο δρόμος για τα ιδρύματα του Αγίου Χαραλάμπους τα ίδια χάλια έχει. Ο Δήμος τηρεί ίσες αποστάσεις σε ταυτόσημα μεγέθη. Δεν έχεις ακούσει την έκφραση "το κάνανε ...πανεπιστήμιο!"

Να ανοίξει η Καραϊσκάκη αμεσα και να σταματήσουν μερικοι σεχιωτες οπισθοδρομικοι να βαζουν εμποδια. για τα χαμοσπιτα απο πληθρα μιλαω εκει στην πλατεία που ειναι και ειδήμονες σε καποια τεχνολογικα ζητήματα. Μονο την καμπουρα τους δεν βλεπουν. Να ανοίξει ο δρομος αμεσα.

Στο μέλλον μπορεί να προστεθούν και αγέλες τζιχαντιστών οπότε πρέπει να ληφθούν αποφάσεις από τον Δήμο άμεσα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.